De periode na de bevalling is één van de meest bijzondere periodes uit het leven van een moeder. Een keuze die dan gemaakt kan worden is het geven van borstvoeding. Deze unieke en bijzondere ervaring kan de band tussen moeder en kind versterken. U kunt ervoor kiezen om deze speciale periode vast te leggen in een moedermelk sieraad. Moedermelk sieraden zijn juwelen waarin een klein beetje moedermelk wordt toegevoegd. Hierdoor kunt u met een borstvoeding sieraad het unieke moment van het geven van borstvoeding voor altijd vastleggen.

Soorten moedermelk sieraden

Er zijn verschillende soorten moedermelk sieraden, zoals een moedermelk ring, een hanger, oorbellen of een armband. In een moedermelk sieraad ring, moedermelk ketting en een hanger wordt de moedermelk in een open ruimte geplaatst. Onze collectie Memorie Sieraden is hier geschikt voor. Bij oorbellen of in een armband moet vaak een nieuwe ruimte gecreëerd worden waar de moedermelk in geplaatst kan worden. U kunt bijvoorbeeld ook een bedel aan een armband laten plaatsen die u laat vullen met moedermelk.

Moedermelk sieraad uit Memorie Sieraden collectie

U kunt kiezen om een sieraad uit de Memorie Sieraden collectie te laten vullen met moedermelk in plaats van met as. U kunt in principe elk sieraad laten vullen met moedermelk. In plaats van dat we de askamer vullen met as of haar, vullen we deze met moedermelk en sluiten we de kamer af met hars.

Onzichtbaar

Bij het overgrote deel van onze sieraden zit de askamer aan de binnen- of achterkant. Hierdoor wordt de as, het haar of de melk, onzichtbaar. Deze sieraden zijn dus minder geschikt voor het verwerken van moedermelk, simpelweg omdat de melk dan niet zichtbaar is met het dragen van het sieraad.

Zichtbaar

Daarnaast hebben wij een collectie met zichtbare as die wel uitermate geschikt is voor het verwerken van moedermelk. De reden hiervoor is omdat de kamer zichtbaar is aan de buitenkant. De as, het haar of de melk is dus zichtbaar tijdens het dragen van het sieraad. De kamer in een sieraad met zichtbare moedermelk wordt afgesloten met acrylhars waarbij u kunt kiezen uit transparant of verschillende kleuren. Als u kiest voor transparant zal het sieraad een melkachtige, troebele uitstraling krijgen. Als u kiest voor een kleur, zal deze kleur overheersend zijn en het sieraad minder snel als moedermelk sieraad herkend worden. 

U kunt kiezen uit de volgende kleuren acrylhars: zwart, bruin, lichtgroen, donkergroen, lichtblauw, donkerblauw.

Hier leest u meer informatie over het verschil tussen sieraden met een zichtbare of een onzichtbare kamer.

Kosten

Als u kiest voor een sieraad uit onze bestaande collectie betaalt u de prijs van het sieraad plus de kosten voor zichtbare as. De as wordt dan vervangen voor de moedermelk. Wilt u één aanpassing doen aan een bestaand sieraad? Dan betaalt u €75 teken- en productiekosten. Voor elke extra aanpassing rekenen we €50 per aanpassing met een maximum van €100. U kunt dus tegen een aantrekkelijke prijs een bestaand sieraad personaliseren naar uw eigen wensen en een uniek en persoonlijk sieraad creëren. 

Eigen ontwerp voor moedermelk sieraad

Het aanleveren van een eigen ontwerp is zeker mogelijk bij ons. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van op maat gemaakte, unieke sieraden. Alle nieuwe ontwerpen worden 3D getekend in ons 3D ontwerp- en tekenprogramma. U ontvangt deze 3D tekening voor akkoord en kunt eventueel nog aanpassingen in het ontwerp laten doorvoeren. Vervolgens wordt het sieraad in 3D in een wasmodel geprint. Daarna wordt het sieraad gegoten in het gekozen edelmetaal, eventuele stenen gezet en wordt het sieraad afgewerkt en gepolijst. Tot slot wordt de moedermelk geplaatst en eventuele gravures geplaatst.

Als u een nieuw ontwerp wilt aanleveren om te laten maken is het prettig als u vooraf al een idee heeft van hoe het sieraad eruit moet komen te zien. U kunt bijvoorbeeld online zoeken naar sieraden die u aanspreken, zoals op Pinterest, en foto’s van sieraden die u mooi vindt opslaan op uw telefoon. U kunt ook zelf een schets maken en dit meenemen naar ons. Samen met de goudsmid wordt vervolgens het idee op papier uitgewerkt. Hierbij moet er rekening gehouden worden dat er ruimte in het sieraad is om de moedermelk te plaatsen. Nadat het idee uitgewerkt is, wordt het bovenstaande proces doorlopen. U ontvangt eerst een prijsopgave, samen met de 3D tekening, via de mail.

Kosten

Als u kiest voor een geheel nieuw ontwerp dan liggen de opstartkosten voor een zilveren sieraad op €150 (teken- en productiekosten) en in het goud op €300 (teken- en productiekosten). Hierbij komen de grondstoffen, dus het gewicht aan goud en zilver nog bij. De uiteindelijke grootte en het bijbehorende gewicht van het sieraad bepalen dus de uiteindelijke prijs. DIt is ook de reden dat we u pas een definitieve prijsopgave kunnen geven nadat het sieraad getekend is in ons 3D programma. Hierin wordt namelijk het gewicht duidelijk van het getekende sieraad. U kunt op het definitieve ontwerp de e-mail wel of geen akkoord geven.

U betaalt altijd vooraf €75 tekenkosten. Deze zitten in het totaalbedrag als u besluit het sieraad bij ons te laten maken. Als u ervoor kiest om na het ontvangen van het ontwerp het sieraad toch niet te laten maken, dan betaald u alleen €75. Hiermee kunnen wij de tijd die het kost om het ontwerp te maken voor u bekostigen.

Methodes

U kunt bij ons een zakje met moedermelk aanleveren. Wij zorgen dat de melk goed gekoeld bewaard wordt. De resterende moedermelk krijgt u terug als het sieraad gevuld en klaar is.

Als het sieraad gevuld wordt met melk wordt de moedermelk gemengd met transparante acryl hars en uitgehard. Vervolgens wordt er nog een laag transparante hars toegevoegd voor de afwerking en glans. Met deze methode ontstaat er een melkachtige en troebele substantie en kleur. Als u kiest voor gekleurde hars, zal de hars de troebele kleur aannemen van de kleur die u gekozen heeft. Dit geeft een minder duidelijk melk effect dan de transparante hars. 

Wij hanteren alleen de bovenstaande methode. Er is nog een andere methode voor het verwerken van moedermelk in sieraden, namelijk: 

De moedermelk wordt uitgedroogd, waardoor er poeder ontstaat. De melk gaat dus van een vloeibare naar een vaste vorm. Hierdoor ontstaat er een soort pigment dan een stuk witter van kleur is dan de vloeibare variant van moedermelk. Dit pigment wordt gebruikt om het sieraad te vullen. Tot slot wordt het sieraad afgewerkt met transparante hars voor de afwerking en glans.

Wij kunnen dit methode niet toepassen omdat voor het uitdrogen van de moedermelk speciale apparatuur nodig is die wij niet tot onze beschikking hebben.

Moedermelk sieraad laten maken

Wilt u een sieraad met moedermelk laten maken? U kunt online een afspraak inplannen en in de opmerkingen aangeven dat u voor een sieraad met moedermelk komt. Wij helpen u graag persoonlijk in onze winkel in Gouda om samen met u een uniek en persoonlijk sieraad te maken.