Retourneren

Memorie Sieraden doet er alles aan om u via de website te informeren over onze artikelen. Mocht een artikel desondanks niet aan uw verwachting voldoen, dan kan het geretourneerd worden.

Procedure

U als consument heeft recht op volledige terugbetaling van alle kosten die u hebt gemaakt om de bestelling van een standaard artikel geleverd te krijgen. Dit betekent dat u ook de bezorgkosten of andere bijkomende kosten die u hebt betaald terug krijgt als u de bestelling in zijn geheel annuleert.

Herroepingsrecht standaard artikelen

Voor standaard artikelen die niet volgens specificaties van de consument vervaardigd zijn, geldt de standaard wettelijke bedenktijd van 14 dagen. U kan de artikelen, welke u wenst te retourneren, aanmelden voor retour door het Modelformulier voor herroeping in te vullen en dit op te sturen naar support@memoriesieraden.nl. Dit modelformulier vindt u onderaan deze pagina. Het te retourneren artikel moet in de originele verpakking worden geretourneerd. De artikelen die voor retour aangemeld zijn, moeten uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling, op het bezorgadres aan ons retour gezonden worden. Retourartikelen die niet of niet binnen de gestelde termijn zijn aangemeld, worden niet geaccepteerd. Het aankoopbedrag inclusief verzendkosten wordt na ontvangst en akkoord uiterlijk binnen 14 dagen terug betaald.

Herroepingsrecht op maat gemaakte artikelen

Het artikel wordt niet teruggenomen indien het artikel:

Volgens specificaties van de consument vervaardigd is. Artikelen die niet geprefabriceerd zijn, specifiek op maat gemaakt worden en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument kunnen niet worden geretourneerd. Daarom is dit artikel uitgesloten van het herroepingsrecht

Artikelen die vallen onder bovenstaande regel zijn:

 • Artikelen die vervaardigd zijn met een door u aangeleverde vingerafdruk
 • Artikelen die vervaardigd zijn met een persoonlijke gravure
 • Artikelen die gevuld zijn met as en/of haar
 • Artikelen waarvan het standaard artikel aangepast wordt, namelijk:
  • Andere kleur steen
  • Ander soort steen
  • Andere kleur hars
  • Andere grootte (ringmaat is hiervan uitgesloten)
  • Ander lettertype
  • Van een onzichtbare askamer een zichtbare askamer maken
  • Van een zichtbare askamer een onzichtbare askamer maken
Het herroepingsrecht voor op maat gemaakte artikelen geldt alleen als het artikel beschadigd of kapot is bij levering. Wil u een op maat gemaakt artikel retourneren? Maak dan duidelijke foto’s van de verpakking en van de schade aan het artikel. Omschrijf hierbij wat de schade precies inhoud. Stuur de omschrijving en de foto’s binnen 7 dagen na bezorging naar support@memoriesieraden.nl. U ontvangt binnen 7 dagen bericht over het oplossen van de schade. De verzendkosten om een op maat gemaakt artikel terug te sturen naar Memorie Artikelen zijn voor eigen rekening. Mocht u een nieuw artikel ontvangen, dan worden de verzendkosten door Memorie Sieraden betaald.

Garantie

Memorie Sieraden geeft op alle sieraden een garantie van 6 maanden. De garantie dekt alleen materiaal- en productiefouten. Als u binnen 6 maanden een artikel terug wilt sturen dat binnen de garantievoorwaarden valt, zijn de verzendkosten voor eigen rekening. Als u gebruik wilt maken van de garantie, moet u aan de volgende voorwaarden hebben voldaan:
 • U heeft het artikel op een normale manier gebruikt
 • Het artikel is niet kapot gegaan of beschadigd geraakt door normale slijtage
 • U hebt het artikel goed onderhouden
 • U hebt het artikel niet zelf kapot gemaakt of beschadigd

De volgende gevallen vallen niet onder de garantie:

  Breuk (tenzij het een aantoonbare productiefout is) zoals een breuk in een steen of collier;
 • Beschadiging door normale slijtage, onjuist gebruik of verkeerde behandeling; 
 • Verkleuring door het gebruik van water, parfum, zeep, lotion of haarlak; 
 • Verkleuring door een hoge zuurgraad van de huid; 
 • Bewerking door een andere partij dan Memorie Sieraden (bijvoorbeeld voor het op maat maken van een ring door een externe partij). Hierdoor vervalt alle garantie.
Heeft u een Memorie Sieraad aangeschaft en wilt u aanspraak maken op de garantie? Stuur dan een foto van het artikel, samen met de omschrijving van de materiaal-/ of productiefout naar support@memoriesieraden.nl. Memorie Sieraden zal de klacht beoordelen en binnen één werkweek contact met u opnemen

RETOURNEREN​

Wij verzoeken u om de klacht binnen 7 dagen bij ons te melden. Dit kan per e-mail op support@memoriesieraden.nl.
Wij zullen de klacht in behandeling nemen en dit zo snel mogelijk voor u oplossen. Vermeld in uw e-mail uw telefoonnummer zodat wij telefonisch contact met u op kunnen nemen.

Wilt u de klacht online melden, graag het onderstaande invullen.