Uw ringmaat meten

Als u een ring bij ons wilt bestellen via de webshop is het van belang dat u de juiste maat aan ons doorgeeft. Maar hoe bepaalt u welke ringmaat u nodig heeft?

Methodes om uw ringmaat op te meten

  • Laat een eigen ring, die goed, zit opmeten bij een juwelier.
  • Laat uw ringvinger opmeten bij een juwelier.
  • Meet uw eigen ring op. De doorsnede aan de binnenzijde in millimeters is uw ringmaat.
  • Meet de omtrek van uw vinger op. U kunt voor het opmeten van de omtrek bijvoorbeeld gebruik maken van een koordje dat u om uw vinger legt en vervolgens opmeet met een meetlint. Trek het koordje niet te strak maar hou het losjes om de vinger en zorg dat het om de knokkel heen kan.
  • U kunt ook kosteloos een ringbos bij ons bestellen die u kunt gebruiken voor het opmeten van uw ringmaat. Stuur hiervoor een e-mail naar support@memoriesieraden.nl.

Let er wel op dat een brede ring strakker aanvoelt. Het is dan best mogelijk dat u een ring van een maatje groter ook goed past. Andersom geldt ook dat een hele smalle ring ruimer aanvoelt. Een ring moet ook altijd over de knokkel van een vinger heen passen. Hou hier dus rekening mee als u grote knokkels en smalle vingers heeft.

Tip: U kunt beter iets te ruim dan iets te krap meten.

Laat uw ringmaat opmeten in onze winkel

Wilt u toch liever uw ringmaat op laten meten door ons? Dat is zeker mogelijk.

U kunt hieronder een afspraak maken voor het uitzoeken van een sieraad in onze winkel in Gouda waarbij wij uw ringmaat direct kunnen opmeten.

Wij helpen u graag persoonlijk.