Toen ik voor het eerst een ring met as van een overledene zag, realiseerde ik me hoe krachtig zo’n klein sieraad kan zijn.

Het is meer dan alleen een ring; het is een tastbare herinnering aan een dierbare die altijd bij u blijft. De groeiende populariteit van deze herinneringsringen in de afgelopen jaren toont aan dat velen hiermee troost vinden tijdens hun rouwverwerking.

Door de verscheidenheid aan ontwerpen en stijlen die beschikbaar zijn, kunnen we echt iets unieks en persoonlijks creëren dat ons voortdurend contact geeft met diegene die er helaas niet meer is.

De betekenis van assieraden

Een ring met as van een overledene is meer dan alleen een sieraad. Het symboliseert een blijvende verbinding en dient als tastbare herinnering.

Blijvende verbinding met de overledene

Als u iemand verliest die u dierbaar is, is dat pijnlijk. Een assieraad, zoals een ring met as, kan helpen om die persoon dichtbij te houden. U draagt letterlijk een stukje van uw dierbare bij u. Een ring is een sieraad dat u altijd kunt dragen en is niet direct herkenbaar als een assieraad. Door het dragen van een asring symboliseert u de band die u nog steeds voelt.

Tastbare herinnering aan een geliefde persoon

We hebben allemaal iets nodig om vast te houden als we iemand missen. Een ring met as kan zo’n tastbare herinnering zijn. Het kan u helpen om de mooie momenten te herinneren en daarmee het verlies wat dragelijker te maken.

Troost bieden tijdens het rouwproces

Rouwen is zwaar en soms lijkt het alsof het nooit beter wordt. Maar kleine dingen kunnen troost bieden, zoals het dragen van een ring met as.

 • Het kan helpen bij de verwerking van verdriet

 • Elk keer als u naar de ring kijkt, voelt u de aanwezigheid van uw dierbare

Het dragen van zo’n speciale ring betekent niet dat we onze geliefden ooit volledig vervangen of vergeten. Maar het helpt ons wel om ze op onze eigen manier te herdenken en te eren.

 

Asring Tears of Pearls met dubbele bolletjes randen en zichtbare as
Asring Tears of Pearls met dubbele bolletjes randen en zichtbare as

 

Asring vingerafdruk hartjes steen zilver

Verschillende materialen voor asringen

Welke materialen worden gebruikt voor asringen?

Het kiezen van de juiste asring kan een uitdaging zijn. Er zijn verschillende materialen om uit te kiezen. Goud en zilver zijn klassieke keuzes. Ze hebben een tijdloze elegantie die nooit uit de mode raakt.

 • Goud: Luxe en duurzaam, maar kan krassen krijgen.

 • Zilver: Betaalbaar en stijlvol, maar kan verkleuren na verloop van tijd.

 • Roestvrij staal: Sterk en roestbestendig, maar minder waardevol dan goud of zilver.

Keuze van materiaal beïnvloedt esthetiek en duurzaamheid

De duurzaamheid van uw asring hangt samen met het edelmetaal dat u kiest voor uw ring. Ook zal de keuze van het edelmetaal de prijs beïnvloeden.

Hier zijn wat dingen om in gedachten te houden:

 1. Kies een materiaal dat past bij uw persoonlijke stijl.

 2. Denk aan de duurzaamheid van het materiaal.

 3. Overweeg uw budget voordat u een definitieve beslissing neemt.

 

In het kort laten we u zien hoe uw ring ontstaan van idee tot eindproduct:

Stappen Beschrijving
1. Eerste gesprek Eerste ontmoeting met u om uw wensen en ideeën te bespreken, inclusief het type edelmetaal, stijl en ontwerp van de asring.
2. Asverzameling U kunt tijdens het gesprek as van uw dierbare meenemen of de as toesturen met onze asverzendset.
3. Ontwerpfase Onze goudsmid werkt samen met u om een ontwerp te creëren dat volledig aan uw wensen voldoet
4. Edelmetaalkeuze U kiest het type edelmetaal (bijv. goud, zilver, platina) voor de asring
5. Asverwerking De verzamelde as wordt zorgvuldig in een speciale askamer aan de binnenkant van de ring geplaatst.
U kunt ervoor kiezen bij de plaatsing van de as aanwezig te zijn.
6. Edelstenen en gravures Indien gewenst worden edelstenen ingezet of gravures aangebracht volgens uw wensen.
7. Vormgeving en afwerking De asring wordt met de hand gemaakt volgens uw ontwerp, inclusief polijsten.
8. Levering Als de ring gereed is, kunt u hem op komen halen of we sturen hem naar u op

Hoe wordt een asring gemaakt?

Een asring maken is een zorgvuldig proces dat begint met uw keuze van de ring. We zullen de ring voor u maken met de persoonlijke details die u op onze website of tijdens een gesprek met onze goudsmid heeft doorgegeven.

Als de ring zover klaar is en de askamer gemaakt is zal de as van uw dierbare zorgvuldig worden geplaatst. Dit kan in uw bijzijn als u dit wenst. Nadat de as geplaatst is zal de askamer afgedekt worden en de ring gepolijst.

Het verwerken van as in een ring

U zult as van uw dierbare ontvangen na de crematie. U kunt na het bestellen van de ring de as met onze asverzendset aan ons sturen en we zullen, als u niet aanwezig wilt zijn, de as plaatsen in de ring.  Heeft u een afspraak gemaakt om aanwezig te zijn bij het plaatsen van de as, kunt u de as meenemen naar de afspraak.

We zullen altijd zeer zorgvuldig en met respect met de as van uw dierbare omgaan.

Op welke maniere kan de as in een ring geplaatst worden?

U kunt kiezen voor zichtbare en onzichtbare as.

 • Zichtbare as: De as wordt vermengd met een mengsel van epoxyhars. Daarna wordt dit mengsel laagje voor laagje in de uitsparing van de ring geplaatst.
 • Onzichtbare as: kiest u voor onzichtbare as, dan zal de as geplaatst worden in een askamer aan de binnenkant van uw asring. Na het plaatsen zal de goudsmid de askamer afdekken met hetzelfde materiaal als waarvan de ring gemaakt is. U zult later niet meer kunnen zien waar de askamer was.

Afwerking en Polijsten

Tot slot wordt de ring afgewerkt en gepolijst om een prachtig eindproduct te creëren. Hierdoor krijgt de ring zijn definitieve vorm en glans.

Asring Slag in roségoud met zichtbaar as en 4 Swarovski zirkonias

Zelf een asring ontwerpen

Een asring is meer dan een sieraad, het is een persoonlijk en tastbaar aandenken aan uw dierbare. Met hulp van onze goudsmid is het mogelijk om uw eigen asring te ontwerpen. zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een ring met as zilver of een ring met goud.

Persoonlijke touch bij het ontwerpen

Het mooie van zelf een asring ontwerpen is dat u alles zelf in de hand heeft. Wilt u bijvoorbeeld de initialen van de overledene laten graveren? Of misschien een speciale datum of symbool? Door de huidige lasertechnologie is het mogelijk om zelfs een gravure in het handschrift van uw geliefde te laten plaatsen.

 • Inscripties: naam, datum, persoonlijke boodschap in eigen handschrift.

 • Symbolen: hartjes, sterren, kruisjes

 • Initialen: eerste letter van voornaam en/of achternaam

Keuze uit vormen en maten

Een ring kan verschillende vormen aannemen. De vorm van uw asring is een persoonlijke keuze. Wilt u liever een gladde ring zonder poespas, of heeft u liever een grillig gevormde ring met stenen die beter bij uw stijl past?

Heeft u zelf een idee voor een bijzondere ring? Laat u het onze goudsmid weten. Hij zal u kunnen vertellen of het technisch mogelijk is en wat de kosten voor een unieke, zelf ontworpen ring zijn.

Uiteraard zal van te voren de juiste ringmaat opgemeten worden, zodat de ring comfortabel gedragen kan worden.

 • Traditionele Solitair Ring: De Solitair ring is een klassieke ring met een enkele edelsteen die een askamer bevat aan de binnenkant van de ring.
 • Halo Ring: De halo-ringen hebben een centrale askamer die is omringd door kleinere edelstenen
 • Eternity Ring: Een ring waarbij de as volledig rondom de band is geplaatst. Deze vorm symboliseert de oneindige band van liefde en herinnering.
 • Breedbandring: Deze ringen zijn breder, zodat er meer ruimte is voor gedetailleerde gravures, edelstenen of meerdere askamers.
 • Dubbele ring: Bestaat uit twee ringen die samen een askamer omsluiten, uniek en symbolisch.
 • Vintage ring: Geïnspireerd door retrostijlen, met details zoals filigraan, reliëfpatronen en antieke afwerkingen die een nostalgische uitstraling geven.
 • Moderne en strakke ring: Deze ringen hebben een eigentijds ontwerp met strakke lijnen en minimalistische esthetiek.
 • Custom design ring: U creëert een uniek ontwerp, van abstracte vormen tot symbolische elementen die de betekenis van de herinnering  en uw relatie weergeven.
 • Diverse maten: Asringen variëren in breedte en dikte, van slank en subtiel tot robuust en opvallend, afhankelijk van de persoonlijke smaak en comfort van de drager.

Inspiratie: initialen op uw asring

Een unieke en persoonlijke touch

Een ring met as van een overledene is al bijzonder. Maar wat als u deze nog persoonlijker kon maken? Toevoeging van initialen maakt de ring uniek en persoonlijk.

Keuze uit verschillende stijlen

Voor de inscriptie zijn er verschillende lettertypen en stijlen beschikbaar. U kunt kiezen voor een strak modern lettertype of juist voor iets sierlijks. Er is ruimte om te spelen met typografie, waardoor elke ring echt uniek wordt. Vraagt u bij uw gesprek om de lijst met beschikbare lettertypen.

Belangrijke gegevens toevoegen

Naast initialen kunt u ook kiezen om een geboortedatum of een andere belangrijke datum toe te voegen aan de ring. Denk hierbij aan trouwdatum, jubileum of een datum die veel voor u betekent heeft.

Het mooie van deze opties is dat ze allemaal mogelijk zijn wanneer u ons opdracht geeft voor het ontwerpen van uw asring. Onze goudsmeden staan klaar om uw unieke herinnering vorm te geven.

Het hart in ons werk zit hem in het aandachtig luisteren naar uw wensen en deze te vertalen naar een tastbaar aandenken.

De waarde van een asring

Het kiezen van de perfecte asring is een persoonlijk en betekenisvol proces. Het draait allemaal om het eren en herinneren van uw geliefde op een manier die bij u past. Of u nu kiest voor goud, zilver of een ander materiaal, zelf ontwerpt of initialen toevoegt, elke asring heeft zijn eigen unieke charme en waarde.

Het gaat niet alleen om de ring zelf maar ook om de herinneringen en emoties die de asring met zich meedraagt en die uw sieraad uniek maakt.

Asring Solitair crown groot geelgoud

Veelgestelde vragen

Wat is een asring?

Een ring met as van een overledene is een speciaal soort sieraad dat ontworpen is om een kleine hoeveelheid crematie-as te bevatten als aandenken aan een overledene.

Hoe wordt een asring gemaakt?

Een asring wordt gemaakt door een holte (askamer) in de ring te creëren waarin de as kan worden geplaatst. Daarna wordt deze holte zorgvuldig afgesloten zodat de as veilig bewaard blijft.

Kan ik mijn eigen ontwerp voor een asring maken?

Ja, Juwelier Jos biedt de mogelijkheid om uw eigen ontwerp te maken voor uw asring. Onze goudsmid zal samen met u het ontwerp uittekenen en u laten weten of uw ideeën realiseerbaar zijn.

Is een asring veilig om te dragen?

Ja, asringen zijn veilig om te dragen. De as is veilig afgesloten in de ring en kan er niet uit vallen.

Kan ik initialen op mijn asring laten graveren?

Ja, veel mensen kiezen ervoor om initialen of een andere betekenisvolle inscriptie op hun asring te laten graveren als extra persoonlijk detail.

Kan ik de asring zelf vullen?

Helaas hebben we geen asring om zelf te vullen in onze collectie. Er zijn wel hangers die u zelf kunt vullen. 

hanger klaver 4 met Zirkonia, zelf vulbaar