U kunt uw trouwring of ander sieraad blijven dragen tot u overlijd om er vervolgens een erfstuk van te maken na uw overlijden. Steeds vaker komt het voor dat mensen kiezen om bij leven een bijzondere herinneringssieraad te laten maken van hun trouwring die als erfstuk wordt weggegeven na het overlijden. Een unieke en bijzondere manier om een persoonlijk sieraad door te geven op de volgende generatie.

Een herinneringssieraad

In feite is aan elk sieraad aan een herinnering verbonden. U herinnert zich zeker nog de eerste ring die u kreeg van uw ouders, of het eerste sieraad die u aan uw eerste vriend of vriendin heeft gegeven. Of die mooie halsketting die oma altijd droeg of de intrigerende zegelring van uw oude oom.

Emotionele waarde

Veel sieraden hebben een emotionele waarde voor zowel de drager als de gever. Een sieraad wordt gegeven voor een speciale gelegenheid, ter herinnering aan een mijlpaal in het leven van de ontvanger of als teken van liefde tussen partners, ouders en kinderen of kinderen en ouders.

Het is erg uniek als een sieraad een erfstuk wordt en van moeder op dochter of van vader op zoon wordt doorgegeven. Hierdoor wordt de emotionele waarde nog groter.

Bijzonder moeilijk is het als een partner wegvalt. De overgebleven partner kan overwegen om van de trouwring een nieuw sieraad te laten maken. Zo blijft de trouwring als een ander sieraad draagbaar en kan op die wijze wellicht een stukje troost en geborgenheid bieden.

Herinneringssieraad met as

Men beslist voor zichzelf een sieraad te kopen voor een bijzondere gelegenheid of gebeurtenis in het leven. Zoals een ring waarin de as van een overleden ouder wordt verwerkt en bewaard. Een assieraad is een unieke manier om uw geliefde dichtbij u te dragen. Zelfs als één van de partners nog in leven is en een onoverkomelijke strijd tegen een ziekte levert, kan een herinneringssieraad een blijvend aandenken zijn en worden. 

Over het algemeen blijven veel sieraden jammer genoeg liggen in het juwelenkoffertje en worden zo vergeten. Misschien is het dan het moment om deze sieraden en zeker overgebleven trouwringen nieuw leven in te blazen.

Wat als beide ouders overlijden? Wat te doen met hun trouwringen die ze zolang met en voor elkaar hebben gedragen?

Een herinneringssieraad van een oude trouwring

Een trouwring staat symbool voor vriendschap, liefde en trouw. Een prachtig symbool dat de liefde en de oneindigheid tussen twee personen weergeeft. 

Na het overlijden van een partner of ouders is het een mooie keuze om van de trouwringen een nieuw sieraad te creëren. Hierdoor blijft de betekenis en de symboliek van de liefde tussen beide ouders bestaan. De trouwringen kunnen samengevoegd worden of er kunnen (as)hangers van gemaakt worden, met behoud van de originele gravures. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wij kunnen, samen met u, uw ideeën en wensen omzetten naar een tastbaar en draagbaar sieraad. Eventueel met de toevoeging van as en/of haar van de overleden dierbare(n). Wilt u een uniek en op maat gemaakt sieraad laten maken van oude trouwringen? Wij helpen u graag persoonlijk in onze winkel in Gouda om alle mogelijkheden en wensen met u te bespreken. U kunt hier een afspraak inplannen voor het laten maken van een persoonlijk sieraad.