Sieraden met as zijn meer dan zomaar een mode-accessoire. Ze vormen een tastbare herinnering aan onze dierbaren, ingebed in zilver, glas of hars. In de afgelopen jaren is de populariteit van assieraden enorm toegenomen.

Maar waarom kiezen mensen ervoor om deze intieme sieraden te dragen? Het antwoord ligt niet alleen in het hart, maar ook in de sterren. Terwijl we in rouw zijn, bieden assieraden ons een manier om onze geliefde dichtbij te houden.

Verschillende soorten en ontwerpen van assieraden

Variëteit in ontwerpen

Sieraden met as zijn er in veel verschillende vormen. Denk aan hangers, ringen en armbanden. In onze collectie vindt u zowel klassieke als moderne stijlen.

 • Hangers: Een eenvoudige maar elegante optie.

 • Ringen: Een subtiele manier om een dierbare te herinneren.

 • Armbanden: Een speciaal sieraad dat altijd bij u is.

Uniekheid van elk sieraad

Elk assieraad is uniek en door u en onze goudsmid aangepast aan uw persoonlijke wens. De as wordt veilig ingelegd in het gekozen sieraad. Hierdoor krijgt elk sieraad een persoonlijk karakter.

Trends en mode-invloeden

Mode heeft ook invloed op het ontwerp van assieraden. Zo zijn er tegenwoordig veel minimalistische designs, maar ook opvallende stukken met edelstenen of zilveren details.

Maatwerk en personalisatie

Sieraden met as van overledenen uit onze collectie biedt veel mogelijkheden voor maatwerk en personalisatie. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een gravure, edelstenen of een speciale afwerking zoals vergulding of rhodium plating.

Ashanger rond met steen geelgoud

Ashanger hart middel bol met Swarovski zirkonia witgoud

Ashanger vogel roségoud

Materialen en betekenis van gedenksieraden

Veelvoorkomende materialen

Gedenksieraden zijn vaak gemaakt van zilver, goud of roestvrij staal. Zilver is stijlvol en betaalbaar. Goud straalt luxe uit, maar is duurder. Roestvrij staal is sterk en ook budgetvriendelijk.

 • Zilver: Elegant, betaalbaar

 • Goud: Luxe, kostbaar

 • Roestvrij Staal: Sterk, voor iedereen bereikbaar

Symbolische betekenis achter materiaalkeuze

Elk materiaal heeft zijn eigen symboliek. Zilver staat voor zuiverheid en dromen. Goud symboliseert rijkdom en macht. Roestvrij staal vertegenwoordigt kracht en duurzaamheid. De keuze van het materiaal kan een diepere betekenis geven aan de herinnering aan uw dierbare.

Duurzaamheid en levensduur van verschillende materialen

De levensduur van het sieraad hangt af van het gekozen materiaal. Zowel goud als zilver kunnen lang meegaan als ze goed worden verzorgd. Roestvrij staal is bestand tegen roest en corrosie waardoor het nog langer meegaat.

Onderhoud voor verschillende materiaalsoorten

Het onderhouden van uw gedenksieraad is belangrijk om ervoor te zorgen dat het lang mooi blijft. Voor zowel zilver als goud moet u oppassen met chemicaliën zoals parfum of chloorwater bij het zwemmen. Roestvrij stalen sieraden kunnen tegen een stootje, maar houden niet van agressieve schoonmaakmiddelen.

Het kiezen van het juiste materiaal van uw gedenksieraad is belangrijk. Het moet niet alleen mooi zijn, maar ook duurzaam en betekenisvol. Zo wordt uw sieraad met as een tastbare herinnering die u altijd bij je kunt dragen.

Ook de keuze van het edelmetaal voor uw sieraden met hebben een symbolische betekenis. We geven u een kort overzicht:

Edelmetaal Symbolische Betekenis
Goud Zuiverheid, eeuwigheid, waarde, liefde. Goud wordt vaak gekozen omdat het een tijdloos en kostbaar karakter heeft. Zo kunt u de onsterfelijkheid van uw herinnering nog eens extra benadrukken.
Zilver Zuiverheid, reinheid, spirituele verbondenheid. Zilver staat voor helderheid en wordt geassocieerd met de maan, waardoor het een symbool is van verlichting en herinnering.
Platina Zeldzaamheid, duurzaamheid, onveranderlijkheid. Platina is een sterk en duurzaam metaal, wat de blijvende aard van uw herinneringen en liefde weergeeft.
Roségoud Liefde, passie, tederheid. De subtiele roze tint van roségoud symboliseert romantiek en wordt vaak gekozen om liefdevolle herinneringen te eren.
Witgoud Puurheid, moderniteit, eenvoud. Witgoud heeft een eigentijdse uitstraling en symboliseert de zuiverheid van uw herinneringen .
Geelgoud Rijkdom, geluk, vreugde. Geelgoud straalt warmte en optimisme uit en wordt vaak gekozen om uw vreugdevolle momenten te herdenken.

Uiteraard is het niet noodzakelijk om het edelmetaal van uw sieraden met as uit te kiezen op symboliek. U kunt het ene of andere edelmetaal kiezen omdat het beter bij uw stijl past of gewoon omdat u het mooi vindt.

Unieke combinaties: ashanger en asbedel

Voordelen van combinatie ashanger-asbedel

Een combinatie van een ashanger en asbedel kan speciaal zijn. Het biedt twee manieren om dierbare herinneringen te bewaren.

 • Met de askamer in de hangers, blijft uw geliefde altijd dichtbij.

 • De bedels kunnen aan een armband of ketting worden gehangen voor een persoonlijke aanraking.

Creatieve manieren om beide te dragen

Er zijn meerdere creatieve manieren om deze sieraden te dragen of tentoon te stellen.

 • Draag ze samen voor een gelaagd effect.

 • Hang ze op verschillende plaatsen in huis als herinnering.

Mogelijke combinaties op basis van stijl en materiaalkeuze

Niets is belangrijker dan het kiezen van de juiste stijl en materiaal bij het combineren van ashangers en asbedels.

 • Kies materialen die elkaar aanvullen, zoals zilver en goud.

 • Ga voor stijlen die harmoniëren, zoals minimalistisch met minimalistisch.

Het belang van harmonie tussen twee elementen

Harmonie tussen de twee elementen is essentieel.

 • Zorg ervoor dat de kleuren overeenkomen.

 • Zorg ervoor dat de grootte van elk stuk past bij het andere.

Het combineren van een ashanger met een asbedel kan een unieke manier zijn om uw geliefde of zelfs meerdere dierbaren te herdenken.

Neemt u contact met ons op voor meer informatie over onze collectie of kijkt u op uw gemak rond op onze website.

Ashanger Strikje met roze zirkonias witgoud

Asbedel Pandora hart zilver

Het aankoopproces van assieraden

Welke stappen kom ik tegen bij het kopen van een sieraad met as?

Via onze webshop is het aankoopproces eenvoudig. Eerst kiest u uw favoriete sieraad. Daarna personaliseert u het naar wens. Bent u tevreden met uw keuze, dan kunt u het bestellen.

 • Selecteren: Kies een sieraad dat bij u past.

 • Personaliseren: Maak het uniek door er een persoonlijke touch aan te geven, bijvoorbeeld door toevoeging van een gravure of een edelsteen.

 • Bestellen: Voltooi de aankoop op onze website.

Overwegingen bij het kiezen

Bij het kiezen van een sieraad met as zijn er verschillende overwegingen waarmee u rekening kunt houden om ervoor te zorgen dat het sieraad zowel emotioneel betekenisvol als praktisch is.

 • Type sieraad:
  Overweeg welk type sieraad het beste past bij uw smaak en uw persoonlijke stijl. U kunt kiezen uit assieraden voor dames zoals ringen, hangers, armbanden, en oorbellen of voor een sieraad met as voor de man zoals een stoere ring of een mooie hanger.
 • Edelmetaal:
  Kies het edelmetaal dat u het meest aanspreekt en past bij de symbolische betekenis die u wilt overbrengen (bijvoorbeeld goud, zilver, platina, roségoud of witgoud).
 • Ontwerp en stijl:
  Denk na over het ontwerp en de stijl van het sieraad. Wilt u iets klassieks, moderns, of misschien iets unieks dat op maat gemaakt is?
 • Askamer:
  Beslis hoe u de as wilt laten verwerken in het sieraad. U kunt kiezen uit zichtbare of onzichtbare as.
 • Gravures en edelstenen:
  Overweeg of u gravures of edelstenen wilt toevoegen om het sieraad te personaliseren of een extra symbolische betekenis te geven.
 • Maat en pasvorm:
  Zorg ervoor dat het sieraad comfortabel past en goed aanvoelt wanneer u het draagt. Ons winkelpersoneel zal de juiste maat opnemen voor uw ring of armband.
 • Onderhoud:
  Informeer naar het onderhoud van het sieraad, vooral als het delicate materialen of edelstenen bevat, om ervoor te zorgen dat het sieraad zijn schoonheid behoudt.
 • Budget:
  Bepaal uw budget en zoek naar sieraden die binnen dat budget passen. Er zijn sieraden beschikbaar in verschillende prijsklassen.
 • Emotionele Betekenis:
  Denk na over de emotionele betekenis van het sieraad en hoe het de herinnering aan uw dierbare zal eren.

Het proces na aankoop

Na de aankoop via de website, zult u een asverzendset toegestuurd worden als u kiest om niet bij de asplaatsing aanwezig te zijn. De as wordt zorgvuldig in het sieraad verwerkt. Dit wordt met uiterste precisie gedaan om respect te tonen voor de overledene. Daarna zal uw assieraad aan u verzonden worden.

Kiest u ervoor om bij de asplaatsing aanwezig te zijn, zullen we u bijtijds laten weten dat uw sieraad zover af is om de as te kunnen plaatsen. Na het maken van een afspraak zullen we in uw bijzijn de as (die u heeft meegenomen) van uw dierbare plaatsen in het door u gekozen assieraad. We zullen uw sieraad verder afwerken en na korte tijd zult u uw sieraad met as mee kunnen nemen.

 

onze asverzendset

Klantenservice en nazorg

We staan altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Ons winkelpersoneel en goudsmeden zullen u begeleiden.

Prijsklasse en persoonlijk advies voor assieraden

Gemiddelde prijzen van assieraden

Assieraden zijn er in alle soorten en maten. De prijs begint rond €100 en hangt helemaal af van uw persoonlijke keuze in edelmetaal en eventuele toevoegingen zoals gravures en/of edelstenen,

 • Een simpele hanger kan al voor € 100 te koop zijn.

 • Een uitgebreider ontwerp in bicolor goud met een diamant kan oplopen tot € 2500.

Factoren die de prijs bepalen

Het materiaal en het ontwerp beïnvloeden de prijs.

 • Goud is duurder dan zilver of roestvrijstaal.

 • Een ingewikkeld ontwerp met gravure en gezette edelstenen kost meer tijd om te maken, en zal daardoor duurder zijn.

Professioneel advies bij aankoop

Een persoonlijk advies kan nuttig zijn bij de aankoop van assieraden.

Een van onze goudsmeden zal u helpen bij het kiezen van het juiste materiaal en ontwerp. Hij zal u kunnen vertellen wat er mogelijk is en wat de kosten zullen zijn.

Sieraden met as van Memoriesieraden

Het kiezen van het perfecte assieraad is een emotioneel en persoonlijk proces.

Ons verkoopteam en goudsmeden helpen u graag om het juiste sieraad te vinden dat volledig voldoet aan uw persoonlijke wensen en dat de liefde weergeeft van uw relatie met uw dierbare.

Asring met enkele rij Swarovski Zirkonias geelgoud – onzichtbare as

gladde-ring-met zichtbaar as zilver

Veelgestelde vragen

Wat zijn de verschillende soorten assieraden?

Assieraden komen in allerlei vormen en maten, zoals hangers, oorbellen, bedels en ringen. Het type sieraad dat u kiest hangt af van uw persoonlijke voorkeur.

Welk materiaal wordt gebruikt voor assieraden?

De assieraden van Memorie zijn verkrijgbaar in zilver, geelgoud, witgoud en roségoud. Bovendien zijn er sieraden verkrijgbaar in roestvrijstaal.

Hoe werkt het aankoopproces van assieraden?

Het aankoopproces begint meestal met het kiezen van het type sieraad dat u wilt, gevolgd door de selectie van het materiaal. Daarna kunt u eventueel extra details toevoegen, zoals gravures of edelstenen.

Wat is de prijsklasse van assieraden?

De prijs van sieraden met as hangt helemaal af van het assieraad dat u kiest, het edelmetaal waarvan het gemaakt wordt en de verdere personalisering van het sieraad. Tijdens een afspraak met een van onze goudsmeden, zal hij u een prijsopgave doen gebaseerd op uw wensen.

Kan ik persoonlijk advies krijgen bij de aankoop van assieraden?

Ja, ons deskundig team staat klaar om u te begeleiden bij elke stap van dit proces. We kunnen u helpen met het kiezen van het juiste sieraad en adviseren over de verschillende opties.