Over Memorie Sieraden

Puur gesmeden emoties sinds 1987

Wij ontwerpen sieraden waarmee u een herinnering dichtbij kunt dragen. Waarmee u passend afscheid kunt nemen van uw dierbare en voor altijd uw verdriet kwijt kan in een herinnering. Iedereen heeft een eigen verhaal. Samen met u brengen wij dit terug in een uniek sieraad dat bij u past.

Onze visie

Speciale momenten vragen om een herinnering. Daaruit is Memorie Sieraden ontstaan. Heeft u recent afscheid moeten nemen van een dierbare? Het herinneren van deze overleden dierbare(n) door het creëren van een uniek, tastbaar en draagbaar sieraad is waar wij voor staan. 

Voor ieder een persoonlijk sieraad creëren dat volledig naar de wens van de klant vervaardigd wordt en de herinnering van uw dierbare(n) hierin terug laten komen. Zodat de herinneringen niet alleen in uw hoofd en hart zitten, maar ook tastbaar worden.

Ambacht en vakmanschap

Ontwerpen, creëren en innoveren. Dat is wat wij doen bij Memorie Sieraden. Vanuit passie en vakmanschap werken wij aan het realiseren van bijzondere sieraden die u nergens anders zult vinden. Omdat elk sieraad in opdracht en naar de wens van de klant vervaardigd wordt creëren wij een uniek en persoonlijk sieraad voor elke klant. 

Innoveren vinden wij belangrijk. Wij zijn een high tech bedrijf met een eigen, volledig uitgevoerd atelier. Wij combineren de nieuwste technieken en apparatuur om sieraden van hoogstaande kwaliteit te vervaardigen en leveren.

Alle sieraden worden geheel in eigen huis ontworpen en geproduceerd. Van idee tot sieraad, elke stap zetten wij in ons eigen atelier. Sieraden worden in 3D getekend alvorens zij in een 3D model geprint worden. Vervolgens wordt het sieraad gegoten in het gewenste edelmetaal en worden eventuele stenen en het as of haar van een overleden dierbare(n) in het sieraad geplaatst. Tot slot worden eventuele gravures op het sieraad gelaserd. In dit proces komen ambacht, vakmanschap en innovatie allemaal samen.

Waarom een Memorie Sieraad?

Personaliseer uw sieraad

Aanwezig zijn bij het plaatsen van de as

Persoonlijke hulp bij aankoop

Ambacht & vakmanschap

Duurzaam & Innovatief

Onze identiteit

Onherkenbaar als assieraad

Wij ontwerpen unieke assieraden die u samen met uw huidige sieraden kunt dragen. Voor vrouwen, mannen én kinderen. Voor jong en oud.

Alles in eigen huis

Alle sieraden worden ontworpen en vervaardigd in ons eigen complete atelier in Gouda. Van schets tot eindproduct, alles wordt in eigen huis doorlopen en gemaakt.

Uniek en persoonlijk

Elk sieraad wordt volledig naar de wensen van de klant vervaardigd. Zo ontwerpen we samen met u een sieraad dat perfect bij u past en volledig uniek is.

Jarenlange ervaring en kennis

Ons team van goudsmeden heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen en produceren van sieraden. Vakmanschap, ambacht en innovatie komen samen in onze Edelsmederij.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag en wilt u graag contact met ons opnemen? Dat kan zowel telefonisch als via de e-mail.

Onze winkel

Een sieraad uitzoeken online is niet makkelijk. Met behulp van verschillende foto’s en gedetailleerde informatie proberen wij u zo goed mogelijk een indruk te geven van onze sieraden. Maar misschien wilt u het sieraad eerst even kunnen vasthouden, voelen, bekijken en dragen alvorens u overgaat tot aankoop.

Wij adviseren u een kijkje te komen nemen in onze winkel in Gouda. Niet alleen kunt u dan de tijd nemen om onze sieraden te bekijken, ook drinken wij samen een kopje koffie of thee, om al uw wensen en mogelijkheden te bespreken. Het uitzoeken van een herinneringssieraad is niet iets dat u elke dag doet en wij willen u hier zo goed en persoonlijk mogelijk in begeleiden.

Memorie Sieraden is onderdeel van Juwelier Jos. U bent van harte welkom in onze winkel in Gouda. Een routebeschrijving naar onze winkel kunt u hier vinden.

Persoonlijke hulp bij aankoop

Wilt u persoonlijk advies tijdens het uitzoeken van uw assieraad?

U kunt een afspraak maken voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad in onze winkel in Gouda. 

Wij helpen u graag persoonlijk.

Onze mensen

Memorie Sieraden is opgericht door Meester Goudsmid Jos van Beek. Hij heeft inmiddels al meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen en maken van sieraden en tastbare herinneringen. 

Naast hem werkt ook Peter Bitter als ontwerper en maker van herinneringssieraden in het atelier in Gouda. Beiden zijn gediplomeerd als Meester-Goudsmid. Maak kennis met ons team! 

Jos

Eigenaar, Ontwerper & Meester Goudsmid

Jos, eigenaar van Juwelier Jos in Gouda, werkt al meer dan 40 jaar als juwelier en goudsmid. ‘’Door alle kennis en ervaring die ik de afgelopen 40 jaar opgedaan heb, kan ik een klant heel gericht helpen. Ik denk graag mee over een persoonlijk en uniek sieraad voor iemand. Als mensen mij vragen wat ik doe, dan zeg ik altijd ‘Ik maak pure, gesmeden emotie.’ Daar ligt echt mijn kracht en passie. ” Aldus Jos, de specialist, de ‘baas’ en dé Meester Goudsmid bij Juwelier Jos.

Peter

Uurwerkmaker & Meester Goudsmid

Uurwerkmaker Peter werkt al meer dan 20 jaar bij Jos. Peter ontwerpt, tekent en print alle sieraden met ons 3D ontwerpprogramma en -printer. ”Ik vind het ontwerpen en produceren van sieraden ontzettend bijzonder en leuk om te doen. Het oplossen van de problemen die hierbij komen kijken is daar ook een onderdeel van. Het leren werken met nieuwe machines en het uiterste vragen van bestaande machines is echt een uitdaging.”

Tessa

Hoofd Marketing & Communicatie

 ”Ik ben verantwoordelijk voor alle facetten van onze marketing. Daarnaast stuur ik ons personeel aan en zorg ik voor de interne communicatie en planning. Orde, structuur en overzicht is een omschrijving die goed bij mij past. Mijn energie haal ik uit de afwisseling van online en offline. Sommige dagen werk ik de hele dag achter de computer, andere dagen ben ik actief op de werkvloer. De afwisseling hierin is erg leuk en dynamisch.” 

Madelon

Verkoop

Madelon is al meer dan 10 jaar een vast gezicht bij Juwelier Jos. Madelon heeft veel kennis van alle facetten uit de winkel en helpt u graag. ”Van onze klanten krijg ik enorm veel energie. Ik vind het erg leuk om trouwringen samen te stellen met stellen. En ik denk graag mee over het laten maken van een sieraad op maat.”

”Door mijn jarenlange ervaring kan ik klanten goed informeren over alle mogelijkheden. Op bijna elke vraag heb ik een antwoord. Ook ben ik echt geïnteresseerd in onze klanten en geef ze graag het gevoel dat ze welkom zijn. Ik neem graag de tijd voor een klant om tot een mooi en uniek eindproduct te komen.”

Agnes

Verkoop

Agnes is al jaren onze vaste kracht op donderdag en zaterdag. ”U komt mij tegen in de winkel bij het uitzoeken van een uniek sieraad, assieraad of trouwringen. Ik kan u goed begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Door mijn ervaring als verkoopster voel ik goed aan waar de behoefte ligt van een klant en wat de wensen zijn. Als iemand enthousiast de deur uit gaat met een bijzonder en persoonlijk sieraad geeft me dat energie.”

De vernieuwde winkel vindt Agnes van grote, toegevoegde waarde. ”De nieuwe opzet van de winkel nodigt uit en is erg klantgericht. Daarnaast heeft het een prachtige uitstaling en is het een fijne plek om te werken.”

Guyana

Verkoop

Guyana is sinds kort bij ons in dienst. U komt haar tegen in de winkel waar zij u helpt met het uitzoeken van een sieraad. Guyana heeft een goudsmid achtergrond en kan u daarom goed helpen en uitleggen wat technisch wel of niet haalbaar is.

Het kan ook zijn dat u haar soms in ons atelier treft, waar zij ook werkt aan kleine sieraden reparaties. ”De afwisseling in taken vindt ik erg leuk. Elke dag is anders. Ook gaat geen enkele klant met hetzelfde sieraad naar huis. Het maatwerk waar wij in gespecialiseerd zijn is ontzettend waardevol om te bieden aan onze klanten. Ik merk dat me dat veel voldoening geeft.”

Marit

Goudsmid

”Ik ben werkzaam in het atelier als goudsmid. Daarnaast plaats ik as in sieraden op afspraak. Dit is heel bijzonder om te doen, want dit geeft een dankbaar gevoel en mensen kunnen het gemis van een dierbare die is overleden meer een plek geven. Ik leg hierbij alles stap voor stap uit en geef tekst en uitleg over wat ik doe. Hierdoor zien mensen het proces en krijgen ze inzicht in hoe wij as in sieraden plaatsen. Hier ligt mijn kracht.”

”Daarnaast maak ik de technisch lastige sieraden, zoals bicolor en tricolor ringen. Tot slot ben ik verantwoordelijk voor het zetten van stenen in sieraden, zoals zirkonia’s, diamanten en edelstenen.”

Jessy

Goudsmid

Alweer een aantal jaar versterkt Jessy het team in onze Edelsmederij. Zij heeft de vakschool in Schoonhoven tot goudsmid afgerond en werkt parttime in onze Edelsmederij. Jessy is verantwoordelijk is voor de sieraden reparaties, het plaatsen van as in sieraden en het vervangen van horlogebatterijen.

”Ik haal energie uit het maken van verschillende sieraden. Mijn werk is altijd anders en geen dag is hetzelfde. Ik wordt gelukkig van het afleveren van sieraden aan klanten. De emotie die daar soms bij gepaard maakt, vind ik heel bijzonder en waardevol. Daarnaast ben ik in de leer om stenen te gaan zetten in sieraden. Heel leuk om te doen en leerzaam!’

Rowan

Goudsmid

Rowan is recent afgestudeerd Goudsmid aan de vakschool in Schoonhoven. ”U komt mij tegen bij de balie in het atelier. Ik neem reparaties aan en voer deze uit. ”Ik ben gespecialiseerd in het plaatsen van zichtbare as met acrylhars. Het is het laatste stap in het proces en maakt het sieraad af. Het is de ‘finishing touch’.”

”Ik ben goed met mensen en vind het leuk om in contact te staan met de klant. Ik handel problemen af en zie wat een sieraad nodig heeft om weer optimaal gerepareerd te worden. Ik vind de afwisseling in mijn werk erg leuk, contact met mensen en het werken achter mijn werkbank.”

Onze assieraden