Hoe werkt het?

Van idee tot sieraad

Een herinneringssieraad maken is een uniek proces. Elk sieraad is uniek, persoonlijk en wordt volledig voor u op maat gemaakt. Wij willen u zo nauw mogelijk bij dit proces betrekken zodat het uitzoeken van een Memorie Sieraad een mooie en prettige ervaring wordt. Wij leggen u graag uit welke opties u allemaal heeft voor het bestellen van een assieraad en hoe wij onze sieraden maken.

Sieraad in onze winkel bestellen

Wilt u graag onze sieraden in het echt zien, passen en ervaren? Of wilt u sieraden met elkaar vergelijken voordat u overgaat tot aankoop? Wellicht vindt u het lastig om online een keuze te maken uit ons uitgebreide aanbod of wilt u alle mogelijkheden bespreken met de goudsmid.

U bent van harte welkom in onze winkel in Gouda om samen met één van onze medewerkers het perfecte assieraad samen te stellen. Wij staan graag voor u klaar om u te helpen. Alle mogelijkheden en ideeën worden met u besproken.

U kunt bij ons binnenlopen, maar wij raden aan om vooraf een afspraak te maken als u langs wilt komen. Zo weet u zeker dat er een medewerker tijd heeft om u te helpen en dat er een ruimte beschikbaar is om de collectie assieraden te bekijken.

Wilt u onze sieraden bekijken?

Sieraad online bestellen

U kunt uiteraard ook al onze Memorie Sieraden online bestellen. Hierbij kunt u ook het sieraad personaliseren en aangeven wat uw wensen zijn. Er is een mogelijkheid tijdens het bestelproces om opmerkingen te plaatsen over uw bestelling. Wilt u iets kwijt of toelichten? Daar is voldoende mogelijkheid voor.

Waarom een Memorie Sieraad?

Grote collectie as- en gedenksieraden

Persoonlijke en unieke sieraden: Personaliseer uw sieraad

Sieraden ambachtelijk gemaakt in eigen atelier in Gouda 

Sieraden van hoge kwaliteit zilver en goud

Persoonlijke en unieke sieraden

Bij Memorie Sieraden vinden wij het belangrijk dat elk sieraad uniek is en bij de klant past. Daarom kunt u zelf onder andere het edelmetaal en de kleur van de stenen kiezen. U kunt het sieraad laten vullen met het as en/of haar van uw overleden dierbare(n) en kiezen voor een gravure in de vorm van een (handgeschreven) tekst, datum of vingerafdruk. Personaliseer uw sieraad volledig naar uw eigen wensen en smaak en creëer een uniek en persoonlijk sieraad.

Ook kunnen wij bestaande sieraden aanpassen en omzetten naar een assieraad. Zoals het vermaken van een oude trouwring van uw ouders naar een moderne en unieke ashanger.

Dames collier geelgoud slang met geelgouden vermaakte trouwring ashanger met briljant

Wilt u advies?

Onze ambachten

Aanwezig zijn bij het plaatsen van de as

Ambacht & vakmanschap 

Persoonlijke hulp bij aankoop

Duurzaam & Innovatief

Het aanleveren van de as

Voor al onze sieraden geldt dat het mogelijk is om de as en/of haar van uw overleden dierbare(n) in het sieraad te plaatsen.

De as achterlaten in de winkel

Wanneer u het sieraad in de winkel bestelt en de as mee heeft genomen, dan kunt u de as bij ons achterlaten in de winkel. Wij bewaren de as en kunnen tijdens het maken van het sieraad deze direct vullen met de as van uw dierbare(n). Daarna kunt u het sieraad en de overgebleven as weer ophalen. We kunnen het sieraad en de overgebleven as ook naar u opsturen.

Opsturen via de as verzendset na bestellen in de winkel

Heeft u een sieraad in de winkel besteld en de as niet direct meegenomen naar de winkel? Dan kunnen wij u een as verzendset meegeven tijdens uw bezoek. In de set zit een duidelijk instructieformulier over hoe u de set kunt vullen en retour kunt sturen. Wanneer u de verzendset gereed heeft gemaakt, stuurt u deze kosteloos retour naar Memorie Sieraden. Hierna kan het sieraad af worden gemaakt. Als het sieraad klaar is kunt u deze ophalen in de winkel of we kunnen het sieraad via de post naar u opsturen. De overgebleven as krijgt u uiteraard terug, samen met uw sieraad.

Opsturen via de as verzendset na online bestellen

Wanneer u uw sieraad online bestelt in onze webshop, kunt u tijdens de bestelling aangeven dat u de verzendset wenst te ontvangen. Hiermee geeft u direct aan dat u as in uw sieraad wilt laten plaatsen.

Als u deze optie aanvinkt, versturen wij automatisch een as verzendset naar u op. U kunt met behulp van het bijgeleverde instructieformulier de verzendset vullen, waarna u de set kosteloos naar ons retour stuurt. Vervolgens maken wij het sieraad en plaatsen wij de as in uw sieraad. Het sieraad en de overgebleven as worden naar u opgestuurd.

Als u tijdens uw online bestelling aangeeft, geen as verzendset te willen ontvangen en niet aanwezig wilt zijn bij het plaatsen van de as wordt er geen as in uw sieraad geplaatst. U ontvangt dan uw sieraad zonder askamer.

Aanwezig zijn bij het plaatsen van de as

Omdat het vullen van een assieraad met het as van uw overleden dierbare(n) een emotioneel en mooi moment is, geven we u graag de mogelijkheid om hierbij aanwezig te zijn.

Het proces dat hiervoor gevolgd wordt is als volgt: U besteld online of in de winkel een sieraad. Daarbij geeft u aan dat u graag aanwezig wilt zijn bij het plaatsen van de as. De goudsmid maakt uw sieraad en als het sieraad klaar is om gevuld te worden, ontvangt u een e-mail om een afspraak te maken. U kiest zelf een dag en tijdstip (doordeweeks) dat voor u uitkomt. 

Een voordeel van deze keuze is dat u de as pas mee hoeft te nemen als u naar de afspraak komt. U hoeft de as dus niet achter te laten in de winkel. Het sieraad wordt vervolgens in uw bijzijn gevuld en u kunt het dezelfde dag direct meenemen.

Hier kunt u meer informatie lezen over het aanwezig zijn bij het plaatsen van de as.

De as zelf plaatsen (indien mogelijk) 

Voor een aantal sieraden is het mogelijk om het sieraad zelf te vullen. Deze informatie vindt u bij de productbeschrijving. Lees hiervoor eerst onze instructies altijd zorgvuldig door. 

Het sieraad elders laten vullen

Het is mogelijk om uw sieraad door een andere juwelier of goudsmid te laten vullen. Houdt u er rekening mee dat het sieraad alleen gevuld kan worden door een gecertificeerde goudsmid of juwelier. De askamer van een Memorie Sieraad wordt namelijk dicht gesoldeerd en dit kan alleen door een gecertificeerde goudsmid of juwelier uitgevoerd worden. Daarbij vervalt elke vorm van garantie als u besluit het sieraad elders te laten vullen.

Geen as in het sieraad verwerken

U kunt ook een sieraad bestellen en hier geen as in laten verwerken. Geeft u dit aan tijdens uw (online of winkel) bestelling. Wij vervaardigen uw sieraad dan zonder askamer. 

Als u tijdens uw online bestelling aangeeft, geen as verzendset te willen ontvangen en niet aanwezig wilt zijn bij het plaatsen van de as wordt er geen as in uw sieraad geplaatst. U ontvangt dan uw sieraad zonder askamer.

Mogelijkheden voor het aanleveren van de as

Er zijn dus een aantal verschillende mogelijkheden voor het aanleveren van de as. Wij hebben alle mogelijkheden en de bijbehorende voor- en nadelen voor het aanleveren van de as nogmaals voor u op een rijtje gezet.

Overige belangrijke informatie

Op onze belangrijke informatie pagina vind u artikelen die u informatie geven over onze producten en werkwijze.

Persoonlijke gravure

Een mooie boodschap, de naam van uw dierbare, een afbeelding of vingerafdruk in het sieraad laten graveren? De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast ringen (binnen- én buitenkant) graveren wij ook andere sieraden, zoals asarmbanden, asoorbellen en ashangers. 

U kunt kiezen uit allerlei verschillende lettertypes of zelfs uw eigen handschrift. Wij gebruiken de nieuwste (laser)technieken voor het graveren van sieraden. Hierdoor wordt het sieraad nog persoonlijker. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. 

Zichtbare as

As in een sieraad plaatsen is heel bijzonder. Om uw sieraad nog persoonlijker te maken, kunt u kiezen voor zichtbare as. Door middel van acrylhars blijft de as zichtbaar. U kunt hierbij kiezen voor verschillende kleuren acrylhars. U kunt deze optie tijdens het bestellen aangeven. 

Set asring en ashanger hart met zichtbare askamer afgesloten met blauwe acrylhars

Krijg advies op maat

Wilt u persoonlijk advies tijdens het uitzoeken van uw assieraad?

U kunt een afspraak maken voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad in onze winkel in Gouda. 

Wij helpen u graag persoonlijk.

Levering

Omdat elk sieraad speciaal in opdracht voor de klant gemaakt wordt is de gemiddelde levertijd 6 tot 8 weken vanaf het plaatsen van de bestelling of het geven van uw akkoord bij een nieuw ontwerp. Wij kunnen het sieraad naar u opsturen, maar u kunt het sieraad natuurlijk ook in de winkel afhalen.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt de as in het sieraad geplaatst?

Al onze sieraden hebben een askamer. Een askamer is een cilindervormige ruimte die gevuld kan worden met as of haar van uw overleden dierbare(n). 

Een askamer wordt afgesloten met een afdekplaatje en dicht gesoldeerd, zodat de as er niet meer uit kan. U kunt ook kiezen voor zichtbare as. De askamer wordt dan afgesloten met (gekleurde) acrylhars en blijft hiervoor zichtbaar. 

Hier leest u meer over het het verschil tussen een zichtbare en onzichtbare askamer

Kan ik met een Memorie Sieraad sieraad zwemmen of douchen?

Onze sieraden worden zodanig ontworpen zodat u er eigenlijk alles mee kan doen. Dus ook zwemmen of douchen. 

Dit geldt alleen voor sieraden zonder zichtbaar as. Sieraden die zichtbaar as hebben, mogen niet nat worden. De hars kan daardoor los komen uit het sieraad. Heeft u een sieraad met zichtbaar as? Dan moet u deze eerst af doen alvorens u gaat douchen of zwemmen. Houdt u er wel rekening mee dat chemicaliën, zoals chloor, douchegel en shampoo, zilver en goud kunnen aantasten. 

Kan ik ook voor een andere kleur of een ander materiaal kiezen?

Wij vinden het belangrijk dat het sieraad volledig bij u past.  Al onze sieraden zijn daarom verkrijgbaar in 925 Sterling zilver of 14 karaat geelgoud, witgoud en roségoud. 

U kunt ook kiezen voor 18 karaat goud, tegen een meerprijs en op aanvraag. 

Wilt u een andere kleur of soort steen? (Bijna) alles is mogelijk. Overleg met ons over alle mogelijkheden.

Heeft u vragen en wilt u persoonlijk advies?

Overige vragen

 

Heeft u een andere vraag? Bekijk hieronder alle meest gestelde vragen en antwoorden.

Of wilt u meer informatie over onze producten en werkwijze? Lees hier meer belangrijke informatie over Memorie Sieraden.

Alle vragen en antwoorden

Heeft u nog vragen na hert lezen van deze pagina? 
Bekijk dan onze meest gestelde vragen en antwoorden.

Het proces

Idee

Een wandeling door het bos, een ritje met de auto of een gezellige avond bij de open haard. Dat is waar wij onze inspiratie voor nieuwe ontwerpen vandaan halen. Door om ons heen te kijken en te observeren. Ons oog voor detail doet de rest. Uiteraard kunt u ook een idee aanleveren dat omgezet wordt naar een fysiek ontwerp.

Ontwerp

Vervolgens gaan wij naar ons atelier om het idee in schets op papier te zetten. De beste schetsen worden in 3D getekend. Krassen en vage lijnen op papier worden in een 3D tekening een samenhangend product met details. In deze stap komt het ontwerp tot leven en wordt de stap gemaakt van idee naar product.

Uitwerking

Nu komt het spannendste moment. De 3D tekening wordt geprint met behulp van de 3D printer. Het sieraad wordt in edelmetaal gegoten en het eerste ontwerp staat! Het ontwerp wordt gecontroleerd, afgewerkt en waar nodig verbeterd.

Productie

Nadat het nieuwe sieraad goedgekeurd is wordt het in productie genomen. Er worden foto's gemaakt en het sieraad wordt op de website gezet. Ook wordt er een winkelexemplaar gemaakt die u in de winkel kunt bekijken.

Onze assieraden