Hoe werkt het?

Van idee tot productie

Een herinneringssieraad maken is een uniek proces. Een proces waar wij u zo nauw mogelijk bij betrekken. Zodat het een mooie en prettige ervaring wordt. Nieuw in onze webshop? Maak kennis met onze werkwijze.

Het proces

Idee ontwikkeling

Een wandeling door het bos. Een ritje met de auto. Of een gezellig avondje bij de open haard. Dat is waar wij onze inspiratie voor nieuwe ontwerpen vandaan halen. Door gewoon om ons heen te kijken en ons oog voor detail doet de rest.

Ontwerp

Vervolgens gaan wij naar ons atelier om de ideeën in schets op papier te zetten en de beste schetsen in 3D te tekenen. Krassen en vage lijnen op papier worden opeens een samenhangend product, een herinneringssieraad.

Uitwerking

Nu komt het spannendste moment. De 3D tekening wordt geprint met behulp van de 3D printer en in edelmetaal gegoten. Het eerste ontwerp staat! Natuurlijk wordt deze ook nog door ons afgewerkt en eventueel verbeterd.

Productie

Nadat het nieuwe sieraad goed genoeg is, wordt deze in productie genomen. Er worden foto's gemaakt en het sieraad wordt op de website gezet. Na bestelling kan het sieraad naar wens nog worden aangepast.

Sieraden ontwerp proces

Bijzondere ontwerpen voor bijzondere personen

Bij Memorie Sieraden vinden wij het belangrijk dat het sieraad uniek is en bij de persoon past. Daarom kunt u vaak zelf het materiaal van het sieraad en/of de kleur van de stenen kiezen en is het mogelijk om de as in het sieraad te plaatsen of een vingerafdruk aan het ontwerp toe te voegen.

Ook kunnen wij bestaande sieraden van uw dierbare aanpassen, zodat u ze toch dagelijks wilt dragen. Mooier kan het bijna niet!

Een sieraad bestellen bij Memorie

De as plaatsen

Voor al onze sieraden geldt dat het mogelijk is om de as van uw dierbare in het sieraad te plaatsen. Tijdens de bestelling, zult u merken dat u uit de onderstaande opties kunt kiezen.

Geen as in het sieraad verwerken

Onze herinneringssieraden zijn namelijk niet alleen geschikt om een dierbare te herdenken, maar ook belangrijke momenten vast te leggen.

De as zelf plaatsen (indien mogelijk) 

Soms is het mogelijk om de as zelf te plaatsen. Lees onze instructies wel altijd eerst zorgvuldig door. 

De as langs brengen, maar niet aanwezig zijn bij de plaatsing

Wilt u er zeker van zijn dat de as goed aankomt? U kunt de as tijdens openingstijden langsbrengen in onze winkel. De as zal niet op hetzelfde moment worden geplaatst.

Een verzendsetje ontvangen en de as naar ons opsturen

Bent u niet in de gelegenheid om de as zelf te brengen? Dan kunt u er ook voor kiezen om de as naar ons op te sturen. U ontvangt dan een retourenvelop met alle adresgegevens, een postzegel, 2 sealgrip-zakjes waarin u de as kunt verzenden en instructies over de verzendmethode. Zo kunt u de as met een gerust hart naar ons opsturen.

De as persoonlijk brengen en aanwezig tijdens het plaatsen van de as

Wij ontvangen u graag in de winkel, zodat u het assieraad zelf kunt bekijken en de as persoonlijk kunt aanleveren. Ook kunt u zien hoe wij de as in het sieraad plaatsen. Een bijzondere beleving, die wij u zeker kunnen aanraden. Alleen mogelijk op afspraak!

Graveren herinnering teksten

Een mooie boodschap, de naam van uw dierbare, een afbeelding of vingerafdruk in het sieraad laten graveren? De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast ringen (binnen- én buitenkant) graveren wij ook andere sieraden, zoals asarmbanden, asoorbellen en ashangers.

U kunt kiezen uit allerlei verschillende lettertypes of zelfs uw eigen handschrift. Hierdoor wordt het sieraad nog persoonlijker. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden.

As zichtbaar houden?

As in een sieraad plaatsen is al heel bijzonder. Maar door middel van acrylhars is het zelfs mogelijk om de as zichtbaar te houden. Voor deze extra optie kunt u kiezen tijdens het bestellen.

Levering

Omdat het sieraad speciaal voor u wordt gemaakt, vindt de levering plaats na ongeveer 3 weken vanaf het plaatsen van uw bestelling. Wij kunnen het sieraad naar u opsturen, maar u kunt het sieraad natuurlijk ook in de winkel afhalen.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt de as in het sieraad geplaatst?

Al onze sieraden hebben een cilinder vormig gat. Hierin wordt de as geplaatst. Vervolgens wordt het gat afgesloten met een plaatje en dicht gesoldeerd, zodat de as er niet meer uit kan.

Kan ik met het sieraad zwemmen of douchen?

Onze sieraden worden zodanig ontworpen zodat u er eigenlijk alles mee kan doen. Dus ook zwemmen of douchen.

Kan ik ook voor een andere kleur of een ander materiaal kiezen?

Wij vinden het belangrijk dat het sieraad volledig bij u past. Geef daarom vooral al uw wensen door. Een andere kleur steen of liever een gouden dan een zilveren ring? (Bijna) alles is mogelijk.