Hoe werkt het?

Van idee tot sieraad

Een herinneringssieraad maken is een uniek proces. Elk sieraad is uniek, persoonlijk en wordt volledig voor u op maat gemaakt. 

Wij willen u zo nauw mogelijk bij dit proces betrekken zodat het uitzoeken van een Memorie Sieraad een mooie en prettige ervaring wordt. Wij leggen u graag uit welke stappen wij doorlopen voor het maken van onze sieraden.

Het proces

Idee

Een wandeling door het bos, een ritje met de auto of een gezellige avond bij de open haard. Dat is waar wij onze inspiratie voor nieuwe ontwerpen vandaan halen. Door om ons heen te kijken en te observeren. Ons oog voor detail doet de rest.

Ontwerp

Vervolgens gaan wij naar ons atelier om de ideeën in schets op papier te zetten. De beste schetsen worden in 3D getekend. Krassen en vage lijnen op papier worden in een 3D tekening een samenhangend product met details. In deze stap komt het ontwerp tot leven en wordt de stap gemaakt van idee naar product.

Uitwerking

Nu komt het spannendste moment. De 3D tekening wordt geprint met behulp van de 3D printer. Het sieraad wordt in edelmetaal gegoten en het eerste ontwerp staat! Het ontwerp wordt gecontroleerd, afgewerkt en waar nodig verbeterd.

Productie

Nadat het nieuwe sieraad goedgekeurd is wordt het in productie genomen. Er worden foto's gemaakt en het sieraad wordt op de website gezet. Ook wordt er een winkelexemplaar gemaakt die u in de winkel kunt bekijken.

Persoonlijke en unieke sieraden

Bij Memorie Sieraden vinden wij het belangrijk dat elk sieraad uniek is en bij de klant past. Daarom kunt u zelf het edelmetaal en de kleur van de stenen kiezen. U kunt het sieraad laten vullen met het as en/of haar van uw overleden dierbare en kiezen voor een gravure in de vorm van een (handgeschreven) tekst, datum of vingerafdruk.

Ook kunnen wij bestaande sieraden aanpassen, zodat deze bij u passen en u ze dagelijks kunt dragen. Zoals het vermaken van een oude trouwring van uw ouders naar een moderne en unieke ashanger.

Onze ambachten

Grote collectie as- en gedenksieraden

Persoonlijke en unieke sieraden: Personaliseer uw sieraad

Sieraden ambachtelijk gemaakt in eigen atelier in Gouda 

Sieraden van hoge kwaliteit zilver en goud

Een sieraad bestellen bij Memorie Sieraden

De as plaatsen

Voor al onze sieraden geldt dat het mogelijk is om de as van uw overleden dierbare(n) in het sieraad te plaatsen. Tijdens het bestelproces zult u merken dat u uit onderstaande opties kunt kiezen.

Geen as in het sieraad verwerken

Onze herinneringssieraden zijn niet alleen geschikt om (een) overleden dierbare(n) te herdenken, maar ook om belangrijke momenten in het leven vast te leggen en te herinneren.

De as zelf plaatsen (indien mogelijk) 

Voor een aantal sieraden is het mogelijk om het sieraad zelf te vullen. Deze informatie vindt u bij de product beschrijving. Lees hiervoor eerst onze instructies altijd zorgvuldig door. 

De as langs brengen, maar niet aanwezig zijn bij het plaatsen

Wilt u er zeker van zijn dat de as goed aankomt? Of vind u het niet prettig om de as via de post te versturen?

Dan kunt u de as tijdens openingstijden langsbrengen in onze winkel. Wij plaatsen de as bij uw order en de goudsmid vult uw sieraad. U ontvangt bericht van ons als uw sieraad klaar ligt om opgehaald te worden.

Een verzendset gebruiken en de as via de post versturen

Bent u niet in de gelegenheid om de as langs te brengen? Dan kunt u er ook voor kiezen om de as naar ons op te sturen.

U kunt tijdens uw bestelling een as verzendset aanvragen. U ontvangt dan van ons een retourenvelop met onze adresgegevens, een postzegel, 2 sealgrip-zakjes waarin u de as kunt verzenden en een instructie over de retourzending. Zo kunt u de as kosteloos en met een gerust hart naar ons opsturen. U ontvangt een e-mail zodra de as verzendset bij ons in goede orde ontvangen is.

Aanwezig zijn bij het plaatsen van de as

Omdat het vullen van een assieraad met het as van uw overleden dierbare(n) een emotioneel en mooi moment is, geven we u graag de mogelijkheid om hierbij aanwezig te zijn.

Het proces dat hiervoor gevolgd wordt is als volgt: U besteld online of in de winkel een sieraad. Daarbij geeft u aan dat u graag aanwezig wilt zijn bij het plaatsen van de as. De goudsmid maakt uw sieraad en als het sieraad klaar is om gevuld te worden, ontvangt u een e-mail om een afspraak te maken. U kiest zelf een dag en tijdstip (doordeweeks) dat voor u uitkomt. 

Een voordeel van deze keuze is dat u de as pas mee hoeft te nemen als u naar de afspraak komt. U hoeft de as dus niet achter te laten in de winkel. 

Het sieraad wordt vervolgens in uw bijzijn gevuld en u kunt het dezelfde dag direct meenemen.

Hier kunt u meer informatie lezen over het aanwezig zijn bij het plaatsen van de as.

Mogelijkheden voor het aanleveren van de as

Er zijn dus een aantal verschillende mogelijkheden voor het aanleveren van de as. Wij hebben alle mogelijkheden en de bijbehorende voor- en nadelen voor het aanleveren van de as nogmaals voor u op een rijtje gezet.

Waarom een Memorie Sieraad?

Aanwezig zijn bij het plaatsen van de as

Ambacht & vakmanschap 

Persoonlijke hulp bij aankoop

Duurzaam & Innovatief

Sieraad online bestellen

U kunt alle onze Memorie Sieraden online bestellen. Hierbij kunt u een sieraad personaliseren een aangeven wat u precies wilt. Er is een mogelijkheid tijdens het bestelproces om opmerkingen te plaatsen over uw bestelling. Wilt u iets kwijt of toelichten? Daar is voldoende mogelijkheid voor.

Sieraad in het echt bekijken: Maak een afspraak

Vind u het lastig om online een keuze te maken? Of heeft u vragen over een specifiek sieraad? Of wilt u graag het sieraad zien en met andere sieraden vergelijken voordat u overgaat tot aankoop? 

Dan bent u van harte welkom in onze winkel in Gouda om samen met één van onze medewerkers het perfecte assieraad samen te stellen. Wij staan graag voor u klaar om u te helpen. Alle mogelijkheden worden met u besproken.

U kunt bij ons binnenlopen, maar wij raden aan om vooraf een afspraak te maken als u langs wilt komen. Zo weet u zeker dat er een medewerker tijd heeft om u te helpen.

Graveren herinnering teksten

Een mooie boodschap, de naam van uw dierbare, een afbeelding of vingerafdruk in het sieraad laten graveren? De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast ringen (binnen- én buitenkant) graveren wij ook andere sieraden, zoals asarmbanden, asoorbellen en ashangers. 

U kunt kiezen uit allerlei verschillende lettertypes of zelfs uw eigen handschrift. Wij gebruiken de nieuwste (laser)technieken voor het graveren van sieraden. Hierdoor wordt het sieraad nog persoonlijker. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. 

As zichtbaar houden

As in een sieraad plaatsen is heel bijzonder. Om uw sieraad nog persoonlijker te maken, kunt u kiezen voor zichtbare as. Door middel van acrylhars blijft de as zichtbaar. U kunt hierbij kiezen voor verschillende kleuren acrylhars. U kunt deze optie tijdens het bestellen aangeven. 

Levering

Omdat elk sieraad speciaal in opdracht voor de klant gemaakt wordt is de gemiddelde levertijd 3 tot 5 weken vanaf het plaatsen van de bestelling. Wij kunnen het sieraad naar u opsturen, maar u kunt het sieraad natuurlijk ook in de winkel afhalen.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt de as in het sieraad geplaatst?

Al onze sieraden hebben een askamer. Een askamer is een cilindervormige ruimte die gevuld kan worden met as of haar van uw overleden dierbare(n). 

Een askamer wordt afgesloten met een afdekplaatje en dicht gesoldeerd, zodat de as er niet meer uit kan. U kunt ook kiezen voor zichtbare as. De askamer wordt dan afgesloten met (gekleurde) acrylhars en blijft hiervoor zichtbaar. 

Hier leest u meer over het het verschil tussen een zichtbare en onzichtbare askamer

Kan ik met een Memorie Sieraad sieraad zwemmen of douchen?

Onze sieraden worden zodanig ontworpen zodat u er eigenlijk alles mee kan doen. Dus ook zwemmen of douchen. 

Dit geldt alleen voor sieraden zonder zichtbaar as. Sieraden die zichtbaar as hebben, mogen niet nat worden. De hars kan daardoor los komen uit het sieraad. Heeft u een sieraad met zichtbaar as? Dan moet u deze eerst af doen alvorens u gaat douchen of zwemmen. Houdt u er wel rekening mee dat chemicaliën, zoals chloor, douchegel en shampoo, zilver en goud kunnen aantasten. 

Kan ik ook voor een andere kleur of een ander materiaal kiezen?

Wij vinden het belangrijk dat het sieraad volledig bij u past.  Al onze sieraden zijn daarom verkrijgbaar in 925 Sterling zilver of 14 karaat geelgoud, witgoud en roségoud. 

U kunt ook kiezen voor 18 karaat goud, tegen een meerprijs en op aanvraag. 

Wilt u een andere kleur of soort steen? (Bijna) alles is mogelijk. Overleg met ons over alle mogelijkheden.

Overige vragen

 

Heeft u een andere vraag? Bekijk dan hier al onze vragen en antwoorden.

Of wilt u meer informatie over onze producten en werkwijze? Lees hier meer belangrijke informatie over Memorie Sieraden.