Wanneer een geliefde overlijdt moet er veel geregeld worden. Het belangrijkste is de begrafenis. Iets dat moeilijk en tegelijkertijd vaak ook mooi is om te doen. Er komen vele herinneringen boven tijdens de vele gesprekken, maar ook de muziek kan u even mee terugnemen in de tijd. Zoekt u naar mooie liedjes voor de begrafenis? Wellicht dat dit lijstje u kan helpen.

Veel muziek die past bij een begrafenis gaat over doorleven, afscheid nemen en troost. Daarnaast wordt er vaak gekozen voor muziek die past bij het leven van degene die is overleden of muziek die aansluit bij belangrijk gebeurtenissen in het leven van de overledene. De lievelingsmuziek van de overledene wordt ook vaak gekozen.

Muziek begrafenis – Nederlands

Er zijn veel Nederlandse liedjes die passen bij een begrafenis. Er zit veel gevoel in deze liedjes en de diepere boodschap raakt u waarschijnlijk nog meer dan het Engels omdat de taal u eigen is. Naast de Nederlandse liedjes gebeurd het ook vaak dat muziek uit de streek wordt gedraaid, denk bijvoorbeeld aan Friese muziek in Friesland en liedjes in het Limburgs in Limburg, maar ook andere provincies en regio’s hebben zo hun vaak gekozen liedjes. De liedjes hieronder zijn veel gekozen Nederlandse liedjes, ze gaan over afscheid en troost en de band die u met iemand hebt gehad.

 1. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
 2. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato
 3. De weg – Guus Meeuwis
 4. Waarom nou jij – Marco Borsato
 5. De vlieger – André Hazes
 6. Breng Me Naar Het Water – Marco Borsato
 7. Droomland – Paul de Leeuw
 8. Ik Heb Je Lief – Paul de Leeuw
 9. Waarheen waarvoor – Mieke Telkamp
 10. Avond – Boudewijn de Groot

Muziek begrafenis – Internationaal

Ook in andere talen zijn prachtige nummers gemaakt die heel geschikt zijn voor een begrafenis. Ook deze liedjes kunnen u flink ontroeren en de mooiste herinneringen naar boven halen. De liedjes in dit lijstje zijn allemaal Engelstalig. Wanneer de overledene een grote voorliefde had voor een bepaald land, een taal of een soort muziek, is het ook mooi en bijzonder om daar een liedje van te kiezen. Dat maakt het heel persoonlijk. De liedjes in dit lijstje hebben ook allemaal een troostende werking of gaan over het leven zonder de overledene. Sommige liedjes zijn geschreven nadat de zanger(es) een geliefde verloor, zoals Tears in Heaven dat Eric Clapton schreef van het overlijden van zijn zoon.

 1. Bridge over troubled water – Simon & Garfunkel
 2. I will always love you – Whitney Houston
 3. Nothing else matters – Metallica
 4. My heart will go on – Celine Dion
 5. The Rose – Bette Midler
 6. Tears In Heaven – Eric Clapton
 7. Goodbye my lover – James Blunt
 8. Stairway To Heaven – Led Zeppelin
 9. Waves – Mr Probz
 10. Supermarket Flowers – Ed Sheeran
 11. You raise me up – Westlife

Begrafenis muziek klassiek

Naast de bovenstaande liedjes is er ook veel klassieke muziek dat prachtig is voor een begrafenis. Vaak is klassieke muziek heel ontroerend en het voert u even mee. In dit lijstje begrafenis muziek klassiek staat onder andere muziek van Andrea Bocelli en ook André Rieu komt er een paar keer in terug.

 1. Una Mattina – Ludovico Einaudi
 2. Halleluja – Leonard Cohen
 3. Con te Partiro – Andrea Bocelli
 4. The last rose – André Rieu
 5. Time To Say Goodbye – Andrea Bocelli (of de uitvoering door André Rieu)

Liedjes begrafenis moeder en uitvaartmuziek vader

Bovenstaande liedjes zijn zeer geschikte liedjes voor de begrafenis van een moeder. Daarnaast is het goede uitvaartmuziek voor een vader. Er zijn een aantal liedjes die speciaal zijn voor overleden ouders, zoals het lied van Karin Bloemen over een dochter die haar moeder verliest. Het lied van Maaike Ouboter is geschreven nadat zij haar beide ouders op jonge leeftijd verloor.

 1. Geen kind meer – Karin Bloemen
 2. Mama – il Dovo
 3. Papa – Stef Bos
 4. Dat ik je mis – Maaike Ouboter
 5. Mam, Waar Ben Je Nou – Leonie Meijer

Naast deze liedjes zijn er nog veel meer mooie liedjes voor een begrafenis. Ook kan het zo zijn dat u geliefde een briefje heeft achtergelaten of iemand anders heeft laten weten welke muziek hij of zij graag afgespeeld zou hebben tijdens de uitvaart. Het is mooi en respectvol hier gehoor aan te geven.

Heeft u mooie herinneringen aan uw geliefde door een bepaald lied? Het is mooi om hier, als de rust wat is teruggekeerd, iets mee te doen. Laat het lied mooi vormgeven zodat u het ergens kunt ophangen, of verwerk het in een sieraad met as van uw geliefd.