Een gedicht voordragen op een begrafenis kan heel mooi zijn, vooral wanneer het gedicht past bij degene die overleden is of de band die de voordrager met de overledene heeft gehad. Het geeft steun en maakt het heel persoonlijk. Vindt u het moeilijk om een mooi gedicht te vinden? Wij hebben een aantal mooie gedichten voor u geselecteerd.

Uitvaart gedichten

In deze periode van veel verdriet kan het lastig om zijn zelf mooie woorden op papier te zetten voor een toespraak tijdens de uitvaart. De herinneringen maken u verdrietig en zelf een gedicht schrijven lukt al helemaal niet. U kunt deze uitvaart gedichten in zijn geheel voordragen, of er een aantal zinnen uitkiezen. Ze zullen het verdriet en het gemis niet wegnemen, maar u wel veel steun bieden.

Wilt u een gedicht voordragen op de begrafenis? U kunt het gedicht of een aantal zinnen uit het gedicht ook gebruiken voor de rouwkaart. De woorden zijn een symbool voor de liefde die u heeft voor degene die is overleden. Haalt u veel steun uit de woorden, dan kan het ook mooi zijn hier ook na de begrafenis iets mee te doen. De regels kunnen bijvoorbeeld op de grafsteen worden gezet, of op een tegeltje die u in huis hangt. Wilt u de herinnering aan u geliefde altijd bij u dragen? Dat kan met een assieraad. U kunt het gedicht in het sieraad laten zetten, zodat u er ieder moment van de dag steun en kracht uit kunt halen.

Begrafenis gedichten overlijden ouder

Wanneer uw vader of moeder is overleden, kan het ontzettend moeilijk zijn een mooie toespraak te houden. Wanneer het u lukt, is het mooi om herinneringen op te halen aan vroeger en aan hoe het in uw gezin was. Lukt dit niet, dan zijn deze gedichten heel passend.

 1. Je vader blijft je vader
 2. Moeder zijn
 3. Mijn vader 
 4. Dag pa
 5. Zij was en blijft een zegen
 6. Ouderliefde

Begrafenis gedichten overlijden partner

Er zijn ook gedichten die gaan over het verlies van uw partner. Uw partner is uw maatje, de persoon waar u het leven mee heeft gedeeld. U heeft altijd op elkaar kunnen rekenen, belangrijke momenten gedeeld. Het verlies kan een grote leegte achterlaten. Herinneringen kunnen u een verdrietig gevoel geven, maar ze kunnen u ook vervullen met dankbaarheid. Deze woorden zijn daarbij ondersteunend.

 1. Rots in de branding
 2. Liefde liefhebben
 3. Liefde leeft voort
 4. Trusten lieverd
 5. Mooiste herinnering

Begrafenis gedichten overlijden kind

Wanneer een kind overlijdt, is dat een ontzettend verdrietige aangelegenheid. Het kindje had nog een heel leven voor zich en u heeft veel te vroeg afscheid moeten nemen. Deze gedichten zijn passend wanneer uw eigen kindje is overleden, of het kindje van iemand die dichtbij u staat. U zult er veel steun uit halen.

 1. Lief meisje
 2. Dag klein ventje
 3. Jong gestorven
 4. Nog zo klein
 5. Kort leven

Begrafenis gedichten na overlijden door ziekte

Was uw geliefde ziek? Waarschijnlijk heeft hij of zij een strijd moeten leveren. De strijd is vol lust gestreden, omdat ze zo graag wilden blijven leven. Vaak zijn mensen die ziek zijn ontzettend positief en dankbaar. Dankbaar voor alles wat ze wel mee mogen maken en dankbaar voor alle lieve mooie mensen om hun heen. Toch moeten ze soms de strijd opgeven. Ze mogen eindelijk rusten. Deze drie gedichten passen daar heel mooi bij:

 1. Dapper en moedig
 2. Opgegeven strijd 
 3. Dapper gestreden
 4. Een verlossing 
 5. Niet meer lijden
 6. Ongelijke strijd

Wanneer uw ouder of partner overleden is na een periode van dementie, en u niet de juiste woorden kunt vinden, zult u veel steun halen uit het gedicht dement.

Overige uitvaart gedichten

Misschien staat de overledene wat verder van u af, of wilt u een gedicht voordragen wat symbolisch is of gaat over iets wat de overledene kenmerkt. Er zijn hierover vele gedichten geschreven

 1. Een bloemetje
 2. Als een vogel
 3. Bijzondere vrouw
 4. Uniek mens
 5. Fijne herinneringen

We wensen u veel sterkte toe.