Het plaatsen van de as

Hoe kan in de as van mijn overleden dierbare(n) aanleveren bij Memorie Sieraden?

U wilt niet aanwezig zijn bij het plaatsen van de as en u besteld in de winkel een sieraad:

Als u het sieraad in de winkel besteld, kunt u tijdens uw bezoek direct de as meenemen. U laat de as dan achter bij ons en wij vullen het sieraad voor u. Als het sieraad af is kunt u zowel het sieraad als de overgebleven as ophalen in onze winkel. U kunt het ook laten opsturen naar uw huis. Mocht u de as nog niet in uw bezit hebben, dan kunt u tijdens uw bezoek een as verzendset aanvragen. Met deze set kunt u kosteloos de as van uw overleden dierbare(n) naar op opsturen. U kunt er ook voor kiezen de as op een later moment bij ons af te geven.

U wilt niet aanwezig zijn bij het plaatsen van de as en u besteld online een sieraad:

U kunt tijdens uw bestelling aangeven dat u een as verzendset wenst te ontvangen. De as verzendset sturen wij kosteloos naar u op. Volg de instructies en stuur de set kosteloos retour naar ons. Wij plaatsen de as in het sieraad en versturen het sieraad, inclusief de overgebleven as, naar u op zodra het klaar is. U kunt het sieraad ook op komen halen in onze winkel in Gouda.

Wilt u advies?

Heeft u vragen over het plaatsen van de as in een sieraad? 

U kunt een afspraak maken voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad in onze winkel in Gouda. Daarbij kunnen wij al uw vragen beantwoorden en samen met u alle mogelijkheden omtrent een assieraad met u bespreken.

De as verzendset die u kosteloos van ons thuis bezorgd krijgt en kosteloos naar ons retour kunt sturen.

U wilt aanwezig zijn bij het plaatsen van de as:

U besteld het sieraad online of bij ons in de winkel. Het sieraad wordt voor u gemaakt en zodra het klaar is, kunt u telefonisch een afspraak maken voor het plaatsen van de as op afspraak. De goudsmid zal dan in uw bijzijn het sieraad vullen met as van uw overleden dierbare(n). U hoeft de as dan niet op te sturen of achter te laten. U neemt de as mee op de dag dat u een afspraak heeft en kunt het sieraad en de as dezelfde dag weer mee naar huis nemen. Voor het vullen van een sieraad op afspraak betaalt u €35,00 extra per sieraad. Hier leest u meer informatie over aanwezig zijn bij het plaatsen van de as.

Kom langs in onze winkel

Wilt u persoonlijk advies tijdens het uitzoeken van uw assieraad?

U kunt een afspraak maken voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad in onze winkel in Gouda. 

Wij helpen u graag persoonlijk.

Op welke plek in het sieraad wordt de as geplaatst?

De as van uw overleden dierbare(n) wordt in een askamer geplaatst. De askamer zit in elk sieraad op een andere plek, omdat elk sieraad anders is qua vorm en ruimte. Bij een ring zit de askamer meestal aan de binnenkant op een plek waar de goudsmid goed toegang tot heeft. Vaak is dit aan de onderkant van de binnenkant. De askamer bij een hanger zit vaak aan de achterkant. Bij een collier en armband wordt de askamer meestal in of bij het slot geplaatst. De askamer bij oorbellen zit aan de achterkant achter de stenen en voor de pousette. Een pousette is het achterkantje waarmee u de oorbel aandrukt. Als u wilt weten waar de askamer in een sieraad zit dat u besteld heeft, kunt u dit navragen bij de goudsmid. De goudsmid kan in de 3D tekening precies zien waar de askamer geplaatst is. Op onze website staat bij de samenvatting onder elk product op welke plek de askamer zich bevindt.

Wat is een askamer?

Een askamer is een cilindervormige ruimte die gevuld kan worden met as of haar van uw overleden dierbare(n). In de askamer wordt een klein mespuntje as of enkele haren geplaatst en afgesloten met edelmetaal of (gekleurd) acrylhars.

Hoeveel as wordt er in een sieraad geplaatst?

Er gaat gemiddeld een klein mespuntje as of enkele haren in een sieraad. Als u de as meeneemt naar de winkel of opstuurt via de as verzendset is een mespunt voldoende.