Hoe werkt de as verzendset?

Er zijn verschillende manieren om as aan te leveren voor een assieraad. Een van de manieren is door gebruik te maken van de as verzendset. Hoe de as verzendset werkt, leggen we uit in dit artikel.

Wat is de as verzendset? ​

De as verzendset is een set waarmee u de as van uw overleden dierbare(n) veilig en kosteloos kunt opsturen naar Memorie Sieraden. De verzendset bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Een envelop;
 • Een instructieformulier;
 • Een klein plastic hersluitbaar zakje dat u kunt vullen met een mespuntje as;
 • Extra plastic zakje om over het zakje as te doen;
 • Het retouradres dat u op de envelop kunt plakken;
 • Visitekaartje voor de contactgegevens van Memorie Sieraden.

Kom langs in onze winkel

Wilt u graag de as  van uw overleden dierbare(n) persoonlijk naar ons brengen? 

U kunt hieronder een afspraak inplannen voor een bezoek aan onze winkel. U kunt dan de as direct meenemen en achterlaten.

Wij helpen u graag persoonlijk.

Wanneer gebruik maken van de as verzendset?​

U kunt gebruik maken van de as verzendset als u een bestelling doet in de winkel, maar de as niet direct mee naar de winkel heeft genomen. U kunt de as verzendset meenemen naar huis en op een later moment de gevulde verzendset retour sturen naar Memorie Sieraden. Gebruik maken van de verzendset is bijvoorbeeld handig wanneer u niet in de gelegenheid bent om de as op een later tijdstip alsnog langs de winkel te brengen, bijvoorbeeld omdat u niet in de omgeving van Gouda woont.
Wanneer u een sieraad in onze webshop bestelt, kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van de verzendset. Deze optie wordt weergegeven op het moment van het afronden van de bestelling.

U kunt ook gebruik maken van de verzendset, wanneer u al wel een sieraad wilt bestellen, maar de as nog niet heeft. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om samen met een geliefde die ziek is een sieraad uit te kiezen, voor als uw dierbare er over een tijdje niet meer is. De as kunt u dan later aanleveren.

Voor- en nadelen op een rijtje

De as verzendset heeft een aantal voordelen. Het grootste voordeel is dat de as verzendset een handige manier is om te gebruiken wanneer u niet in de buurt van Gouda woont. Misschien bent u wel langs gekomen in de winkel om de bestelling te doen, maar heeft u de as niet meegenomen of misschien bestelt u een sieraad via de webshop. De verzendset zorgt ervoor dat u niet nog een extra ritje naar Gouda hoeft te maken. Ook biedt de verzendset natuurlijk uitkomst wanneer u, zoals eerder genoemd, al wel een sieraad wilt hebben, maar de as nog niet heeft ontvangen. Wij kunnen alvast aan de slag met het sieraad, u kunt het sieraad kort na aanlevering van de as al dragen.

Wat ook prettig is, is dat u alleen een kleine hoeveelheid as voor het sieraad op hoeft te sturen. We kunnen ons voorstellen dat u het prettig vindt het overgrote deel van de as bij u thuis te houden. Wanneer u as achterlaat in de winkel, laat u vaak iets meer achter. In het geval van de verzendset hoeft dit niet.

Het grootste nadeel is echter wel dat u de as een tijdje uit handen geeft en overlevert aan de post. Wel zit er een duidelijke envelop omheen, waardoor de post weet om wat voor pakketje het gaat. Ze zullen er uiterst zorgvuldig mee omgaan.

Hoe werkt de as verzendset?

Wanneer u in de winkel een sieraad bestelt, kunt u de verzendset meenemen naar huis. Wanneer u in onze webshop voor deze optie kiest, sturen we de verzendset kosteloos naar u op. Bij de verzendset wordt een instructieformulier geleverd, maar we leggen de stappen ook hier voor u uit.

 • Haal de zakjes uit de retourenvelop.
 • Neem het kleinste zakje uit het grote zakje. Op het kleinste zakje staat het volgende vermeld: “in dit zakje een mespuntje as doen”.
 • Plaats de as voorzichtig in het zakje en sluit deze goed. Tip: Gebruik een kleine trechter of lepel om de as in het zakje te doen. Het zakje hoeft niet helemaal vol, één mespunt is meer dan voldoende.
 • Neem het grotere zakje. Schrijf op de sticker die op het zakje is geplakt uw persoonlijke gegevens. Noteer uw volledige naam, adres, postcode, plaats en een e-mailadres of telefoonnummer.
 • Plaats nu het kleine zakje met as in het grotere zakje. Zorg ervoor dat beide zakjes goed afgesloten zijn. Dit doet u door middel van de strip bovenaan de zakjes goed dicht te drukken.
 • Plaats de zakjes terug in de retourenvelop.
 • Haal het papier van de plakstrip en plak de envelop dicht.
 • U kunt het pakketje kosteloos terugsturen via de post.
Wij zullen uw verzending bij ontvangst in goede orde behandelen en uw sieraad met zorg en aandacht voor u gereed maken.

Liever niet gebruik maken van de as verzendset?

Wilt u liever niet gebruik maken van de as verzendset? U kunt bij het bestellen van een sieraad in de winkel de as direct meenemen. Daarnaast kunt u zowel bij het bestellen van een sieraad in de winkel als in onze webshop aangeven dat u aanwezig wilt zijn bij het plaatsen van de as. In een ander artikel leggen we u de verschillende manieren van hoe de as voor een assieraad aangeleverd kan worden uit en zetten we ook de overige voor- en nadelen voor u op een rijtje.

Kom langs in onze winkel

Wilt u persoonlijk advies tijdens het uitzoeken van uw assieraad?

U kunt een afspraak maken voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad in onze winkel in Gouda. 

Wij helpen u graag persoonlijk.