Aanwezig zijn bij het plaatsen van de as

Bij Memorie Sieraden kunt u niet alleen een assieraad laten maken, u kunt zelf ook aanwezig zijn bij het plaatsen van de as. U hoeft dan de as niet via de post op te sturen of achter te laten in de winkel. Daarnaast is het plaatsen van de as voor velen een dierbaar moment. We leggen uit hoe dit proces in zijn werk gaat.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer u ervoor kiest om aanwezig te zijn bij het plaatsen van de as, wordt eerst het door u gekozen sieraad gemaakt. Wanneer het sieraad klaar is om gevuld te worden, kunt u telefonisch een afspraak maken met Marit voor het vullen van uw sieraad. Houdt u er rekening mee dat u hier alleen doordeweeks een afspraak voor kunt maken.

Het vullen wordt, in uw bijzijn, gedaan door goudsmid Marit of Rowan in onze speciale ‘vulruimte’. Dit is een aparte ruimte in onze winkel die gemaakt voor het plaatsen van as op afspraak.

Wel of niet zelf aanwezig zijn bij het plaatsen van de as

Wanneer u een bestelling doet bij Memorie Sieraden, kunt u ervoor kiezen om wel of niet aanwezig te zijn bij het plaatsen van de as. Dit kunt u bij zowel een bestelling die gedaan wordt in de winkel aangeven, als bij een bestelling die online wordt gedaan aangeven.

Het aanwezig zijn bij het plaatsen van de as in een sieraad heeft een aantal voordelen. Zo hoeft u de as alleen op de dag van de afspraak mee te nemen naar de winkel. Daarna neemt u het direct weer mee naar huis. U hoeft het niet op te sturen of in de winkel achter te laten. Extra fijn voor als u dat opsturen of achterlaten ook liever niet wilt.

Ook is het plaatsen van de as een bijzonder moment. Dit geeft de emotionele waarde aan een sieraad en hierbij aanwezig zijn is heel speciaal. Wanneer de as geplaatst is en het sieraad af is gewerkt, kunt u uw dierbare op een mooie manier bij u dragen. 

Een afspraak voor het plaatsen van de as duurt gemiddeld een half uur tot maximaal een uur. Daarna moet het sieraad afgemaakt worden. De goudsmid zal u informeren over de duur die het kost om uw sieraad volledig af te werken. 

Uw sieraad wordt gepolijst, eventuele stenen worden gezet en een eventuele gravure wordt in het sieraad geplaatst. Stenen kunnen pas na het plaatsen van de as worden gezet omdat de askamer dichtgemaakt wordt met soldeer. Dit wordt erg heet, waardoor stenen kunnen breken. Dit doen we dus pas op het einde van het proces. Zodra al deze stappen doorlopen zijn en uw sieraad klaar ligt, kunt u het meenemen.

Als het sieraad klaar is, kunt u het nog dezelfde dag mee naar huis nemen. U ontvangt dan:

  • Het op maat gemaakte sieraad;
  • De overgebleven as;
  • Een instructie met hoe u uw sieraden het beste kan onderhouden;
  • Een poetsdoek voor uw sieraad;
  • En een zakspiegel.

Kosten voor as plaatsen op afspraak

De kosten voor het as plaatsen op afspraak is € 35,00 per sieraad tot een aankoopbedrag tot €1000. Bestelt u bijvoorbeeld 3 zilveren ringen met een totaalbedrag van €650, die u allemaal op afspraak wilt laten vullen? Dan betaalt u €105 voor het aanwezig zijn bij het plaatsen van de as. Besteld u meerdere sieraden boven het aankoopbedrag van €1000? Dan wordt er eenmalig €35 in rekening gebracht voor het maximaal vullen van 4 sieraden per afspraak.

Deze extra kosten zijn opgebouwd uit twee onderdelen. Het aanwezig zijn bij het vullen van het assieraad kost natuurlijk extra tijd. Ook is het proces van het sieraad maken vooraf aan het vullen iets anders dan wanneer de as zonder afspraak wordt geplaatst. Dat verschil zit hem vooral in dat meester goudsmid/uurwerkmaker Peter het sieraad moet voorbereiden.

Andere manieren om as aan te leveren

U kunt er ook voor kiezen om niet aanwezig te zijn bij het plaatsen van de as. U kunt de as dan op verschillende manieren aanleveren. Zo kunt u de as wanneer u een bestelling doet in de winkel direct achterlaten, of u kunt de as op een later tijdstip langs brengen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de as verzendset. Deze verzendset is zo gemaakt dat u op een makkelijke en betrouwbare manier de as via de post op kunt sturen. Bij de verzendset zit een duidelijke instructie, zodat u gemakkelijk met de set kunt werken. U kunt de verzendset meenemen nadat u een sieraad in de winkel heeft besteld, of via de webshop aangeven dat u graag de verzendset wilt ontvangen. We sturen deze dan naar u op. In dit artikel vindt u meer informatie over de voor- en nadelen van hoe de as voor een assieraad aangeleverd kan worden.

Wilt u ook graag zelf aanwezig zijn bij het plaatsen van de as in uw sieraad? U kunt dit tijdens uw online bestelling of tijdens uw winkelbezoek aangeven. U kunt hier een afspraak voor inplannen zodra uw een sieraad besteld heeft en deze gereed is om gevuld te worden.

Kom langs in onze winkel

Wilt u persoonlijk advies tijdens het uitzoeken van uw assieraad?

U kunt een afspraak maken voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad in onze winkel in Gouda. 

Wij helpen u graag persoonlijk.