Wat kunt u verwachten als u bij ons een bestelling komt doen?

Wanneer u bij Memorie Sieraden langs komt in de winkel staat er een team van professionals voor u klaar die u kan voorzien van deskundig advies. We bespreken uw wensen en nemen de tijd om u persoonlijk te helpen. Wanneer u vooraf een afspraak met ons maakt, hebben wij een aparte ruimte beschikbaar waarin we alle mogelijkheden in privacy met u kunnen bespreken.

Wat kunt u verwachten?

Wanneer u bij ons een afspraak maakt weet u zeker dat we alle tijd en ruimte hebben om persoonlijk te helpen. We kunnen u voorzien van een deskundig advies op het gebied van sieraden. U kunt de sieraden even in het echt zien en een gevoel bij de verschillende sieraden krijgen. Dat kan de keuze makkelijker maken. Ook kunt u de sieraden passen en met elkaar vergelijken. Op die manier weet u welk model en type het beste bij u past. Misschien gaat u voor een mooi subtiel sieraad die ook bij uw andere sieraden past, of wie weet kiest u voor een model dat u anders nooit had gekozen.

Het voordeel is dat u de sieraden ook in het echt kunt zien. We hebben geen sieraden op voorraad, maar we hebben wel een voorbeeld collectie. Op die manier kunt u de sieraden beter zien dan op de website. Daar maken we gebruik van foto’s van de ontwerpen die we in een computerprogramma maken. In het echt geeft het een beter beeld.

De afspraak voor Memorie Sieraden vindt plaats in een speciaal ingerichte ruimte. Één van onze medewerkers zal u persoonlijk adviseren. Zo kunt u rustig, zonder gestoord te worden, uw keuze maken. 

Naast dat u de sieraden kunt zien, proberen en vergelijken, willen we ook een aantal dingen met u bespreken zodat we zeker weten dat het sieraad bij u past. Bereid u hier eventueel alvast op voor. Onderwerpen die we behandelen zijn:

 

Het uitzoeken van een assieraad is heel persoonlijk en tijdens ons gesprek zullen we naar verschillende aspecten van het sieraad kijken. Al deze aspecten zorgen ervoor dat u een sieraad uitkiest dat bij u past en goed voelt. We kijken bijvoorbeeld naar:

  • Het edelmetaal (zilver, geelgoud, witgoud of roségoud)
  • Heeft u liever een fijn of een wat robuuster en grover sieraad?
  • Wilt u edelstenen in uw sieraad? U kunt kiezen uit (gekleurde) Swarovski zirkonia’s, edelstenen of briljanten
  • Wilt u een gravure in of op uw sieraad?
  • Wilt u een zichtbare of een onzichtbare askamer?
  • Als u kiest voor een ashanger, vragen we u ook of u een bijpassend collier heeft of eventueel wilt bestellen.

Nieuw persoonlijk ontwerp

Wanneer u niet dat ene sieraad in onze collectie kunt vinden, denken we graag met u mee met het ontwerp. Samen met een van onze goudsmeden kijken we naar de mogelijkheden en bepalen we de prijs. Om een ontwerp te laten maken dient u een afspraak te maken, online is dit namelijk niet mogelijk.    Heeft u oud goud dat u graag wilt vermaken tot een nieuw sieraad? Dat is ook mogelijk. U betaalt dan vanzelfsprekend een lagere prijs omdat u zelf het edelmetaal aanlevert. Het goud wordt bij ons in de edelsmederij gewogen. Op die manier bepalen we de waarde van het goud. De prijs die u voor het sieraad betaalt bestaat dan alleen uit het maakloon en eventueel een deel van de grondstoffen. Denk hierbij aan eventuele stenen of wanneer er bijvoorbeeld meer edelmetaal moeten worden toegevoegd.

Kijkje achter de schermen bij Memorie Sieraden

Wanneer u een afspraak maakt, krijgt u bij ons ook een kijkje achter de schermen. Naast de winkel vindt u onze edelsmederij. Daar kunnen we u laten zien hoe sieraden worden gemaakt. We doen alles zelf, dus kunnen u de verschillende stappen tonen. Vanaf de 3D printer tot het eind resultaat. We leggen u het proces graag uit. We zijn een klein ambachtelijk bedrijf dat door ambacht en vakmanschap uw persoonlijke verhaal tastbaar maakt. Dit is een bijzonder proces en we vinden het belangrijk dat het verder gaat dan alleen een sieraad uitzoeken.

U heeft ook de mogelijkheid om zelf aanwezig te zijn bij het plaatsen van de as. Dit kunt u vooraf aangeven. Wanneer het sieraad af, kunt u een afspraak maken. Op de dag zelf brengt u de as mee en samen met de goudsmid voegt u een mespuntje as aan het sieraad toe. We hebben hier ook een speciale ruimte voor. Na het plaatsen vragen we u om een wandeling door de stad te maken of even ergens wat te gaan drinken. In de tussentijd werkt de goudsmid het sieraad helemaal af (denk bijvoorbeeld aan het zetten van de stenen en het plaatsen van de gravure. 

Mocht u niet in de buurt van Gouda wonen of liever niet naar de winkel komen in verband met het coronavirus, dan kunt u ook aanwezig zijn bij de plaatsing door middel van Zoom.

Wat is er te doen in Gouda?

Wanneer u bij het plaatsen van de as aanwezig wilt zijn, of wanneer u een afspraak maakt voor de bestelling maar niet uit de buurt van Gouda komt kunt u naast uw bezoek aan onze winkel Gouda bezoeken. Gouda is een prachtige stad, waar veel te doen en zien is. Op deze pagina vindt u meer informatie over wat er te doen is in Gouda