Wat te doen in Gouda?

Komt u naar de winkel om een memorie sieraad uit te zoeken en wilt u er een dag Gouda van maken? Hieronder hebben we een aantal leuke dingen op een rij gezet die u kunt doen tijdens uw bezoek aan Gouda.

Bezoek het stadhuis

Het eeuwenoude stadhuis is een echte blikvanger in Gouda. Het stadhuis is gebouwd in 1470 en het ontwerp is geïnspireerd op de Goudse stroopwafel. Als de deuren geopend zijn, kunt u ook binnen een kijkje nemen. De entreeprijs is € 2,50  per persoon.

Geniet van een heerlijke lunch op de markt

Op de markt zitten talloze leuke restaurants, die allemaal uitzicht hebben op het stadhuis. Een ideale plek om een heerlijk hapje te eten. 

Onze favoriet is Brasserij Copper, waar u zowel binnen als buiten smakelijk kunt lunchen. Maar ook bij Central of bij café Swing kunt u een heerlijk hapje eten of een drankje drinken.

Stap in de Sint-Janskerk

Een bezoek aan deze prachtige kerk mag haast niet ontbreken aan uw bezoek aan Gouda. De prachtige Goudse glas in lood glazen en de rijke geschiedenis van de Sint-Janskerk trekken veel bezoekers uit de hele wereld. In de eeuwenoude glazen is, naast de religieuze afbeeldingen, ook de Nederlandse historie terug te vinden van de Spaanse bezetting tot de 2e wereldoorlog. Een prachtig kijkje in de Nederlandse geschiedenis.

Andere mooie plekjes in Gouda

De (Kaas)Waag

Museumcafé

Gouda kent vele mooie plekjes en unieke gebouwen. Zoals de eeuwenoude Kaaswaag waar vroeger kaas werd gewogen en verkocht.

In het museumcafé en de museumtuin kunt u heerlijk genieten van een hapje en een drankje.

Eet een echte Goudse stroopwafel

Gouda staat bekend om haar stroopwafels. Klein, groot, warm of koud. We hebben ze allemaal! Voor de originele stroopwafels kunt u bij de Kamphuisen Siroopwafel Fabriek terecht. Wilt u liever een superstroopwafel die ook nog eens warm is? Dan raden we u aan om naar Markus stroopwafels (Het Stroopwafelwinkeltje) achter de Hema te gaan. Onze voorkeur gaat in ieder geval absoluut uit naar de warme superstroopwafel.

Koop Goudse kaas bij ‘t Kaaswinkeltje

Tegenover onze winkel zit ‘t Kaaswinkeltje. Een kaaswinkel waar u tientallen soorten kaas kan kopen en proeven. Wat ons betreft een echte aanrader.

Onze favoriet is de Jumbo kaas, een heerlijke belegen kaas die altijd links naast de ingang te vinden is. Eet smakelijk!

Breng een bezoekje aan de kaasmarkt

image-kaasmarkt-gouda

Gouda en kaas zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Elke donderdagochtend van april tot en met augustus vindt voor de Goudse Waag de traditionele kaasmarkt plaats. Hier vindt u niet alleen de handel in kaas, maar ook ouderwetse klederdracht en kramen met heerlijke streekproducten.

Kom langs bij Memorie Sieraden

Wilt u persoonlijk advies tijdens het uitzoeken van uw assieraad?

U kunt een afspraak maken voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad in onze winkel in Gouda. 

Wij helpen u graag persoonlijk.