Hoe stelt u het perfecte assieraad samen?

Wilt u het as van een overleden dierbare dichtbij dragen? Dan is een assieraad wellicht een goede keuze voor u. Omdat een sieraad met as erg persoonlijk en dierbaar is, moet het sieraad goed bij u passen en goed voelen. Wij geven u graag informatie die u zal helpen bij het samenstellen van een prachtig assieraad dat u met veel liefde zult dragen.

1. Type sieraad

Wanneer u kiest voor een assieraad van Memorie Sieraden, kunt u kiezen uit verschillende soorten sieraden:

De keuze is uiteraard volledig aan u voor welk type sieraad u gaat. U kunt de keuze af laten hangen van welk soort sieraad uw voorkeur heeft, maar u kunt ook kijken naar de symbolische betekenis van bepaalde sieraden. Zo wordt een ashanger namelijk gedrag op het hart. Deze kunt u eventueel ook verbergen onder uw kleren, zodat het heel persoonlijk en intiem blijft. Draagt u graag een Pandora armband? In onze collectie assieraden vindt u ook Pandora asbedels die u goed kunt combineren met uw overige Pandora bedels

2. Edelmetaal

De keuze voor het edelmetaal is een belangrijke keuze. U kunt dit immers niet meer aanpassen later. U kunt uzelf afvragen welke kleur uw voorkeur heeft en welke kleur edelmetaal u voornamelijk draagt.  Bent u getrouwd of verloofd? Dan is het mooi als het edelmetaal dat u kiest past bij uw trouw- of verlovingsring. Het is belangrijk dat uw nieuwe assieraad past bij de overige sieraden die u al heeft, zodat u deze kunt blijven dragen in de toekomst.

Draagt u liever zilver, vanwege de kleur en uitstraling? Of kiest u liever voor geelgoud, witgoud of roségoud omdat dit beter bij u past en waardevast is? Of draagt u over het algemeen beide edelmetalen en vindt u ook beide metalen even mooi? Laat u dan goed informeren over de voor- en nadelen van beide metalen. Wij adviseren u graag over alle verschillende edelmetalen, de voor- en nadelen en de bijbehorende prijzen.

2.1 Zilver

Zilver is een levend metaal. Het metaal zal na verloop van tijd gaan oxideren. Dit is een natuurlijk proces van zilver dat in aanraking komt met zuurstof. U kunt zelf uw zilveren sieraad goed onderhouden met zilverpoets, maar laat het zilver ook jaarlijks door een juwelier schoonmaken en polijsten. Zo zal het sieraad langer mee gaan en blijft het mooier. U ontvangt bij aankoop van een Memorie sieraad ook een poetsdoek waarmee u uw sieraad kunt onderhouden.

Helaas heeft zilver minder waarde dan goud. Het is hierdoor een stuk goedkoper om een zilveren sieraad te kopen, maar het zal daarentegen ook minder opbrengen besluit u of iemand anders het ooit in te willen leveren.

2.2 Goud

Goud is een stuk onderhoudsvriendelijker omdat het niet oxideert. Wel is het redelijk zacht, dus wanneer u het draagt kunt u het krassen van een sieraad bijna niet voorkomen. Gelukkig kan uw sieraad gepolijst worden bij een juwelier en deze krassen eenvoudig voor u herstellen. Goud is een stuk kostbaarder in aanschaf, maar het zal altijd zijn waarde behouden. De waarde van goud stijgt momenteel zelfs. Een gouden sieraad is daarom ook een mooi erfstuk. Goud wordt bij Memorie Sieraden standaard vervaardigd in 14 karaat, maar tegen een meerprijs is 18 karaat ook mogelijk. Geelgoud is het meest gekozen edelmetaal en is klassieker van uiterlijk, maar witgoud en roségoud zijn ook mogelijk. U leest hier meer over het verschil tussen geelgoud, witgoud en roségoud.

Een combinatie van edelmetalen is ook mogelijk. We noemen sieraden met 2 verschillende edelmetalen bicolor (tweekleurig) en sieraden met 3 verschillende edelmetalen tricolor (driekleurig). 

Wilt u nog meer informatie over dit onderwerp? Hier geven wij u nog meer informatie over de keuze tussen zilver of goud.

3. Personaliseren

Omdat wij het belangrijk vinden dat een herinneringssieraad persoonlijk en uniek is en en perfect bij u past, kunt u elk sieraad uit de collectie personaliseren. Zo kunt u met uw gedenksieraad de band tussen u en uw geliefde benadrukken. Hieronder benoemen we de verschillende onderdelen waarmee u een sieraad volledig kunt personaliseren naar uw wensen.

3.1 Gravure

Wij maken al onze sieraden zelf op een ambachtelijke manier in onze Edelsmederij. Alle sieraden worden door vakkundige goudsmeden ontworpen en vervaardigd. Wel werken we met moderne apparatuur, waaronder een laserapparaat. Met dit laserapparaat kunnen we verschillende soorten gravures in een sieraad plaatsen, zoals:

  • Naam
  • Datum
  • Initialen
  • Tekst
  • Vingerafdruk
  • Handgeschreven tekst*
  • Hartslag 
  • Foto
  • Voet- en handafdruk

*Ons laserapparaat kan een tekst, zin of woord die uw overleden dierbare(n) heeft geschreven, inscannen en op een sieraad laseren. Zo kunt u bijvoorbeeld het laatste kaartje van uw dierbare laten inscannen en deze tekst op uw sieraad laten plaatsen.

3.2 Zichtbaar of onzichtbaar as

U kunt kiezen voor een sieraad met zichtbare as of met onzichtbare as. Het verschil tussen deze twee opties is hoe de askamer wordt afgesloten. Een zichtbare askamer wordt door (gekleurd) acrylhars afgesloten, hierdoor blijft de as zichtbaar. Dit is als het ware een versiering van het sieraad. Een onzichtbare askamer wordt afgesloten met edelmetaal, waardoor u de as niet meer kunt zien. U leest hier meer over het verschil tussen zichtbare en onzichtbare as

3.3 Edelstenen

U kunt uw sieraad persoonlijk maken door het toevoegen van stenen. In onze sieraden worden standaard witte, Swarovski zirkonia’s geplaatst. U kunt kosteloos kiezen voor andere kleuren zirkonia’s in overleg met de goudsmid. Daarnaast kunt u kiezen voor briljant of edelstenen als aquamarijn, bergkristal, opaal, robijn en saffier. Of wellicht heeft u een favoriete edelsteen met een bijzondere betekenis die u in uw sieraad wilt laten plaatsen.

4. Draagbaarheid

Wij vinden het erg belangrijk dat een sieraad een leven lang draagbaar is. Daarom zijn al onze sieraden van hoge kwaliteit. Wanneer u kiest voor een tijdloos ontwerp, kunt u een memorie sieraad uw hele leven dragen en zelfs doorgeven als erfstuk als u ouder bent.

Weet u op welke momenten u het sieraad wilt gaan dragen? Een sieraad dat u dagelijks draagt en combineert met andere sieraden, is het mooist wanneer het sieraad bij de andere sieraden past. Een sieraad dat u alleen draagt op bijzondere momenten mag best wat meer uitgesproken en een eyecatcher zijn, wanneer u zich daar prettig bij voelt. 

De collectie van Memorie Sieraden

Misschien heeft u door het lezen van dit artikel al een beeld van het sieraad dat u zoekt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u zich laten inspireren door de verschillende soorten sieraden uit onze collectie. Is een sieraad uit de collectie direct naar wens? Dan kunt u het sieraad zowel online als in onze winkel in Gouda bestellen. Tijdens het bestellen kunt u aangeven hoe u uw sieraad wilt personaliseren en of u kiest voor een zichtbare of onzichtbare askamer. Hierbij kunt u ook aangeven of u aanwezig wilt zijn bij het plaatsen van de as.

Ziet u een sieraad waaraan u een aanpassing wilt doen? Dit is zeker mogelijk. Neem contact met ons op of maak een afspraak zodat we alle tijd hebben de mogelijkheden rustig met u te bespreken. Voor het aanpassen van een sieraad reken wij €75,00 voor teken- en productiekosten.

Kunt u in de collectie niet vinden wat u zoekt of wilt u een sieraad samen met ons ontwerpen? Of wilt u graag persoonlijk geholpen worden? Dan kunt u online een afspraak inplannen voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad in onze winkel in Gouda. Één van onze medewerkers helpt u persoonlijk in een aparte ruimte en bespreekt al uw wensen met u om samen tot een uniek en persoonlijk ontwerp te komen.

We hopen dat u met behulp van de informatie in dit artikel een uniek en persoonlijk assieraad samen kunt stellen zodat u uw overleden dierbare herinnert zoals hij of zij was. Heeft u nog vragen of wilt u graag iets overleggen? Dan kunt u ons bellen op 0182 786338 of een e-mail sturen naar klanten@memoriesieraden.nl