Assieraad met meerdere dierbaren

Heeft u afscheid moeten nemen van dierbaren die nauw met elkaar verbonden waren, zoals uw ouders, dan kan het heel mooi zijn om een assieraad te laten maken waarin as van beide dierbaren wordt verwerkt. Op die manier zijn ze voor altijd samen en blijven ze verbonden met elkaar en met u. Het kan helpen het verlies van een dierbare een plekje te geven. Een assieraad met ruimte voor meerdere dierbaren kan op verschillende manieren worden gemaakt. We leggen u graag uit wat er allemaal mogelijk is, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Nieuw sieraad

U kunt samen met de goudsmid een geheel nieuw sieraad maken. Afhankelijk van uw wensen kiest u voor een ring, armband, hanger of een collier. Draagt u alleen oorbellen? Ook daarin kan as worden verwerkt. Samen met u maken we een persoonlijk ontwerp. Dit kan zijn op basis van een sieraad uit de collectie of op basis van een idee dat u heeft. Laat u het sieraad maken nadat u afscheid heeft moeten nemen van uw geliefden, dan zijn er twee mogelijkheden voor het plaatsen van een askamer, of meerdere askamers, in het sieraad.

1. Geliefden samen in een askamer

Laat u een assieraad maken voor uw ouders, dan kan het heel mooi zijn om te kiezen voor een askamer waarin de as van beide ouders wordt gemengd. Op die manier zullen ze voor altijd samen bij u zijn. Ook blijven ze met elkaar verbonden.

2. Verschillende askamers

Vindt u het niet passend om de as van uw dierbaren te mengen, dan kunt u ook twee askamers in het sieraad laten zetten. Dit nemen we mee in het ontwerpen en maken van het sieraad. Zo kunnen uw ouders naast elkaar worden geplaatst, of kunt u een askamer gebruiken voor een overleden huisdier.

Voor beide mogelijkheden bieden wij de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij het plaatsen van de as in het sieraad. Hiervoor hebben wij een speciale ruimte ingericht in onze winkel. Mocht u liever gebruik maken van de asverzendset of de as in de winkel achterlaten, dan kunt u hier zien hoe de as in het sieraad wordt geplaatst.

Kom langs in onze winkel

Wilt u persoonlijk advies tijdens het uitzoeken van uw assieraad?

U kunt een afspraak maken voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad in onze winkel in Gouda. 

Wij helpen u graag persoonlijk.

3. Tweede kamer op een later tijdstip vullen

Het is mogelijk om een sieraad te laten maken met twee (of meer) askamers, zonder dat u die direct hoeft te vullen. Dit kunt u doen met het oog op later. Zo kunt u bijvoorbeeld een sieraad laten maken voor uw overleden moeder en deze vast dragen. Later kunt u de as van uw vader laten plaatsen. De goudsmid kan dit altijd gemakkelijk doen, omdat op de 3D tekening te zien is waar de askamers zitten en welke nog niet gevuld is/zijn. Dit kan ook jaren later nog. De tekeningen worden goed door ons bewaard.

We kunnen ons voorstellen dat het fijn is, om alvast een geliefde bij u te kunnen dragen en dat u de wetenschap heeft, dat ook uw andere geliefde later in het sieraad wordt bijgezet. Dit kan u ook helpen tegen uw verdriet.

Wat ook prettig is, is dat de kosten hierdoor een stuk lager zijn. De teken- en productiekosten voor het aanpassen en personaliseren van een sieraad zijn €75,-. Wanneer u het sieraad al tijdens het ontwerpen op deze manier laat tekenen en ook met twee askamers laat maken, dan kost het niets extra.

Askamer bij laten maken in een Memorie Sieraad

Ook wanneer u eerder een sieraad door Memorie Sieraden heeft laten maken met een askamer, kunt u op een later tijdstip nog bij ons terecht. Het is mogelijk een extra askamer uit te frezen. Hoe diep de askamer komt en op welke plek, dat is afhankelijk van het sieraad en de beschikbare ruimte. Om de juiste plaats van een tweede askamer te bepalen, kijkt de goudsmid op de 3D tekening. Zo weet hij zeker dat er niks gebeurd met de bestaande askamer.

Ook houdt de goudsmid rekening met stenen. Stenen kunnen niet goed tegen warmte en soldeer. Daardoor kan het zijn dat er in een sieraad met veel stenen geen extra askamer kan worden gezet. De goudsmid houdt ook rekening met eventuele gravures. Wel kunnen deze later gemakkelijk opnieuw worden geplaatst.

Mocht het lastig zijn een askamer in het sieraad te frezen, dan wordt er door de goudsmid gekeken naar de mogelijkheid om een onderdeel aan het sieraad toe te voegen. Op die manier kan daar de askamer in worden geplaatst. In een collier kan dit bijvoorbeeld een extra tussenschakel zijn en in een ring een extra zetkast voor een steentje. 

Waarom een Memorie Sieraad?

Personaliseer uw sieraad

Aanwezig zijn bij het plaatsen van de as

Persoonlijke hulp bij aankoop

Ambacht & vakmanschap

Duurzaam & Innovatief

Askamer in eigen sieraad laten plaatsen

Draagt u het liefst een ring met een bijzondere edelsteen of heeft u een favoriete slavenarmband? We kunnen ons voorstellen dat u een askamer wilt laten zetten in het sieraad dat u het liefste draagt. In de meeste gevallen is dat mogelijk, ook wanneer het sieraad niet van Memorie Sieraden afkomstig is. Dit geldt ook voor een sieraad dat bijvoorbeeld een erfstukje is geweest en dat u op deze manier een extra emotionele lading wilt geven.

Voordat we een askamer in het sieraad kunnen maken, doen we wel eerst altijd een technische keuring. Zo kunnen we beoordelen of er een holte gecreëerd kan worden. Wanneer het sieraad de keuring doorstaat, kunnen we een askamer plaatsen door een ruimte uit te frezen. Komt het sieraad niet door de technische keuring, dan bieden we voor bijvoorbeeld colliers en armbanden ook de mogelijkheid om het slot aan te passen, op die manier kan hier de askamer worden gemaakt. Ook kunnen we een asbedel of ashanger maken die aan de armband of het collier kan worden gedragen. We hebben ook een aantal asbedels voor pandora armbanden ontworpen.

Om het sieraad nog persoonlijker te maken, kunnen we desgewenst ook een gravure plaatsen zoals een naam een datum of een beeltenis. 

Asarmband zilver met Pandora bedel met zirkonia's en as

We begrijpen dat een assieraad een sieraad is met een hoge emotionele waarde. We willen u daarom zo goed mogelijk meenemen in het ontwerpen en maken van het sieraad. Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u gerust contact met ons opnemen. U kunt ook een afspraak maken zodat we in alle rust de mogelijkheden met u kunnen bespreken. Lees ook alvast meer over het samenstellen van een sieraad dat helemaal naar wens is.

Kom langs in onze winkel

Wilt u persoonlijk advies tijdens het uitzoeken van uw memorie sieraad?

U kunt een afspraak maken voor het uitzoeken van een sieraad in onze winkel in Gouda. 

Wij helpen u graag persoonlijk.