Wat maakt Memorie Sieraden uniek?

Er zijn veel juweliers waar u terecht kunt voor assieraden. Ook online is er veel aanbod van sieraden. We kunnen het ons voorstellen dat het dan lastig is om een keuze te maken. Om het u wat gemakkelijker te maken, vertellen wij graag iets meer over onszelf. Zo kunt u zelf beslissen of u een sieraad van Memorie Sieraden kiest of toch elders een kijkje neemt.

Ambacht en vakmanschap

Alle sieraden van Memorie Sieraden worden op een ambachtelijk manier ontworpen en vervaardigd in ons eigen atelier in Gouda. Meester goudsmid Jos zit al meer dan 40 jaar in het vak. Hij heeft gestudeerd voor het goud- en zilversmeden aan de vakschool in Schoonhoven. In 1980 studeerde hij af. Zijn eerste assieraad maakte hij in 2000, waarna Memorie Sieraden in 2013 als merk tot stand is gekomen. Ook onze andere goudsmeden hebben veel ervaring in en kennis van het ambacht.

De gehele productie van onze sieraden doen we in eigen huis. Van het schetsen en tekenen, tot het afwerken in de kleinste details. U leest er meer over in het artikel Van idee tot sieraad. Bent u benieuwd naar ons proces? Loop gerust even binnen in onze winkel of ons aangrenzende atelier. Hier kunt u een kijkje nemen bij onze werkbanken en zien hoe onze goudsmeden aan het werk zijn.

Ondanks dat we het belangrijk vinden dat we het ambacht zelf uitvoeren, vinden we het ook belangrijk om mee te gaan met de tijd. We doen daarom veel aan innovatie. In ons atelier vindt u de nieuwste machines, maar die combineren we met het eeuwenoude ambacht.

Omdat we alle sieraden zelf maken garanderen we een hoge kwaliteit van zowel de zilveren als de gouden sieraden. We doen ook het onderhoud van uw sieraden, zoals het polijsten of het repareren van een sluiting. 

Goudsmeden aan het werk Memorie Sieraden

Persoonlijk contact

Een assieraad is een heel dierbaar sieraad voor de drager. Daarom vinden we het belangrijk dat er ruimte is voor persoonlijk contact en aandacht. U bent dan ook van harte welkom in de winkel zodat u de verschillende assieraden uit onze voorbeeld collectie kunt bekijken en passen. Ook nemen we graag de tijd om met u mee te denken over het personaliseren van uw sieraad. Zo kunnen we ieder sieraad volledig aanpassen aan de wensen van de klant. We hebben in onze winkel een speciale ruimte ingericht waar u in alle rust uw keuze kunt maken en waar u over uw overleden dierbare kunt vertellen, wanneer u daar de behoefte aan heeft.

U kunt een afspraak maken zodat we genoeg tijd reserveren om u te helpen. 

Persoonlijke en unieke sieraden

Omdat een assieraad zo persoonlijk is, mag het zeker uniek en eigen zijn, maar ook een sieraad uit onze collectie kunnen we personaliseren. 

Een aantal manieren om een sieraad te personaliseren zijn de keuzes voor zichtbare of onzichtbare as, een bijzondere gravure en verschillende soorten en kleuren stenen. Bij zichtbare as is de askamer zichtbaar en afgedekt met acrylhars, zo blijft het as of een haarlok zichtbaar. De acrylhars kan in 7 verschillende kleuren worden gekozen. Bij onzichtbare as is de askamer niet zichtbaar en afgedekt met edelmetaal.

Door een gravure te zetten in het sieraad wordt het heel persoonlijk. We beschikken over een nieuw laserapparaat waardoor er veel gravures mogelijk zijn. Voorbeelden zijn:

  • Naam en/of Datum
  • Initialen
  • Vingerafdruk
  • Handgeschreven tekst
  • Voetafdruk
  • Handafdruk
  • Hartslag

Vindt u in onze collectie geen geschikt sieraad? We kunnen samen met u een sieraad ontwerpen. Het sieraad sluit op die manier helemaal aan bij de band die u met uw dierbare had. Ook kunnen we van een oud sieraad of van oud goud dat u in bezit heeft een nieuw sieraad maken. We kunnen een sieraad helemaal omsmelten of bijvoorbeeld twee trouwringen samenvoegen tot een persoonlijk hanger. 

Trouwring ashanger Memorie Sieraden

Aanwezig zijn bij plaatsen van de as

We bieden u de mogelijkheid om aanwezig te zijn wanneer we de as plaatsen in het sieraad. Ook hiervoor hebben we een speciale ruimte ingericht. Velen ervaren het aanwezig zijn bij het plaatsen van de as in het sieraad als een bijzonder en emotioneel moment. Het is erg waardevol en naast het sieraad is ook deze herinnering een mooi aandenken voor later.

Online webshop

Wilt u liever niet fysiek naar de winkel komen, of bent u daarvoor niet in de gelegenheid? U kunt bij ons ook een sieraad online bestellen. Tijdens het bestellen kunt u dan uw wensen voor bijvoorbeeld een bepaalde steen of een gravure aangeven. Ook kunt u aangeven of u bij de plaatsing van het as aanwezig wilt zijn of liever gebruik maakt van de verzendset voor as. Mochten we na uw aanvraag nog aanvullende vragen hebben, dan nemen wij contact met u op daarom vragen wij altijd om uw telefoonnummer.

Duurzaamheid

Memorie Sieraden is een fairtrade organisatie. We gebruiken alleen goud dat eerlijk is gedelfd onder goede omstandigheden. Ook maken we veel gebruik van oud goud dat we binnenkrijgen via Inkoop Goud Gouda. Zo komen er geen nieuwe grondstoffen aan te pas, maar gebruiken we wat al voorhanden is.

Daarnaast maken we sieraden van hoge kwaliteit. We willen niet alleen dat ze de rest van u leven meegaan, maar ook kunnen doorgegeven aan de generaties daarna. Het zijn geen sieraden die snel stuk gaan, of die u al snel niet meer draagt, maar duurzame sieraden die nog lang mee zullen gaan. 

Kortom, wat Memorie Sieraden uniek maakt is dat we samen met u een sieraad creëren dat helemaal aansluit op uw persoonlijke wensen. Ook maken we een erfstuk dat generatie op generatie doorgegeven kan worden. Zo leeft het verhaal van uw dierbare voort wanneer u het sieraad draagt, maar ook daarna.