Hoe kan de as voor een assieraad aangeleverd worden?

Wanneer u een assieraad heeft besteld, zijn er een aantal manieren om as aan te leveren. Zo kunt u de as achterlaten in de winkel, versturen met behulp van een verzendset of u kunt het meenemen wanneer u, op afspraak, aanwezig bent bij het plaatsen van de as. Wij zetten alle informatie en de voor- en nadelen voor u op een rijtje.

De as achterlaten in de winkel

Wanneer u het sieraad in de winkel bestelt en de as mee heeft genomen, dan kunt u de as bij ons achterlaten in de winkel. Wij bewaren de as en kunnen tijdens het maken van het sieraad deze direct vullen met de as van uw dierbare(n). Daarna kunt u het sieraad en de overgebleven as weer ophalen. We kunnen het sieraad en de overgebleven as ook naar u opsturen.

 

Voor- en nadelen

Het voordeel van deze optie is dat u maar een of twee keer naar de winkel hoeft te komen. Vooral fijn als u wat verder weg woont of niet zo vaak tijdens onze openingstijden naar Gouda kunt komen. Ook is het prettig om zelf de as aan te leveren, omdat u dan thuis de verzendset niet zelf hoeft te gebruiken en de as niet hoeft te versturen met de post.

Het nadeel is dat u de as direct mee moet nemen naar de winkel en het daar een tijdje laat. Het maken van het sieraad is een mooi proces, maar kost gemiddeld 4 weken. Gedurende die periode zal de as in de winkel zijn. We doen ons uiterste best het sieraad zo snel mogelijk klaar te maken, zodat u het sieraad en de overige as spoedig weer in huis heeft, maar als u de as liever zelf zolang bewaard, kunt u zelf aanwezig zijn bij het plaatsen van de as of gebruik maken van de verzendset. Lees voor deze opties even verder.

Opsturen via de as verzendset na bestellen in de winkel

Lees in dit artikel hoe de as verzendset precies werkt.

 

Heeft u een sieraad in de winkel bestelt en de as niet meegenomen naar de winkel, dan kunt u gebruik maken van onze as verzendset. Na het bestellen van het sieraad neemt u de verzendset mee naar huis. Bij de set zit een duidelijk instructieformulier, dat u helpt bij het gebruik van de verzendset. Wanneer u de verzendset gereed heeft gemaakt, stuurt u deze retour naar Memorie Sieraden. Hierna kan het sieraad af worden gemaakt. Als het sieraad klaar is kunt u deze ophalen in de winkel of we kunnen het sieraad via de post naar u opsturen. De overgebleven as krijgt u vanzelfsprekend terug.

Voor- en nadelen

De verzendset is ideaal voor als u niet in de buurt van Gouda woont, maar de as niet direct mee heeft genomen naar de winkel. U hoeft zo niet nog een keer naar Gouda te komen, maar kunt het gewoon opsturen met de post. U kunt ook gebruik maken van de verzendset als u het sieraad al wilt bestellen, maar de as nog niet heeft. Vaak duurt het even voordat u de as bij het crematorium kunt ophalen, of misschien is een dierbare ziek en wilt u samen een sieraad uitkiezen voor als uw dierbare er straks niet meer is. Een ander voordeel is dat u maar een deel van de as op hoeft te sturen, zo kunt u de resterende as op een fijne plek thuis bewaren.
Het nadeel is dat u de as verstuurt via de post. Het is een speciaal pakketje en de post zal het met zorg behandelen, maar we kunnen ons voorstellen dat u dat niet een prettig idee vindt. Wanneer u dit liever niet wil, kunt u de as later langs brengen in de winkel of een afspraak maken om zelf aanwezig te zijn bij het plaatsen van de as.

Kom langs in onze winkel

Wilt u persoonlijk advies tijdens het uitzoeken van uw assieraad?

U kunt een afspraak maken voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad in onze winkel in Gouda. 

Wij helpen u graag persoonlijk.

Opsturen via de as verzendset na online bestellen

Wanneer u uw sieraad online bestelt in onze webshop, kunt u tijdens de bestelling aangeven of u de verzendset wenst te ontvangen. Wanneer u hiervoor kiest, verstuurt Memorie Sieraden de verzendset naar u. U kunt met behulp van het bijgeleverde instructieformulier de verzendset vullen, waarna u deze retour stuurt. Vervolgens maken wij het sieraad. Als het sieraad klaar is kunt u het sieraad in de winkel ophalen of we sturen het sieraad naar u toe. De overgebleven as krijgt u vanzelfsprekend ook terug.

 

Voor- en nadelen

Voor het gebruik maken van de as verzendset na online bestellen gelden dezelfde voor- en nadelen als wanneer u voor deze optie kiest als u een sieraad in de winkel besteld.

Aanwezig zijn bij het plaatsen van de as

Wilt u meer informatie? In dit artikel gaan we wat dieper in op aanwezig zijn bij het plaatsen van de as.

Mocht u het niet prettig vinden om de as achter te laten in de winkel of via de post te versturen, dan kunt u er ook voor kiezen om de as mee te nemen naar de winkel en aanwezig te zijn bij het plaatsen van de as. Dit kunt u zowel aangeven in de winkel als in de webshop. Wanneer u voor deze optie kiest, maken we eerst het sieraad gereed. Via de mail laten we u weten wanneer het sieraad klaar is. U kunt dan zelf telefonisch een afspraak maken voor het plaatsen van de as. Op de dag van de plaatsing komt u naar de winkel en neemt u zelf de as mee. U kunt nog dezelfde dag het sieraad en de overgebleven as meenemen naar huis.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van zelf aanwezig zijn bij het plaatsen van de as is natuurlijk dat u de as niet in de winkel achter hoeft te laten en ook niet via de post hoeft te versturen. U hoeft het dus niet uit handen te geven. Daarnaast is het ook een bijzonder moment. Het kan erg waardevol zijn en een belangrijk moment in het rouwproces.

Het nadeel is dat u er wat meer tijd aan kwijt bent. Na het plaatsen van de as heeft de goudsmid nog wat tijd nodig om het sieraad af te werken. De goudsmid zal u vertellen hoelang hij nodig heeft om het sieraad voor u af te werken. U kunt het sieraad hierna ophalen en direct mee naar huis nemen.

Ambachtelijk as plaatsing in Memorie Sieraad bij Juwelier Jos in Gouda

Wilt u persoonlijk advies?