Personaliseren

Wat is het verschil tussen een zichtbare en een onzichtbare askamer?

De askamer in een sieraad wordt afgesloten met edelmetaal (zilver of geel-, wit- of roségoud) of met (gekleurd) acrylhars. Als een askamer wordt afgesloten met een afdekplaat van edelmetaal, wordt de askamer onzichtbaar en kunt u niet meer zien waar de as geplaatst is. Dit noemen we onzichtbare as of een onzichtbare askamer. Als een askamer wordt afgesloten met hars, blijft de as zichtbaar. Dit komt doordat u door de hars heen kunt kijken. Dit noemen we zichtbare as of een zichtbare askamer. U kunt kiezen voor transparante of gekleurde hars. Lees hier meer over het verschil tussen zichtbare en onzichtbare as.

De askamer in deze ring is afgesloten met (groen) acrylhars. Hierdoor blijft de as zichtbaar. U kunt kiezen uit de volgende kleuren acrylhars: transparant, zwart, bruin, lichtgroen, donkergroen, lichtblauw of donkerblauw.

De askamer zit bij deze ring aan de binnenkant en is dichtgesoldeerd met een zilveren afdekplaat. Hierdoor is de askamer onzichtbaar geworden en is de ring niet te herekennen als assieraad.

Wilt u persoonlijk advies?

Voor welke soort en kleuren stenen kan ik kiezen?

Sieraden worden meestal uitgevoerd met een witte Swarovski zirkonia. U kunt kosteloos kiezen voor een andere kleur zirkonia. U kunt kiezen uit de volgende kleuren zirkonia’s: 

 • Amethyst
 • Apple green
 • Aquamarine Dark
 • Aquamarine Medium 
 • Aquamarine Light 
 • Canary (wit)
 • Cognac 
 • Champagne
 • Coffee
 • Garnet
 • Levendel
 • Orange
 • Olive
 • Rhodite
 • Roze
 • Tanzanite 
 • Violet
 • Zwart

Deze kleuren zirkonia zijn allemaal beschikbaar voor sieraden die gezet worden met 2,5 mm stenen. Bij een afwijkende maat stenen is er een beperktere keuze. Vraag ons naar de mogelijkheden. U kunt ook kiezen voor edelstenen of diamanten. Hiervoor geldt een meerprijs. Voor de specifieke prijs van een sieraad met edelstenen of briljanten maken wij voor u een prijsopgave.

Waarom kost een zichtbare askamer met hars €35,00 extra?

De askamer van een sieraad met zichtbare as wordt afgesloten met acrylhars. Deze methode neemt meer tijd in beslag dan een askamer die afgesloten wordt met edelmetaal. Daarom brengen wij hier extra kosten voor in rekening.
Set asring en ashanger hart met zichtbare askamer afgesloten met blauwe acrylhars

Ik wil een bestaand sieraad graag aanpassen. Kan dit? En wat kost dit?

Alle sieraden in onze webshop zijn volledig te personaliseren. Heeft u een mooi sieraad gezien, maar zou u hier graag iets aan willen veranderen? Dat kan zeker.  Omdat wij alle sieraden zelf ontwerpen en produceren is het mogelijk aanpassingen te laten doorvoeren aan sieraden uit onze standaard collectie. Ook het aanleveren van een eigen ontwerp is mogelijk.

Samen met de goudsmid of één van onze medewerkers bespreken we al uw wensen. U kunt bijvoorbeeld een ring breder maken, een hanger iets groter of kleiner maken of een andere zetkast op een ring laten plaatsen. Voor één aanpassing brengen wij €75,00 teken- en productiekosten in rekening. Voor elke overige aanpassing wordt €50,00 in rekening gebracht, met een maximum van €100. Wilt u dus 5 onderdelen van een sieraad aanpassen? Dan betaalt u maximaal €175 extra voor de aanpassingen. De reden voor deze kosten is omdat de goudsmid het sieraad volledig opnieuw voor u ontwerpt, in 3D tekent, print en giet. Hierna wordt het sieraad voor u gegoten en afgewerkt.

Kom langs in onze winkel

Wilt u persoonlijk advies tijdens het uitzoeken van uw assieraad?

U kunt een afspraak maken voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad in onze winkel in Gouda. 

Wij helpen u graag persoonlijk.

Wat kost een gravure?

De prijs van het sieraad is exclusief een gravure. Voor een gravure van een naam of datum rekenen wij €49,00.  Voor deze gravure kunt u kiezen voor een naam, een datum, een naam en datum, een symbool of een andere tekst voor die u betekenis heeft. Een gravure zoals een vingerafdruk, afbeelding of handgeschreven tekst kost €75,00. Alle gravures worden op een sieraad gelaserd. Hier leest u meer informatie over het graveren van sieraden met een laser.

Kan ik zelf het lettertype van een gravure kiezen?

U kunt voor de gravure van een sieraad een voorkeur doorgeven voor een lettertype. Helaas zijn niet alle lettertypes geschikt en passend voor alle sieraden. Het standaard moderne lettertype dat gebruikt wordt voor alle gravures aan de binnenkant is geschikt voor alle sieraden. De goudsmid weet hierdoor zeker dat de gravure die u doorgeeft in het sieraad past. Als u naar de winkel komt, kunnen wij u een voorbeeld van een gravure laten zien met het lettertype dat standaard gebruikt wordt. U kunt wel een voorkeur aangeven voor een ander lettertype. De goudsmid zal dan bepalen of dit wel of niet haalbaar is. U kunt er wel voor kiezen om een gravure in eigen handschrift te laten maken. De gravure wordt dan in het sieraad gelaserd. De extra kosten hiervoor bedragen €75,00.