Een op maat gemaakt assieraad laten maken is een bijzonder proces op zich. Hierbij delen velen hun persoonlijke verhaal en vertalen wij dit naar een uniek sieraad. Maar het verhaal van deze klant en de bijzondere herinneringsring die wij voor haar hebben gemaakt, is wel heel bijzonder en speciaal. Daarom delen we graag haar persoonlijke verhaal met u. Hoe heeft zij op haar eigen manier symboliek, emotie en persoonlijke herinneringen samengevoegd tot één geheel? Waarbij meerdere elementen samen gekomen en samen gevloeid zijn en er een bijzonder sieraad is gecreëerd met vele ‘gezichten’.

Op maat gemaakte tricolor ring met briljanten, hoop geloof en liefde, een hart, vlinder en binnenin de gravure Het regent zonnestralen.

Herinneringssieraad als cadeau

‘’Het afgelopen jaar ben ik 50 geworden en daarvoor had ik geld gekregen van familie en vrienden. Mijn wens was om daar een sieraad van te laten maken. Een cadeau van alle mensen om mij heen die belangrijk zijn en veel voor mij betekenen. De keuze was snel gevallen op een op maat gemaakte ring die de essentie van mijn leven symboliseert.

Ik heb de ringen vanuit mijn verbroken huwelijk en een ring van mijn overleden vriendin ingeleverd om deze nieuwe ring mee te laten maken. Ik wilde graag dat zij deel uit zou maken van het nieuwe sieraad. Zowel symbolisch als letterlijk, waarbij het goud is gebruikt dat zij altijd droeg.’’

Symboliek

‘’De ring symboliseert alles voor mij. Alle elementen die belangrijk zijn komen samen in dit sieraad. De ring staat voor mooie herinneringen en een nieuw begin. Er zit veel symboliek in die het verleden weerspiegelt, maar de ring staat vooral symbool voor het heden en de toekomst. Voor mij is 50 een leeftijd waarbij je toch even stil staat en terugkijkt. Waar ik mijn kracht uithaal zijn hoop, geloof en liefde.

De ring is gevuld met het as van mijn zus. Zo draag ik haar letterlijk altijd bij me. Daarbij zijn hoop, geloof en liefde in de ring verwerkt. Niet in tekst, maar door middel van symbolen aan de buitenzijde in de roségouden ring. Hoop doet immers leven en geloven in liefde is liefde ontvangen. Aan de binnenkant van de ring staat de gravure ‘Het regent zonnestralen’. Want sinds het overlijden van mijn zus regent het altijd zonnestralen.’’

Op maat gemaakte tricolor ring met binnenin de gravure Het regent zonnestralen, briljanten, hoop geloof en liefde, een hart en een vlinder.

2e Leven van mijn trouwring

‘’De trouwring uit mijn vorige huwelijk is in mijn nieuwe ring verwerkt. Deze stond symbool voor verbintenis die door de scheiding is verbroken. Dus deze ring kon letterlijk worden doorbroken. Ook de diamanten uit mijn oude trouwring hebben een nieuwe plek gekregen. Deze staan symbool voor de mooie momenten en herinneringen uit mijn huwelijk die er ondanks de scheiding toch zijn.’’

Het volgende hoofdstuk

‘’Tot slot staat de vlinder symbool voor een nieuwe start en een nieuw begin. Ik sluit een periode af en open het volgende hoofdstuk. Een nieuwe bladzijde waar ik met heel veel positiviteit, hoop, geloof en zeker met een nieuwe liefde in stap.

Deze ring betekent meer voor mij dan ik op papier kan uitdrukken. Een op maat gemaakt, bijzonder sieraad met vele elementen, herinneringen, emotie en gevoel. Een samenvoeging van alles in één en één in alles.’’

Ook een uniek sieraad laten ontwerpen?

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van sieraden op maat. Een op maat gemaakt sieraad volledig naar uw wensen, waar er maar één van is. We denken graag met u mee over de mogelijkheden voor het ontwerpen van een bijzonder en persoonlijk sieraad. In elk sieraad kunnen wij het as van uw overleden dierbare plaatsen. Zo draagt u uw dierbare altijd dichtbij. Wij helpen u graag persoonlijk in onze winkel in Gouda voor een vrijblijvend gesprek over alle mogelijkheden. Bekijk hier enkele voorbeelden van op maat gemaakte sieraden. Wist u dat u ook bijvoorbeeld uw oude sieraad kan laten vermaken naar een nieuw sieraad?

Afspraak maken bij Memorie Sieraden