Bij een uniek afscheid hoort een unieke, persoonlijke en eigentijdse uitvaartkist. Bij Viek kunt u uw eigen uitvaartkist samenstellen, voor als u al bezig bent met het regelen van uw uitvaart, maar ook als nabestaande kunt u hier uw keuze samenstellen.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een meer individuele en persoonlijke manier van begraven of cremeren. De uitvaartkist is hierbij een onderdeel en van groot belang voor de rouwverwerking en herinnering. Doordat u zelf uw keuze kunt maken is de kist uniek, persoonlijk, eigentijds en aaibaar. Voor iedereen een kist!

Eigen Stijl

VIEK kenmerkt zich door kwaliteit, vrijheid en de kracht van het combineren! VIEK heeft een geheel eigen stijl. Ook na de crematie of begrafenis is het fijn om een tastbare herinnering te hebben. VIEK denkt verder en u ontvangt bij het maken van een uitvaartkist een ‘herinneringszakje’ waar u herinneringen in kunt bewaren. Het wordt geleverd in de stof van de binnenbekleding en de stof van de deksel. Zo heeft u altijd een aandenken en iets tastbaars.

Memorie Sieraden Viek Uitvaartkisten zakje

 

Wie is Viek Uitvaartkisten?

Hallo, mijn naam is Lieke Hurkmans en ik ben 33 jaar oud. Woon samen met mijn 2 prachtige kids en vriendlief in Someren. Een creatieve en bezige bij, altijd op zoek naar nieuwe en mooie materialen om zelf iets mee te maken en te matchen met elkaar. Ik speel graag een potje badminton en ga graag uit eten met vrienden en familie. Gezelligheid staat dan ook hoog op mijn lijstje en probeer er elke dag iets leuks van te maken en waar mogelijk een reden voor een feestje.

Memorie Sieraden Viek Uitvaartkisten Lieke Memorie Sieraden Viek Uitvaartkisten Lieke

Over Viek Uitvaartkisten

Mijn onderneming bestaat uit het stofferen/bekleden van uitvaartkisten. Dat het belangrijk is om een keuze te maken, het zelf samen te stellen en dat het helpt bij de rouwproces is iets waar ik achter sta en het zelf ervaren heb. Unieke producten met stof en hout dat maakt mijn product zo mooi, zacht en aaibaar. Niet saai maar heel persoonlijk…

Toen mijn opa overleed ben ik erg dicht bij het proces geweest. Het proces van een uitvaart regelen en keuzes maken. In korte tijd belangrijke beslissingen nemen. Vooral als men zich vooraf het kop in het zand steekt kwam ik achter. Er niet over na wil denken en praten, maakt dat de keuzes moeilijk zijn en soms achteraf niet de juiste. Wat mij opviel was dat het al snel een standaard uitvaartkist werd bij mijn Opa. Vreemd, mijn opa was niet standaard en alles behalve doorsnee. Hij was iemand die erg actief was op verschillende vlakken. En toch kozen we (als familie) voor een doorsnee kist. Hij werd opgebaard op een houten plank, op een satijnen stof. Niets van ons opa kwam terug in de kist. De uitvaart werd persoonlijk gemaakt door teksten en liedjes, maar nog steeds die lelijke standaard kist, geen uitstraling, geen opa en altijd die standaard kist op alle foto’s.  Als ik dood zou gaan, verdiende ik beter. Ik wilde een keuze, een mooie aaibare kist, persoonlijk en uniek en passend bij mij. Geen houten plank waar ik op moest liggen en geen ongebleekt katoen of satijn. Allemaal punten waaraan ik mij stoorde. Nu wil ik ook mooie spullen, denk ik aan mezelf en probeer ik het beste eruit te krijgen. En dan op mijn laatste dag, dagen, week… iets wat niet bij mij past…!!!! Dat moest anders, vandaar dat ik Viek heb opgezet.. Voor Iedereen Een Kist.

Hoe gaat het in zijn werk

Een uitvaartkist stel je zelf samen, heel makkelijk en onafhankelijk online. Persoonlijk contact en levering binnen 24 uur, is mogelijk. Geen enkel probleem! Viek is klaar voor de toekomst, voor de mensen die zelf een uitvaart willen regelen en het hef in eigen handen willen nemen.  Maar ook voor de mensen die dat niet kunnen en willen ben ik er. Sta ik niet in de boeken van de uitvaartverzorger? Geen probleem, het kan ook zonder dat ik in de boeken sta… bel me gerust.

Uitbreiding Lijkwade

Sinds enige tijd leveren wij ook lijkwades. Een enorm succes in deze markt. Mooi stoffen en helemaal van deze tijd. Een lijkwade is een alternatief voor een uitvaartkist. Sinds 1991 is het niet meer verplicht om in een kist te worden begraven. Het is sindsdien toegestaan om een overledene, gewikkeld in een wade, op een opbaarplank te leggen. Dit mag zowel bij een begrafenis als bij een crematie. Het prettige van een wade als alternatief voor een uitvaartkist is dat een zachte wade uitnodigt tot toenadering.

Memorie Sieraden Viek Uitvaartkisten lijkwade

Mijn doelen/dromen zijn dat mensen vooraf meer gaan informeren over de mogelijkheden, zich inlezen en dat delen met hun dierbaren. Er over praten wat wel en niet bij hen past. En dat ze zelf initiatief nemen met het regelen van een uitvaart. Dat ze dat steeds meer zelfstandig gaan doen, met een uitvaartbegeleider die meekijkt over hun schouder. Moeilijk? Ja tuurlijk… maar wat zal het iedereen helpen bij het verwerken van een groot verlies. Immers regelen we alles zelf, bij het trouwen, geboorte, maar het de dood weten we het ineens niet meer. Of we er bang voor zijn. Leef daarom nu en besef je dat ook je laatste dag er een voor in de boeken mag worden.

Lieve groet,
Lieke Hurkmans