Wat is het verschil tussen de verschillende assieraden?

De grote collectie assieraden van Memorie Sieraden biedt voor ieder wat wils. We hebben allerlei soorten sieraden en ieder sieraad is helemaal te personaliseren. Zo kunt u een sieraad heel uniek en persoonlijk maken. Wat de verschillen zijn tussen alle assieraden leest u hier.

De productcategorieën

In de basis kunt u bij Memorie Sieraden terecht voor de sieraden uit de volgende categorieën:

De grote collectie assieraden van Memorie Sieraden biedt voor ieder wat wils. We hebben vele soorten sieraden en ieder sieraad is helemaal te personaliseren. Het is goed om te weten dat u ook een sieraad kunt bestellen zonder as. Het zijn gedenksieraden om iemand te gedenken, of rouwsieraden die helpen bij uw rouwproces. 

Binnen deze categorieën hebben we ontzettend veel aanbod, maar we maken ook sieraden in opdracht. Zo hebben we een prachtige ring kunnen maken van oud goud dat de klant nog had, meer dan eens ringen samengevoegd tot een mooie hanger, een prachtige libelle gemaakt als herinnering aan een overleden kind en een zegelring met op de zegel een foto van een gebouw uit de Eerste Wereldoorlog ontworpen.

U kunt ook bij ons terecht voor een applics voor leren armbanden die ook kunnen worden gevuld met as. Een aplic is een zilveren of gouden opzetstuk dat over een armband heen geschoven kan worden en gevuld kan worden met het as van uw dierbare(n). Hieronder ziet u een zilveren aplic met een vingerafdruk. De askamer is aan de achterkant van de aplic gemaakt en afgesloten met transparante acrylhars, waardoor de as zichtbaar blijft. Daarnaast hebben we bedels voor bedelarmbanden te koop die ook gevuld kunnen worden met as. 

Andere mogelijkheden

Binnen de productcategorieën zijn er ook weer allerlei mogelijkheden, soorten en vormen. De ene asarmband is namelijk de andere niet, en dit is ook het geval bij bijvoorbeeld ringen en hangers. We behandelen alle mogelijkheden hieronder.

Grof of smal

Armbanden, colliers en ringen zijn er in grove en smalle soorten. Zo hebben we mooie smalle schakelarmbanden en colliers, maar ook colliers en armbanden met grove schakels. Daarnaast hebben we slavenarmbanden in meerdere diktes die het sieraad grover maken. Ook ringen zijn er in allerlei soorten, zo hebben we smalle ringen in de collectie, maar ook bredere varianten en ringen die bestaan uit een aantal lagen.

Zichtbare of onzichtbare as

Belangrijk bij de keuze van een assieraad is of u de as zichtbaar wilt laten of liever onzichtbaar maakt. Deze keuze is geheel persoonlijk en voor beide hebben we vele mogelijkheden. Over het algemeen bevindt onzichtbare as zich in een askamer aan de binnenkant van een sieraad, daar wordt het afgedekt met edelmetaal.

Zichtbare as bevindt zich in een zichtbare askamer aan de buitenkant en wordt afgedekt met gekleurde acrylhars. Goed om te weten dat er ook gekozen kan worden voor een zichtbare askamer aan de binnenkant van een sieraad, zodat het as zichtbaar is wanneer u het sieraad af doet. De acrylhars is in verschillende kleuren beschikbaar, waardoor u kunt kiezen voor de kleur van uw voorkeur. Naast as kan er ook een beetje haar in de askamer worden geplaatst. Meer informatie vindt u op de pagina over zichtbare en onzichtbare as.

Personaliseren

Een gravure kan een sieraad personaliseren. Afhankelijk van de ruimte op het sieraad kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een vingerafdruk van uw geliefde, een naam, een datum, een symbool of een spreuk. Deze tekst is mogelijk in verscheidene lettertypen en zelfs in een persoonlijk handschrift. Zo kunt u een zin uit de laatst geschreven kaart van een overleden dierbare op een sieraad laten vereeuwigen.

Naast een gravure kunt u kiezen voor allerlei soorten en kleuren stenen. Zo kunt u een sieraad laten maken met Swarovski zirkonia’s, edelstenen of briljanten. Swarovski zirkonia’s zijn verkrijgbaar in 15 kleuren. Heeft u een edelsteen die bijzonder voor u is, maar ziet u die niet in onze collectie? Vraag naar de mogelijkheden om uw steen in een sieraad te laten plaatsen. Daarnaast kunnen wij allerlei soorten edelstenen voor u bestellen en in sieraden verwerken. Zo creëert u een uniek, bijzonder en persoonlijk sieraad.

Wat een sieraad nog persoonlijker maakt is de symboliek erachter. Wij hebben een aparte collectie sieraden met een symbolische betekenis. Naast de symboliek die wij aan een sieraad geven, kunt u zelf ook symboliek aan een sieraad geven. Voor de een markeert een sieraad een bijzonder moment, voor de ander geeft een speciale spreuk, tekst of naam de persoonlijke symboliek.

Sieraad voor meerdere dierbaren

Wilt u een sieraad als een herinnering voor meerdere dierbaren? Dat kan. Van alle sieraden die we maken bewaren we de 3D tekening. Zo kunnen we zien waar de askamer zit en hebben we ook de mogelijkheid een extra askamer te maken. Mocht u van tevoren al weten dat u een sieraad voor meerdere dierbaren wil? Laat dit dan weten. Op die manier kunnen we direct meerdere askamers in het sieraad maken. Ook hier kunnen we het sieraad helemaal personaliseren. Zo hebben we eens een hanger gemaakt van twee trouwringen en een traan. In de traan is ruimte voor een of meer askamers. Een ontwerp als deze is ook voor u mogelijk.

Moment en manier van dragen

De keuze voor het uiteindelijk sieraad is ook afhankelijk van het moment en de manier van dragen. Wilt u het liefst een mooi sieraad die eventueel te combineren is met uw andere sieraden, of gaat u het liefst voor een hele set met een ring, oorbellen en een collier? Daarnaast is het belangrijk om na te denken over of u het sieraad dagelijks wilt dragen of alleen bij gelegenheden. En gaat u dan liever voor een opvallend sieraad of liever iets subtielers? Deze keuze is voor iedereen heel persoonlijk.

Met onze collectie is gelukkig alles mogelijk. Combineer een mooie set, zoals de collectie ‘traan’, ga voor een mooie subtiele ring die u kunt aanschuiven bij uw andere ringen of kies een statement armband die u bij speciale gelegenheden draagt en een outfit net dat beetje extra geeft.

image-ring-verschil01

Zoals u ziet, is er ontzettend veel mogelijk en kunnen wij het ontwerp helemaal aanpassen aan uw wensen. Of u nu zelf een idee aandraagt, een sieraad kiest uit de collectie of een sieraad uit de collectie als inspiratiebron kiest voor een persoonlijk sieraad. Maak gerust een afspraak om langs te komen in de winkel in Gouda. In de speciaal ingerichte ruimte kunnen we u alle mogelijkheden laten zien en samen een mooi en uniek ontwerp maken.