Vingerafdruk

Waarom kost het plaatsen van een vingerafdruk op een sieraad €75,00?

Meegieten in sieraad

Als u ervoor kiest om een vingerafdruk te graveren in een sieraad betekent dit dat wij het sieraad opnieuw tekenen in ons 3D programma of op uw sieraad laseren. De vingerafdruk wordt meegetekend in het sieraad alvorens het voor u geproduceerd wordt. Nadat het sieraad getekend is, wordt er op onze 3D printer een nieuw wasmodel van gemaakt. Daarna wordt het sieraad in gips gegoten en vervolgens wordt het in het gewenste edelmetaal gegoten. Tot slot wordt de as geplaatst en wordt het sieraad afgewerkt. Het gehele proces dat doorlopen wordt om een sieraad te maken wordt geheel opnieuw doorlopen. 

Laseren

Als de vingerafdruk op het sieraad gelaserd wordt, nadat het gegoten is, zal de goudsmid in detail de vingerafdruk overnemen en op de juiste manier positioneren. Hierbij komt kennis en vakmanschap kijken. Daarom betaalt u voor beide methodes €75,00.

De vingerafdruk in deze ring is meegetekend in de 3D tekening en daardoor meegegoten in het sieraad. Hierdoor ligt de vingerafdruk dieper. Vaak wordt de vingerafdruk ingezwart zodat er voldoende diepte ontstaat en de vingerafdruk er uitsprint.

14 karaat, geelgouden ashanger Hart met zirkonia en vingerafdruk

De vingerafdruk in deze ring is op het sieraad gelaserd. De hanger is eerst gegoten in het geelgoud, waarna de vingerafdruk erop gelaserd is. Hierdoor ligt de vingerafdruk meer ‘op’ het sieraad dan bij de gegoten versie.

Wilt u advies over een vingerafdruk sieraad?

Sieraden met een vingerafdruk

Gedenksieraden zijn er tegenwoordig in allerlei uitvoeringen. Een vingerafdruk van uw overleden dierbare(n) laten plaatsen op een sieraad is een bijzondere en unieke manier om uw sieraad te personaliseren en uw dierbare(n) te herinneren.

U kunt kiezen uit verschillende soorten sieraden voor het plaatsen van een vingerafdruk. Een asring, een hanger met vingerafdruk of een gepersonaliseerd collier. Hieronder vindt u een aantal sieraden die bijzonder geschikt zijn voor het plaatsen van een vingerafdruk.

Kom langs in onze winkel

Wilt u persoonlijk advies tijdens het uitzoeken van uw assieraad?

U kunt een afspraak maken voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad in onze winkel in Gouda. 

Wij helpen u graag persoonlijk.

Hoe lever ik een goede vingerafdruk aan?

Een goede vingerafdruk wordt gemaakt op een witte, effen ondergrond. Beweeg de vinger van links naar rechts op het papier. Maak altijd meerdere vingerafdrukken op 1 papier. Vaak is de eerste vingerafdruk iets te donker, de tweede goed en de laatste iets te licht. Door meerdere vingerafdrukken aan te leveren, kan de goudsmid altijd een goede versie kiezen. Ook als er bij de ene vingerafdruk een deel mist, kan de goudsmid dit deel uit een andere versie halen. 

De vingerafdruk moet aangeleverd worden als een JPEG, PNG of JPG bestand. Een PDF bestand wordt niet geaccepteerd. De goudsmid zal de vingerafdruk inscannen en door middel van laseren of frasen op het sieraad plaatsen. U kunt ook een afbeelding met of zonder tekst op een assieraad laten plaatsen. U kunt contact met ons opnemen voor alle verschillende mogelijkheden.

Als u een vingerafdruk bij ons wilt aanleveren heeft u keuze uit 2 opties. U kunt de originele vingerafdruk bij ons aanleveren of u kunt deze vingerafdruk inscannen, zoals hierboven uitgelegd wordt, en mailen naar jos@juwelierjos.nl onder vermelding van uw ordernummer. Een foto maken van de vingerafdruk en deze aanleveren wordt helaas niet geaccepteerd. Dit omdat de resolutie van een foto te laag is en wij de vingerafdruk dan niet goed over kunnen nemen.