Ring vingerafdruk

Een ring met een vingerafdruk is een heel persoonlijk sieraad. Het kan een herinnering zijn aan een overleden dierbare of een verbinding vormen met een geliefde. Bij ons kunt u eenvoudig een ring met een vingerafdruk bestellen.

U kunt online een ring bestellen en de vingerafdruk hiervoor aanleveren of u kunt een ring bij ons in de winkel bestellen. Onze voorkeur heeft om u persoonlijk te helpen in onze winkel in Gouda. Samen met u kunnen we alle mogelijkheden bespreken en samen tot een uniek en persoonlijke ring met vingerafdruk komen.

Wilt u persoonlijk advies?

Vingerafdruk ring

Onze collectie bestaat uit een ruim aanbod (as)ringen. De meeste ringen kunnen worden voorzien van één of meerdere vingerafdrukken. Hiervoor is het belangrijk dat de ring voldoende breedte heeft om een afdruk op te plaatsen. De meeste brede ringen zijn dus geschikt voor een afdruk, hele smalle ringen helaas niet.

Door het plaatsen van een afdruk van uw overleden dierbare creëren we een uniek sieraad waarmee u uw dierbare kunt herdenken. De ringen worden op bestelling voor u gemaakt. Dit doen we op ambachtelijke wijze in ons eigen atelier in Gouda. 

Het is ook mogelijk om een  vingerafdruk op een armband of een hanger te laten plaatsen. In onze webshop vindt u een overzicht van alle sieraden met vingerafdruk

Vingerafdruk hanger of armband

Het is ook mogelijk om een  vingerafdruk op een armband of een hanger te laten plaatsen. In onze webshop vindt u een overzicht van alle sieraden met vingerafdruk

Aanleveren van een vingerafdruk

Een goede vingerafdruk wordt gemaakt op een witte, effen ondergrond. Beweeg de vinger van links naar rechts op het papier. Maak altijd meerdere vingerafdrukken op 1 papier. Vaak is de eerste vingerafdruk iets te donker, de tweede goed en de laatste iets te licht. Door meerdere vingerafdrukken aan te leveren, kan de goudsmid altijd een goede versie kiezen. Ook als er bij de ene vingerafdruk een deel mist, kan de goudsmid dit deel uit een andere versie halen. 

De vingerafdruk moet aangeleverd worden als een JPEG, PNG of JPG bestand. Een PDF bestand wordt niet geaccepteerd. De goudsmid zal de vingerafdruk inscannen en door middel van laseren of frasen op het sieraad plaatsen. U kunt ook een afbeelding met of zonder tekst op een assieraad laten plaatsen. U kunt contact met ons opnemen voor alle verschillende mogelijkheden.

Als u een vingerafdruk bij ons wilt aanleveren heeft u keuze uit 2 opties. U kunt de originele vingerafdruk bij ons aanleveren of u kunt deze vingerafdruk inscannen, zoals hierboven uitgelegd wordt, en mailen naar jos@juwelierjos.nl onder vermelding van uw ordernummer. Een foto maken van de vingerafdruk en deze aanleveren wordt helaas niet geaccepteerd. Dit omdat de resolutie van een foto te laag is en wij de vingerafdruk dan niet goed over kunnen nemen.

Laseren of meegieten

U kunt kiezen om de vingerafdruk op uw sieraad te laten laseren of mee te laten gieten in het ontwerp. Één van onze medewerkers zal u over deze keuze adviseren tijdens uw bezoek.

Meegieten in sieraad

Als u ervoor kiest om de vingerafdruk mee te laten gieten wordt de afdruk meegetekend in het sieraad alvorens het voor u geproduceerd wordt. Nadat het sieraad getekend is, wordt er op onze 3D printer een nieuw wasmodel van gemaakt. Daarna wordt het sieraad in gips gegoten en vervolgens wordt het in het gewenste edelmetaal gegoten. Tot slot wordt de as geplaatst en wordt het sieraad afgewerkt. 

Een vingerafdruk die meegegoten wordt, ligt dieper in het sieraad dan een afdruk die gelaserd wordt. Ook kunt u kiezen voor het laten inzwarten van uw afdruk om meer diepte te creëren. 

Laseren

Als de vingerafdruk op het sieraad gelaserd wordt gebeurd dit nadat het sieraad is gegoten en gevuld met het as van uw overleden dierbare. De goudsmid zal in detail de vingerafdruk overnemen en op de juiste manier op uw sieraad positioneren. De laser zal met lichtflitsen de vingerafdruk op uw sieraad laseren. Deze afdruk zal niet slijten en gaat een levenslang mee. De afdruk ligt minder diep dan de gegoten vingerafdruk.

Laat een ring met vingeradruk maken

Wilt u persoonlijk advies tijdens het uitzoeken van uw asring met vingerafdruk?

U kunt een afspraak maken voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad in onze winkel in Gouda. 

Wij helpen u graag persoonlijk.