Wie zijn wij en wat doen we precies?

In dit artikel vertellen we u graag meer over ons en over wat we precies allemaal doen. Want naast dat u bij ons terecht kunt voor gedenksieraden, kunnen we nog veel meer voor u betekenen. Memorie Sieraden is namelijk onderdeel van Juwelier Jos. Kom gerust eens langs in de winkel, of lees eerst even verder.

Bij Memorie Sieraden kunt u terecht voor assieraden. Assieraden zijn een bijzondere manier om een overleden geliefde te herdenken en voor altijd bij u te dragen. Niet alleen kunt u assieraden vullen met een klein beetje as van een persoon, voor uw geliefde dier is er ook ruimte. We hebben een mooie collectie, allemaal door onszelf ontworpen. Of u nu een asring, ashanger, asarmband of asoorbellen zoekt, bij ons vindt u die in allerlei verschillende soorten en stijlen. Voor uw huisdier hebben we eventueel een aparte collectie. Naast de bestaande collectie, denken we ook graag met u mee om een persoonlijk ontwerp te maken. We hebben in onze winkel een speciale ruimte ingericht waar we de tijd kunnen

nemen om uw wensen te bespreken. Naast assieraden maken we ook gedenksieraden voor bijzondere momenten in het leven. Denk daarbij aan de 18e verjaardag van uw dochter, huwelijksjubilea en afstuderen van uw kleinkind. Natuurlijk maken we ook verlovingsringen en trouwringen. Wilt u uw trouwring of bijvoorbeeld de trouwring van uw ouders een tweede leven geven? We helpen u graag bij het ontwerpen en maken van een nieuw sieraad. Op onderstaande foto hebben we twee trouwringen samengevoegd met een ashanger in de vorm van een traan, op de traan nog een vingerafdruk. Een ontzettend uniek sieraad en erg dierbaar voor de persoon die het sieraad draagt.

Bij ons staan uw wensen voorop en we maken sieraden zo persoonlijk mogelijk. Elk sieraad kan volledig op maat en gepersonaliseerd worden, zodat het voldoet aan uw wensen. Het kan hem zitten in andere kleuren en soorten stenen, een vingerafdruk, een zichtbare of onzichtbare askamer, een gravure aan de binnen- of buitenkant van het sieraad en het formaat van het sieraad (de dikte kan bijvoorbeeld worden aangepast).
Onze meester goudsmid Jos kan het zelf in mooie woorden van, hij noemt het “het tastbaar maken van een herinnering”. Wij helpen die herinnering om te zetten in een draagbaar en uniek sieraad. Om welke herinnering het ook gaat, bij ons kunt u terecht.
Trouwring ashanger Memorie Sieraden

Juwelier Jos

Memorie sieraden is onderdeel van Juwelier Jos. In onze winkel in Gouda verkopen we sieraden uit onze eigen collectie, maar ook sieraden van bijvoorbeeld Zinzi en Boccia. Van zilver tot goud en voor alle prijscategorieën kunt u bij ons terecht.

Daarnaast verkopen wij verschillende horloges van allerlei prachtige merken, zoals Danish Design, TW Steel, Prisma en Esprit.

Ambachtelijke juwelier

 Wilt u uw sieraad of horloge laten maken of is deze toe aan een onderhoudsbeurt? Dan kunt u terecht in onze Edelsmederij dat grenst aan onze winkel. In onze Edelsmederij kunt u terecht voor de volgende ambachten:
  • Sieraden reparaties
  • Horloge reparaties
  • Vermaken bestaande sieraden
  • 3D illustraties en -prints
  • Gravures met de laatste lasertechnieken
  •  Persoonlijke sieraden

Het ontwerpen en maken van nieuwe sieraden

Goudsmid Jos en zijn team staan graag voor u klaar om nieuwe sieraden te maken. Het gehele proces doorlopen we zelf in onze edelsmederij. Allereerst maken we met een 3D tekenprogramma een tekening van het sieraad, daarna gieten we het in een wasmodel met de 3D printer.  Vervolgens gieten we het sieraad in gips en en in het gekozen edelmetaal. Als laatste wordt het sieraad afgewerkt, deels met de hand en deels met een machine. Kwaliteit en ambacht staan bij ons voorop. Daarom zijn Memorie Sieraden verkrijgbaar in een wat hogere prijsklasse. Toch vindt u ook een aantal betaalbare assieraden in onze collectie.

Naast het maken van nieuwe sieraden kunnen we op deze manier ook sieraden namaken. Bent u een oorbel verloren en zou u graag weer een paar dragen? Dan scannen we de oorbel die u nog heeft in om er vervolgens een tweede bij te maken. Is uw trouwring gestolen? Aan de hand van een foto kunnen we een nieuwe ring maken.

Op schaal sieraden maken van grote voorwerpen: Make a Memory

Met onze lijn Make Memory kunnen we op schaal sieraden maken van een groter voorwerp. Denk hierbij aan een hondenpoot, een knuffelbeer van vroeger, een speen of uw een eerste schoentje. We kunnen deze inscannen en er een sieraad van maken. Denk bijvoorbeeld aan een bedel voor aan een armband of collier. Juist doordat we het gehele productieproces in huis hebben, is er veel mogelijk.

Horloge kopen of laten repareren

We hebben een uitgebreide collectie horloges van meer dan 20 verschillende merken. Zo hebben we bijvoorbeeld horloges van Ice Watch, Seiko, Danish Design, Casio en Hugo Boss. Onze gespecialiseerde horlogemaker staat voor u klaar om uw  defecte horloge te herstellen. Of het nu gaat om kapot of beschadigd glas, het vervangen van het bandje het repareren van het uurwerk, bij ons kan het allemaal. Wij geven u hier meer informatie over alle soorten horloge reparaties die wij voor u kunnen uitvoeren.

Trouwringen​

Zoals eerder genoemd kunt u bij ons ook terecht voor trouwringen. We hebben onze eigen collectie trouwringen onder de naam Rings for Two. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor ringen van het merk Honeymoon

Ontwerpt u liever zelf uw trouwringen? Wij helpen u graag met het uitwerken en realiseren van uw ideeën. Maak een afspraak om uw wensen en ideeën te bespreken. Wij helpen uw graag de perfecte set trouwringen te maken.

Inkoop oud goud

Als laatste kunt u bij ons terecht voor het verkopen van oud goud. Heeft u oud goud dat u wil verkopen of dat u wilt laten vermaken tot een sieraad? Met onze afdeling Inkoop oud goud kunnen we u daarbij helpen. We bieden u een eerlijke prijs voor het goud en daarnaast kunt u mooie korting krijgen wanneer u een sieraad van uw ingeleverde edelmetaal laat maken.

Langskomen in de winkel

Heeft u interesse in een van onze producten of bent u nieuwsgierig geworden naar ons? Kom gerust eens langs in onze winkel. U vindt ons aan de Lange Tiendeweg 17 in Gouda. Wilt u samen met ons een ontwerp maken? Of wilt u persoonlijk geholpen worden door één van onze medewerkers? Dan kunt u het beste vooraf een afspraak maken. Zo maken we ruimte in onze agenda en weet u zeker dat we de tijd hebben om uw wensen te bespreken.