Kan ik zelf een steen aanleveren?

We vinden het belangrijk dat sieraden uniek en persoonlijk zijn. Voor een groot deel zijn onze assieraden dat al doordat er as van een dierbare in wordt verwerkt. Daarnaast wordt een sieraad persoonlijk gemaakt door gravures en bepaalde stenen. Wij werken met een grote verscheidenheid aan stenen, maar u kunt ook zelf een steen aanleveren.

Granaat wordt in sieraad gezet

Steen aanleveren

We vinden het belangrijk dat u zelf een steen aan kunt leveren, omdat er op die manier een oud sieraad nieuw leven in kan worden geblazen. Dit is niet alleen duurzaam, ook kan op die manier een oude herinnering om worden gezet naar een draagbaar sieraad. Dat is precies het idee achter onze slogan Make a Memory.

Stenen kunnen door de betekenis heel persoonlijk zijn, zoals bijvoorbeeld bij opaal. Nog persoonlijker wordt het wanneer de stenen afkomstig zijn uit een ander sieraad dat van waarde is voor u. U kunt ook een losse steen aanleveren die afkomstig is uit een ander voorwerp. Door een oude steen die beschadigd is te polijsten, kan er een heel glimmende steen tevoorschijn komen, waar u nog lang plezier van zult hebben.

Vooral edelstenen of briljanten zijn de moeite waard om her te gebruiken. Zirkonia’s zijn minder geschikt om aan te leveren, vooral wanneer deze uit een ander sieraad komen. Zirkonia’s hebben namelijk een heel lage aanschaf- en dagwaarde, daarom raden wij aan deze nieuw te kopen. 

Goed om te weten

Niet alle stenen zijn hetzelfde, onder andere de slijpvorm heeft invloed op hoe gemakkelijk wij er mee kunnen werken. Daarom is het goed om onderstaande informatie goed door te lezen. 

1. Slijpvorm en ontwerp

Wilt u een steen hergebruiken voor een bestaand sieraad, dan zullen er wat aanpassingen moeten worden gedaan. Door de verschillende slijpvormen kan een steen namelijk niet zomaar in een bestaand sieraad verwerkt worden. U kunt vooraf onderzoek doen naar de verschillende slijpvormen van edelstenen, maar houd er dan alsnog rekening mee dat het formaat kan verschillen. We zullen voor het sieraad een nieuw ontwerp moeten maken. Hiervoor rekenen wij €75,-. Wanneer u tevreden bent met het ontwerp, zullen we aanpassingen moeten doen. De kosten hiervoor kunnen variëren.

Wilt u een compleet nieuw sieraad laten maken? Ook dan zullen we een ontwerp van het sieraad maken, de kosten hiervoor zijn €75,-. In dit ontwerp houden we rekening met de slijpvorm van de steen. Daarna gaan we aan de slag met het maken van het sieraad. De prijs hiervoor is afhankelijk van het ontwerp. Is de steen afkomstig uit een oud sieraad of heeft u ander oud goud liggen, dan kunnen we dit gebruiken voor het nieuwe sieraad. Wanneer het goud voldoende is om het sieraad van te maken dan is de prijs €250,-. Mocht er goud overblijven, dan kunt u dat eventueel ook inleveren. De opbrengst van het goud wordt dan van het totaalbedrag afgehaald. 

2. Stenen laten verwijderen

Zit de steen die u wilt gebruiken nog vast in het sieraad, dan kunnen wij de steen voor u uit het sieraad halen. Hier brengen we kosten voor in rekeningen. Deze zijn afhankelijk van hoe vast de steen zit. Hoe vaster de steen zit en moeilijker de steen er uit te krijgen is, hoe meer kosten er gerekend worden. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €10 en €50 voor het verwijderen van een steen. 

Let op: mocht de steen breken, dan is het risico voor de klant!

Sieraden en stenen die al ouder zijn, zijn op een bepaalde manier vastgezet. Vaak komen ze lastig uit hun zetkast, hierdoor is de kans op breken groot. Houd er rekening mee dat ook dit altijd op eigen risico is en dat wij hier geen garantie op geven. 

We gaan graag voor u aan de slag met het maken van een nieuw sieraad, waarbij we uw eigen stenen verwerken. Heeft u al een sieraad met een steen en is deze beschadigd of kapot? U kunt bij ons ook een sieraad met stenen laten repareren.