Het duurste sieraad ooit gemaakt door Juwelier Jos

Het ontwerpen van sieraden is dé passie van Juwelier Jos en als je als juwelier gevraagd wordt om een ontwerp te maken voor de verlovingsring voor één van de prinsessen van het koningshuis dan is dat natuurlijk een hele eer. Juwelier Jos was één van de juweliers van Nederland, die hiervoor werd gevraagd. Het was het duurste sieraad dat wij vervaardigd hebben.

Oranje saffier

Het idee voor een ontwerp was snel geboren – bij het Huis van Oranje-Nassau hoorde een oranje saffier.

De saffier die werd gebruikt was de helft van een tweelingsteen. Dit betekent dat de ruwe steen in tweeën was gesneden en bewerkt en Juwelier Jos was de koper van één van beide stenen.

Padparadscha saffier

De Padparadscha saffier, die meestal in smaragd, diamant of ovaal vorm wordt geslepen, werd gezet in een witgouden entourage ring en omringd werd met diamantjes van 10 puntjes per stuk. In totaal waren het 25 diamantjes. Het werd een prachtig en uniek sieraad dat de prinses graag had gewild. Helaas werd toch voor de andere ring gekozen, die de andere helft van de tweelingsteen bevatte.

Bijzonder verbinding met het Nederlandse Koninklijkhuis

Na anderhalf jaar werd dit bijzondere sieraad verkocht aan een klant, die onmiddellijk verliefd werd op deze uitzonderlijke ring. Op dit moment zijn er twee personen in de wereld, die onzichtbaar verbonden zijn aan elkaar door middel van deze eenmalige saffier. Eén daarvan maakt deel uit van het Koningshuis.

Weetje over de Padparadscha saffier

De Padparadscha saffier is zeer zeldzaam en is een mineraal uit de korundfamilie. De naam Padparadscha komt uit het Singalees en betekent “tinten van de lotusbloem en de hemel in Ceylon bij zonsondergang“.

De steen heeft een fascinerende schakering van roze, oranje en rode tinten en is een van de meest unieke edelstenen in de wereld. De oranje saffier is over het algemeen gezien als de zeldzaamste en meest waardevolle edelsteen ter wereld.

Een prachtig uniek sieraad laten ontwerpen

Heeft u ook een unieke wens voor een bijzonder sieraard? De goudsmeden van Juwelier Jos worden graag uitgedaagd om met u mee te denken en een prachtig resultaat neer te zetten. 

Uniek sieraad laten ontwerpen?

Personaliseer uw sieraad

Persoonlijke hulp bij aankoop

Ambacht & vakmanschap

Duurzaam & Innovatief