Assieraad laten onderhouden door Memorie sieraden

Onderhouden van sieraden en assieraden is erg belangrijk. Door de sieraden goed te onderhouden gaan ze namelijk je levenlang mee. Om een assieraad te laten onderhouden kunt u terecht bij Memorie Sieraden.

Waarom is het belangrijk een assieraad te laten onderhouden?

Een assieraad laten onderhouden is belangrijk om een aantal redenen. De belangrijkste redenen zijn:

  • Slijtage tegengaan
  • Voorkomen dat u een steen verliest
  • Langere levensduur
  • Behoud van sieraad

Door uw sieraad jaarlijks te laten onderhouden, zorgt de goudsmid ervoor dat uw sieraad niet slijt. Door het dragen van een sieraad, zal deze altijd iets slijten, maar door onderhoud kan de slijtage worden hersteld. Ook kan de goudsmid het sieraad controleren op bijvoorbeeld slijtage van het slot. Zo kunt u voorkomen dat het slot breekt of open gaat terwijl u het sieraad draagt.

Tijdens een onderhoudsbeurt kijkt de goudsmid ook naar de zetting van de steen en of deze nog goed is. Wanneer de steen los zit, zal de goudsmid deze opnieuw zetten of beter vastzetten. Zo kunt u de steen niet verliezen.

Door het tegengaan of herstellen van de slijtage en door het controleren van de stenen blijft het sieraad behouden en wordt de levensduur verlengd. Sterker nog, na onderhoud is uw sieraad weer als nieuw! 

assieraad laten onderhouden

Wanneer dient u het sieraad te laten onderhouden?

Het beste is om jaarlijks een onderhoudsbeurt te plannen voor uw sieraad. Wanneer u een assieraad bij Memorie Sieraden bestelt, is dit een gratis service die we u bieden. Er zitten dus geen extra kosten aan verbonden. Uitzondering hierop is wanneer het sieraad een heel grote onderhoudsbeurt nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer:

  • de diamant of andere steen kwijt is;
  • de ring gebroken is;
  • het slot gebroken is;
  • het snoer gebroken is.

Wanneer u het sieraad via de post naar ons toestuurt zijn de verzendkosten heen en terug, niet bij de reparatie inbegrepen. U dient de verzendkosten terug eerst te voldoen, volgens een betaalverzoek, voordat het sieraad naar u retour wordt gestuurd.

Kom langs in onze winkel

Wilt u uw sieraad langs brengen voor een onderhoudsbeurt?

Kom dan langs in onze winkel in Gouda.

Hoe kunt u het sieraad opsturen?

We kunnen ons voorstellen dat het spannend voelt om uw sieraad op te sturen. Door uw sieraad in een pakket of dubbele envelop op te sturen, is het sieraad goed beschermt. U kunt er eventueel voor kiezen om het sieraad aangetekend naar ons toe te sturen.

Voeg aan het pakket altijd de volgende informatie toe:

  • Naam
  • Adres
  • Postcode
  • E-mailadres
  • Datum van aankoop
  • Reden van pakket: jaarlijkse onderhoudsbeurt
  • Eventuele bijzonderheden
  • Aangekocht via: Website of Winkel
  • Ordernummer

Deze informatie is erg belangrijk omdat we alleen op deze manier weten van wie het sieraad is. Voegt u deze informatie niet toe, dan kunnen wij het sieraad niet naar u terug sturen. Wees hier dus alert op! 

Wat doen wij met uw sieraad?

Wanneer wij uw sieraad hebben ontvangen voor onderhouden dan controleren we altijd of de zettingen en stenen nog goed zitten. Zitten deze iets los, dan zullen we deze herstellen.

Als de stenen weer goed zitten, maken we het sieraad schoon. Het is belangrijk zelf af en toe uw sieraad schoon te maken met bijvoorbeeld zilverpoets of speciale poets voor goud. Ook is het belangrijk dat u uw sieraad af doet voor het sporten, het slapengaan, het douchen en het schoonmaken. Toch zal er altijd viezigheid op het sieraad achterblijven, vooral in smalle randjes. Afhankelijk van het materiaal en de stenen, kunnen wij de randjes wel schoonmaken. Dat voorkomt slijtage en zorgt er voor dat uw sieraad weer mooi glimt.

Na het schoonmaken zullen we het sieraad polijsten. Zo worden ook krassen uit het sieraad hersteld en glimt het edelmetaal nog net een beetje meer. Na afloop ziet uw sieraad er weer uit als nieuw!

Wanneer wij zien dat het sieraad meer onderhoud nodig heeft, dan nemen wij contact met u op over het onderhoud en de kosten die daaraan verbonden zijn.

Wanneer het onderhoud van het sieraad helemaal gedaan is, zullen wij het sieraad retour sturen. 

Neem contact op

Bij vragen kunt u gerust contact met ons opnemen via 0182 786 338. Naast opsturen, kunt u het sieraad ook zelf afgeven in onze Edelsmederij. Ons adres is:

Lange Tiendeweg 17
2801 KD Gouda