2e Leven van een trouwring

Heeft u een (trouw)ring van een overleden dierbare die u niet draagt maar die wel van waarde voor u is? En zou u graag iets met deze ring willen doen? Wij kunnen van deze ring een nieuw sieraad maken. We kunnen de originele ring en gravure behouden of het sieraad omsmelten tot een geheel nieuw sieraad. We noemen dit ook wel het 2e leven van een trouwring.

De ring en de gravure met emotionele waarde is behouden en omgezet naar een hanger door een ogen aan de ring te maken. In hert midden is de ashanger vingerafdruk rond toegevoegd met een vingerafdruk van de overleden ouder.

De trouwring is in het midden doorgezaagd waarbij de gravure is behouden. De 2 helften zijn vervolgens asymmetrisch aan elkaar gesoldeerd. In het midden in een briljant geslepen diamant geplaatst.

Geef uw ring een 2e leven

Het creëren van een 2e leven van een trouwring is een uniek proces. We doen dit het liefste persoonlijk met u in onze winkel in Gouda. Samen met één van onze medewerkers kunt u al uw ideeën bespreken en tot een uniek ontwerp komen.

U kunt hieronder een afspraak maken voor het creëren van een 2e leven van uw trouwring. 

Het ontwerp

Samen met één van onze medewerkers kunt u een ontwerp laten maken. Ook hebben we meerdere voorbeelden die u kunt bekijken, zowel in een boek als gegoten sieraden die helemaal af zijn en die u kunt passen. Hieruit kunt u inspiratie opdoen en samen tot een ontwerp komen. Uw wensen, zoals het behouden van een eventuele gravure, het plaatsen van stenen, de grootte van het sieraad en alle andere opties worden in detail met u besproken.

Aan de hand van al uw wensen wordt een schets gemaakt van het sieraad dat u wilt laten maken. Vervolgens wordt het sieraad in 3D voor u getekend in ons speciale tekenprogramma. Dit ontwerp wordt naar u toegestuurd. Hier kunt u akkoord op geven of nog aanpassingen in door laten voeren. Nadat u akkoord heeft gegeven, wordt het sieraad in productie genomen. De gemiddelde levertijd van een op maat gemaakt sieraad met een 2e leven is tussen de 8 en 10 weken.

Personaliseren

U kunt uw nieuwe sieraad volledig personaliseren. U kunt kiezen voor verschillende soorten en maten stenen, een persoonlijke gravure of het plaatsen van as of haar van een overleden dierbare. Al deze wensen worden met u besproken in het ontwerpproces. 

Laat een uniek sieraad maken

Onze specialiteit is het (ver)maken van oude trouwringen naar nieuwe, unieke sieraden. Hierin kunt u samen met één van onze medewerkers een uniek ontwerp laten maken.

Wilt u persoonlijk advies?