Vulinstructies en onderhoud

Belangrijk: Lees deze instructies goed door, voordat u begint met het vullen van het assieraad.

Vulschroef
De opening waar het sieraad mee gevuld kan worden vindt u door het schroefgedeelte los te draaien. In het assieraad doet u een kleine hoeveelheid as, daarna kunt u het sieraad sluiten door de schroef er stevig op te draaien.

Sieraden met een vulschroef aan de zijkant of onderkant hoeven niet gelijmd te worden; er wordt bij deze sieraden dan ook geen lijm meegeleverd. Sieraden met de schroef aan de bovenzijde, dienen echter wel altijd gelijmd te worden om losraken en verlies van het schroefdeel te voorkomen.

De vulopeningen kunnen soms erg klein zijn. Zeef daarom de as eerst met bv. een theezeefje en gebruik alleen de fijne as om het sieraad te vullen. Gebruik bij het vullen een trechter.

Vul trechter
Bij sieraden met meegeleverde lijm, kan het dopje van de lijmcapsule als trechtertje worden gebruikt. Ook kunt u heel eenvoudig het onderste deel van een ballpoint als trechter gebruiken, of een stukje papier in pijlvorm draaien en gebruiken.

Belangrijke lijminstructies

1) LET OP!! Gebruik de meegeleverde lijm met alle voorzichtigheid en vermijd elk huidcontact, berg de lijm altijd veilig op buiten het bereik van kinderen.

2) Zorg ervoor dat er geen asresten in de schroefdraad zit, hierdoor kan de schroef vastlopen en het schroefdraad beschadigd raken. Draai na het vullen eerst de schroef zonder lijm in de hanger, dan weet u zeker dat er geen as in het schroefdraad zit.

3) Doe de lijm (een druppel of minder) altijd op het schroefdraad van de hanger (inwendige schroefdraad) en NIET op de schroef zelf. Hiermee voorkomt u dat er teveel lijm naar buiten wordt gedrukt.

4) Als de lijm is aangebracht, dient u de schroef meteen helemaal vast te draaien. Stop niet halverwege, anders kan de lijm al opdrogen en beschadigt u de hanger of de schroefdraad.

Aansprakelijkheid
Wij kunnen nimmer aansprakelijk worden gesteld voor fysieke schade of beschadigingen aan het sieraad, die voortkomen uit uw eigen vul- en of lijmwerkzaamheden.

Als u twijfelt of u de vulwerkzaamheden zelf kunt uitvoeren, laat het dan door iemand doen die daar ervaring mee heeft of maak gebruik van onze vulservice.

Vulservice
Wij bieden u de vulservice aan voor slechts 5,95 euro per sieraad. U kunt dit aangeven tijdens de bestelling (Crematoriums rekenen tot wel 35,00 euro voor het vullen van een assieraad).

Tips en onderhoud

Ga niet met een assieraad onder de douche of in water, een as-sieraad is nooit helemaal waterdicht, tenzij het is gedicht met een speciale schroefborging (verkrijgbaar in de bouwmarkt). Door zepen, schoonmaakmiddelen, chloor etc. kan de afdichting en eventueel aanwezige harslagen, steentjes, coatings en platings worden aangetast. Sieraden kunnen verkleuren door de invloed van deze (chemische) schoonmaakmiddelen.

Doe tijdens sportactiviteiten uw sieraden af; het zuurgehalte in het zweet kan het sieraad aantasten.

Mensen met een hoge zuurgraad in hun zweet, kunnen beter geen sieraden dragen met kleurcoatings of ‘gold plating’. Wij adviseren dan edelstalen of titanium sieraden zonder kleurcoating of ‘gold plating’ te nemen.