Het verhaal achter Memorie Sieraden

Het verhaal achter Memorie Sieraden is er niet zomaar eentje. De sieraden zijn door meester-goudsmid Jos met veel liefde en passie gesmeden. Op deze manier draagt hij bij aan tastbare herinneringen voor velen.

Hoe het allemaal begon

Toen Jos 15 jaar was, koos hij voor het vak van goudsmid en juwelier. Omdat hij al van jongs af aan een passie voor sieraden heeft, was dit een logische stap. Hij deed de opleiding goud- en zilversmeden aan de vakschool in Schoonhoven en studeerde in 1980 af. In 1987 begon Jos voor zichzelf en in november 1997 opende hij zijn eerste winkel in het centrum van Gouda. Memorie Sieraden is in 2000 ontstaan door een opdracht van een klant voor het maken van een urn. Jos vond dit zo mooi om te doen dat hij hier verder mee wilde gaan. In 2013 werd Memorie Sieraden gelanceerd als merk in de markt. Wat Jos extra mooi vindt, is dat hij zelf nooit een dierbaar sieraad heeft gekregen. Door ze zelf te smeden, kan hij wel bijdragen aan een mooie herinnering van iemand anders.

Ambachtelijke edelsmid

Jos smeedt nog altijd zoals hij dat vroeger heeft geleerd. Natuurlijk wordt de techniek steeds verfijnder en gaat Jos ook mee met zijn tijd, innoveren vindt hij namelijk belangrijk. Toch is hij echt een ambachtelijke edelsmid. Hij werkt vanuit passie en vakmanschap en wil unieke sieraden die u nergens anders zult vinden realiseren.

Jos werkt met de beste materialen en stelt een hoge eis aan de kwaliteit van de sieraden die hij maakt. Memorie Sieraden beschikt over de nieuwste technieken en gereedschappen waarmee een hoogstaande kwaliteit wordt gegarandeerd. Hij wil het allerbeste voor zijn klanten en ieder sieraad wordt door hem of door een van de andere edelsmeden tot in de kleinste details gemaakt.

Sieraden als een herinnering

Jos vindt het voor zichzelf een gemis, dat hij nooit een herinneringssieraad heeft gekregen. Toch treurt hij er niet om. Door sieraden te smeden kan hij juist bijdragen aan de herinnering van iemand anders. Daar haalt Jos veel voldoeningen uit. Op deze manier is hij de maker van emoties en tastbare herinneringen. Hier is ook de naam van Memorie Sieraden vanuit ontstaan. Vrij vertaald staat Memorie Sieraden voor sieraden met een herinnering. Vaak smeedt hij sieraden voor mooie momenten in het leven, zodat de herinneringen aan die mooie momenten voor altijd blijven bestaan. Voorbeelden van een herinneringssieraad voor die mooie momenten zijn:
  • Een mooie ring voor iemands 18e verjaardag;
  • Een collier met een hanger voor het slagen van een examen;
  • Een plaat armbandje met de naam van een kleinkind erin gegraveerd;
  • Een ring met de naam of overlijdensdatum van een dierbare.

Naast de sieraden voor de mooie momenten kunt u bij Memorie Sieraden ook terecht voor assieraden. U kunt kiezen voor een asring, een ashanger, een asarmbandasoorbellen of een collier. Zo kunt u een dierbare op een mooie en bijzondere manier bij u dragen.

Wilt u ook een uniek sieraad van Jos?

Jos helpt u graag bij het ontwerpen en omzetten van uw persoonlijke herinnering naar een uniek en tastbaar sieraad. Kom langs in onze winkel en wij helpen u persoonlijk.

Pure gesmede emotie

“Het is prachtig om onderdeel te zijn van een proces” zegt Jos. “Ik kan bijdragen aan de herinneringen van anderen en noem het zelf vaak pure gesmede emotie.” Een voorbeeld van een sieraad dat Jos eens heeft gemaakt is een gouden ring die hij 20 jaar geleden heeft gemaakt na het overlijden van iemands zus. De ring wordt gekoesterd door de draagster en het blijft voor altijd een herinnering aan een overledene. Ook zal dit gedenksieraad later worden doorgegeven aan een van de kinderen of een ander familielid. Dit is vaak een inspiratiebron voor Jos en een reden waarom hij zo geniet van dit vak. Een memorie sieraad is onderdeel van de circle of life en wordt van generatie op generatie doorgegeven.

Het maken van zo’n sieraad is dan ook een bijzonder proces. Wanneer u een afspraak maakt en langs komt in de winkel om een herinneringssieraad te laten maken, weet u zeker dat Jos of een van de andere medewerkers echt de tijd voor u nemen. Er is een speciale ruimte om uw wensen te bespreken en om voorbeelden te bekijken. Daarna wordt het sieraad gesmeed. Wanneer het gaat om een assieraad is er wanneer het sieraad klaar is ook de mogelijkheid om zelf aanwezig te zijn bij het plaatsen van de as. Een dierbaar moment in het rouwproces.

Kom langs in onze winkel

Wilt u ook een herinnering vastleggen in een en sieraad? Maak een afspraak of loop eens binnen in de winkel van Juwelier Jos. Zo kunt u niet alleen even kennismaken met Jos, maar ook uw wensen bespreken. Samen zullen we tot een prachtig ontwerp komen, waarna Jos uw wensen omzet in een prachtig sieraad. U kunt ook alvast online een kijkje nemen bij onze collectie van herinneringssieraden.