Askamers bijzetten in een ring

Heeft u een assieraad met as van een overleden dierbare en wilt u hier graag een askamer bij laten maken, dan kan dat over het algemeen gedaan worden. Denk bijvoorbeeld aan een ring waarin al een beetje as zit van uw moeder, maar waar u ook een beetje as van uw vader aan toe wilt voegen. We bespreken hieronder de mogelijkheden. 

Askamer bijzetten in een sieraad

Allereerst leggen we u uit hoe een askamer wordt bijgezet in een bestaand sieraad. Vaak wordt dit gedaan door het uitfrezen van een extra askamer. Dit hangt van het sieraad en de beschikbare ruimte af. Wanneer blijkt dat het uitfrezen niet gaat lukken, of wanneer het draagcomfort verloren gaat, voegen we iets aan het sieraad toe. Op die manier kan daar de askamer worden geplaatst. Vaak is het afhankelijk van of een bestaand sieraad al een askamer heeft en waar u het sieraad heeft gekocht.

Sieraad bij Memorie Sieraden aangekocht

Wanneer u het sieraad bij Memorie Sieraden heeft gekocht, is het mogelijk om een askamer bij te laten zetten. We hebben het ontwerp van het sieraad opgeslagen in ons tekenprogramma. Zo kunnen we zien waar de huidige askamer zit en er een tweede askamer bij tekenen. Wel moet u rekening houden met het verschil tussen een askamer met onzichtbare as en met zichtbare as. Bij zichtbare as is de askamer als het ware een versiering, waardoor het iets lastiger is. Ook moet u rekening houden met stenen die eventueel al in het sieraad zitten. Sommige stenen kunnen niet goed tegen de warmte. Maak gerust een afspraak om langs te komen in de winkel. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. U kunt ook overwegen om direct een sieraad met twee askamers te laten maken. Dit maakt het proces op een later moment makkelijker.

Eigen sieraad zonder askamer

Het is vaak mogelijk om een askamer laten plaatsen is een sieraad dat u al heeft en dat nog geen askamer heeft, maar toch is dit niet voor ieder sieraad het geval. Daarom doen we vooraf onderzoek naar of het product geschikt is en ook doen we vooraf een technisch keuring. Wanneer het sieraad goed is gekeurd, kunnen we aan de slag. We kijken hierbij vooral naar de kwaliteit van het sieraad en of deze kan worden behouden omdat er een holte gecreëerd wordt. Deze holte is de askamer. Doorstaat het sieraad de keuring niet, dan is het helaas niet mogelijk om een holte te creëren. We kijken dan naar de mogelijkheid om een onderdeel aan het sieraad toe te voegen. Als dit technisch mogelijk is en visueel sierlijk staat, kan op die manier een askamer met as worden toegevoegd. Denk hier bijvoorbeeld aan een asbedel, een askamer in een slot of een ashanger voor een Pandora armband als opties.

We doen alles in goed overleg, zo laten we u weten welke mogelijkheden er zijn, maar zullen we het altijd zeggen wanneer iets technisch niet mogelijk is. Ook bespreken we eventuele risico’s vooraf met u zodat u zelf kunt beslissen of u de aanpassing wilt laten doen.

Sieraad met as van andere juwelier

Wanneer u een askamer wilt laten maken in een sieraad waar al een askamer in zit en dit sieraad komt van een andere juwelier, kunnen we u ook helpen. Mocht u een tekening van het sieraad hebben, dan is dat ideaal, maar anders kunnen we met röntgenstraling zien waar de askamer zit. De askamer kan worden geopend zodat er extra as kan worden toegevoegd, maar wanneer dit niet wenselijk is, dan kunnen we het ook anders aanpakken. Als het technisch mogelijk is, kan een tweede askamer worden gemaakt. Hier kan een mespuntje as in worden geplaatst. Mocht dit technisch gezien niet mogelijk zijn, dan kunnen we ook hier een toevoeging doen aan het sieraad. Op die manier kunnen we door middel van een mooie versiering extern een askamer plaatsen. 

Memorie Sieraden

Bij Memorie Sieraden staan de wensen van onze klanten voorop. We denken graag mee met de mogelijkheden en creëren voor iedereen een uniek sieraad. Wanneer het gaat om een assieraad is het sieraad natuurlijk van hoge emotionele waarde en heel persoonlijk. Mocht u as willen toevoegen aan een bestaand sieraad, waar al as in zit of die op een andere manier van hoge waarde is (bijvoorbeeld omdat het een erfstuk is), dan gaan we daar uiterst zorgvuldig mee om. Wanneer u een assieraad wilt bestellen of as wilt bijzetten, nodigen we u graag uit bij ons in de winkel om de mogelijkheden te bespreken. We hebben hiervoor een speciaal ingerichte ruimte waar we u in alle rust kunnen helpen. We helpen u ook graag bij het verder personaliseren van het sieraad. Dit kan bijvoorbeeld door een mooie steen in het sieraad te plaatsen of door een bijzondere gravure. Ook een vingerafdruk is mogelijk. Meester goudsmid Jos en zijn team staan graag voor u klaar!